Сензациите в пресата: Турски клуб следи тарана на Ботев (Пд)

Две „сини“ бомби от Дерменджиев, Живко Миланов остава в щаба на Славиша, Генчев с поне 4 рокади за Тотнъм и още…

Сензациите в пресата: Турски клуб следи тарана на Ботев (Пд)

Сензациите в пресата днес, вторник, 3.11.2020 година:

„Мач Телеграф“: Турски клуб следи тарана на Ботев (Пд)

Турски клуб следи под лупа изявите на тарана на Ботев (Пд) Атанас Илиев, научи „Мач Телеграф“. На този етап името на отбора, който иска нападателя, се пази в тайна. Единствената информация е, че става дума за отбор от второто ниво на футбола при комшиите. Играчът бързо се превърна в основен реализатор на„канарчетата“, след като дойде в Коматево от Монтана. Атанас Илиев заби 8 гола в 10 мача от началото на сезона. Очаква се скаути да следят изявите на нападателя до края на годината и ако го одобрят, да направят оферта за него. Много е вероятно Атанас Илиев да заиграе в Турция преди Тодор Неделев, който от доста време е спряган за трансфер в някой от местните грандове.

„Мач Телеграф“: Живко Миланов остава в щаба на Славиша
Живко Миланов със сигурност ще е част от щаба на Славиша Стоянович. Бившият защитник, който води тима в гостуването на Лудогорец, ще бъде първи асистент на новия треньор. Това е едно от основните условия на „сините“ в преговорите със словенския специалист. Живко и Славиша не са се засичали на „Герена“. Защитникът се завърна, след като словенецът беше уволнен.

„Тема спорт“: Генчев с поне четири рокади за англичаните

Поне 4 рокади ще направи Станислав Генчев по състава за домакинството на Тотнъм в сравнение с този, на който заложи при успеха с 1:0 над Левски през уикенда. В отбрана ще се завърнат десният бек Сисиньо, както и централният защитник Оливие Вердон. Последният се появи на терена и срещу сините, защото трябваше да замени контузения Са. В средата на терена пък ще започне Стефан Баджи, който бе резерва срещу столичани, и така и не се появи в игра. Както е известно, капитанът Светослав Дяков, който започна срещу Левски, не е картотекиран за Лига Европа. В 11-орката ще бъде и Доминик Янков. "Когато се играе през три дни, е трудно да се изкара с един състав, имаме доста равностойни играчи, затова предприемаме и ротации. Имаше нужда някои играчи да починат и затова не играха срещу Левски. Срещу Тотнъм реално няма какво да губим. Трябва да излезем и да играем като равен с равен. Идеята е да спечелим точки", заяви Генчев. Ако разградчани останат с празни ръце от двубоя, то ще кажат "чао" на амбициите си да достигнат елиминационната фаза на ЛЕ.

„Мач Телеграф“: Две „сини“ бомби от Дерменджиев

Селекционерът на националния отбор Георги Дерменджиев хвърли две „сини" бомби в избора си на футболисти за предстоящите три мача на тима - контрола с Гибралтар (11 ноември) и две срещи от Лигата на нациите - Финландия (15 ноември) и Ейре (18 ноември). В списъка му изненадващо попаднаха Мартин Райнов и Здравко Димитров. Ники Михайлов също е извикан и общо левскарите в тима стават трима. Толкова са и футболистите на ЦСКА - Петър Занев, Валентин Антов и Георги Йомов. От БФС уточняват, че играчите, присъстващи в списъка на селекционера на младежкия национален отбор, ще бъдат освободени от групата след контролата с Гибралтар, за да бъдат на разположение на България 1121 за решителната квалификация срещу Естония на 17 ноември. 

„Тема спорт“: Мрачна прогноза за Кешеру и Десподов
В четвъртък, 5 ноември, Лудогорец посреща Тотнъм в двубой от третия кръг на група 1 от Лига Европа. Мачът в Разград е от 19:55 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ1. Най-голямата въпросителна е дали временният треньор на разградчани Станислав Генчев ще може да използва крилото Кирил Десподов и нападателя Клаудиу Кешерю за сблъсъка срещу тима на Жозе Мауриньо. Двамата лекуват мускулни разтежения, които ги извадиха от групата за визитите на ЛАСК Линц (3:4) и Левски (1:0). А прогнозите да попаднат в стартовата единайсеторка срещу Тотнъм не са обнадеждаващи. Все пак съществува вариант Десподов и Кешерю да намерят място на пейката, но не и да бъдат титуляри. Това означава, че срещу лондончани орлите отново трябва да разчитат на фалшива деветка, защото испанският таран Ихинио Марин е със чупен глезен и ще бъде готов за игра чак след около 5 месеца. Срещу ЛАСК на върха на атаката игра Елвис Ману и той се справи отлично със задачата си. Нидерландецът, който може да бъде използван по целия фронт на нападението, се отчете с хеттрик. В групата отново ще попадне младокът Димитър Митков. Голмайсторът на дублиращия тим започна като титуляр срещу Левски и остави добри впечатления с представянето си. Той дори бе близо до гол след удар с глава. Проблемите с Десподов и Кешерю не са единствените за Станислав Генчев преди двубоя с Тотнъм. В самото начало на второто полувреме контузия получи централният защитник Жосуе Са, който бе заменен от Оливие Вердон. Дошлият от Андерлехт Са най-вероятно също няма да е на линия за двубоя в четвъртък.
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки