ПОД ДЪЖДА В МОНТАНА: Лудогорец с рутинно 3:1, откъсна се на 5 точки от ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тежка контузия на испанеца Марин помрачи радостта на шампионите

ПОД ДЪЖДА В МОНТАНА: Лудогорец с рутинно 3:1, откъсна се на 5 точки от ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец спечели с 3:1 гостуването си на Монтана от десетия кръг на efbet Лига. По този начин шампионите се откъснаха на 5 точки пред ЦСКА и са само да две зад лидера Локомотив (Пд). Разгардчани имат и мач в аванс. 


Двубоят беше първи за Лудогорец след уволнението на на Павел Върба. Повторен дебют като главен треньор направи Станислав Генчев. Още преди почивката обаче той загуби най-добрия си нападател - Ихиньо Марин. Испанецът получи тежка контузия и беше откаран в болница.


Мачът започна перфектно за домакините, които поведоха още във втората минута. Билал Бари получи на границата на наказателното поле и подаде към Тони Тасев. Крилото си нагласи топката на левия си крак и стреля през краката на Жорджан Икоко, за да вкара за 1:0.
 
 
Четири след това футболистите на Монтана можеха да удвоят аванса си. Ударът на Тони Тасев обаче беше слаб и Владислав Стоянов спаси. Последваха минути на масиран натиск от страна на Лудогорец. В 11-ата шампионите изравниха. Каули центрира от ъглов удар и Ихиньо Марин се разписа с глава.  В 17-ата минута Николай Минков пробва да изненада Владислав Стоянов с шут от далечна дистанция. Вратарят на Лудогорец внимаваше и блокира удара.
 
Тежка контузия в глезена получи Ихиньо Марин. Нападателят беше изнесен на носилка след влизане в краката му на Раян Сенхаджи в 20-ата минута. Бранителят игра с топката, но закачи и крака на своя опонент. Испанецът веднага беше откаран с линейка в болница, а мястото му на терена беше заето от Елвис Ману. 
 
 
Само минута по късно опасен удар на Абел Анисе беше париран от Макенджиев. В 32-ата Икоко подаде към Анисе, а халфът с едно докосване продължи към Текпетей. Новото попълнение на Лудогорец стреля към вратата на Макенджиев, но стражът улови. 
 
Две по-късно Монтана получи добра възможност от фаул, за да застраши Владислав Стоянов, но изстрелът на Тони Тасев премина над вратата.
 
 
В 38-ата минута  Лудогорец можеше да реализира второ попадение във вратата на Лудогорец. Каули Оливейра на два пъти центрира на близката греда, където първо Абел Анисе стреля с глава, а след това същото направи и Светослав Дяков, но вратарят на домакините се намеси решително.
 
В началото на второто полувреме Лудогорец направи пълен обрат. Абел Анисе влезе в наказателното поле и центрира на далечната греда. Благой Макенджиев не се намеси добре  и Елвис Ману реализира.
 
 
Веднага след попадението Тони Тасев можеше възстанови равенството, но изстрелът му бе отразен от Владислав Стоянов. В следващите минути домакините на няколко пъти застрашиха вратата на Лудогорец, но Билал Бари и Николай Цветков не успяха да намерят целта.
 
В 86-ата минута страхотна контраатака на "орлите" завърши с подаване в коридор на Текпетей към Доминик Янков. Младокът стреля и преодоля Макенджиев, промушвайки топката през краката му. В добавеното време Монтана можеше да намали с удар на Сергей Георгиев, но  Владислав Стоянов успя да блокира с крак. Секунди преди края Сантана направи непростим пропуск, останал на метър от голлинията.  
 
 
 
МОНТАНА - ЛУДОГОРЕЦ 1:3
1:0 Тасев (2)
1:1 Марин (10)
1:2 Ману (52)
1:3 Янков (86) 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
МОНТАНА: 30. Благой Макенджиев, 25. Александър Башлиев, 33. Стефан Цонков, 5.  Раян Сенхаджи, 24. Давид Кики, 20. Димитър Илиев, 6. Янко Ангелов, 8. Тони Тасев, 9. Билал Бари, 16. Николай Цветков, 11. Николай Минков
 
ЛУДОГОРЕЦ: 27. Владислав Стоянов, 3. Антон Недялков, 9. Ихиньо Марин, 12. Анисе, 18. Светослав Дяков, 22. Джордан Икоко, 24. Оливие Вердон, 32. Жосуе Са, 37.  Бернард Текпетей, 64. Доминик Янков, 95. Каули Оливейра
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки