Венци Стефанов: Пожелавам на Томаш да вдигне Етър, но не срещу нас

Новият треньор на "болярите" има 11 мача за Славия, Тарханов вече го е побеждавал

Венци Стефанов: Пожелавам на Томаш да вдигне Етър, но не срещу нас

Новият треньор на Етър Александър Томаш ще дебютира днес срещу един от бившите си отбори - Славия.

През пролетта на 2010 година левият бек записва 11 мача за белите в шампионата.

Преминава на "Овча купел" след близо двегодишен период в азербайджанския Баку. Изкарва целия пролетен дял при столичани, след което подписва с Берое.

Начело на Славия тогава е Велислав Вуцов, който го ползва и като десен бек. Белите правят силна пролет, като завършват шести на седем точки от третия Левски и евентуално участие в Лига Европа, каквато цел преследват тогава.

"Пожелавам на Александър Томаш да вдигне Етър, но не срещу нас. Те са симпатичен отбор и не заслужават да са на дъното. Младо момче е Томаш и има потенциал. Ракетата му носител обаче не става", коментира пред "Тема Спорт" босът на белите Венцеслав Стефанов.

"Положението в Славия е като навсякъде - напрегнато. Проблемите не са само от карантините. Момчетата като не са се подготвили, ще им е трудно да влязат в час. Славия забрави кога е играл официален мач", добави Стефанов.

Това се случи за последно преди месец - на 25 октомври, когато белите бяха разбити с 1:5 от новака ФК ЦСКА 1948 Сф.

Следващите два двубоя на столичани - с Ботев Пловдив у дома и Ботев Враца като гост, бяха отложени заради над 10 играчи, дали положителни проби за коронавирус.

Преди дни, по време на паузата за националните отбори, Славия все пак изигра една контрола - завърши 3:3 с лидера във Втора лига Кариана.

Иначе Александър Тарханов вече е побеждавал Александър Томаш. Днешният дуел между двамата ще е втори. За първи път те кръстосват шпаги на 1 октомври 2016 година. Тогава Славия надиграва Верея с 3:1. Томаш и щабът му по това време са начело на заралии. Столичани печелят на "Васил Левски" с голове на Иван Минчев и Божидар Васев (2). За Верея точен е Амаду Сукуна.

В ответния двубой в Стара Загора верейци печелят с 3:0, но начело на белите вече е Владимир Иванов, след като руснакът се прибира в родината си.

Именно срещу Славия е и последният мач на Томаш засега като треньор в елита. Той и екипът му подават оставка начело на Берое на 22 октомври 2019 година, ден след домакинска загуба с 1:2, именно от белите.

Междувременно халфът на Славия Дарко Тасевски най-после се завърна в групата. Македонецът попадна сред 18-те за домакинството на Етър. 36-годишният Тасевски получи тежка контузия по време на зимния лагер в началото на 2020-а, след което се наложи операция и по-дълго възстановяване. За последно полузащитникът игра на 8 декември миналата година при победата с 2:0 над Ботев Враца като гост. Той обаче почти сигурно ще остане на пейката срещу болярите. Прави впечатление, че отсъства ветеранът в атака Димитър Рангелов, както и друг нападател - Венцислав Христов.
Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки