ЦСКА в опит да се възползва от кризата в Клуж и да грабне първа победа в Лига Европа

"Армейците" излизат за предпоследния си мач в Европа тази вечер

ЦСКА в опит да се възползва от кризата в Клуж и да грабне първа победа в Лига Европа

 ЦСКА гостува днес от 22,00 часа на изпадналия в криза румънски ЧФР Клуж в двубой от петия кръг на група А в Лига Европа.Съперникът спечели първия мач в София, но оттогава мина много време, а в момента изживява тежък период, довел до уволнението на треньора Дан Петреску. При отпътуването си за Румъния от лагера на ЦСКА демонстрираха настроение и самочувствие, като амбициите са за първа победа, която ще напълни и клубната каса със средства от наградния фонд.

ЦСКА спечели точка при гостуването на Рома, но след това загуби тежко от Йънг Бойс. Отборът няма шансове за 1/16-финалите, но излиза за своята чест и клубния коефициент, както и споменатите финансови постъпления, които са в размер на 570 000 евро.Треньорът Бруно Акрапович няма проблеми с контузени. Очаква се той да не прави големи промени спрямо 11-те от успеха над ЦСКА 1948. Пред вратаря Густаво Бусато ще застане триото Валентин Антов, Юрген Матей и Петър Занев. Голямата въпросителна е дали възстановеният Жеферсон ще започне от първата минута в средата на терена за сметка на Амос Юга или Юнус Санкаре. Ако изборът е в полза на Юга, то се очаква Тиаго Родригес да играе зад нападателите Али Соу и Георги Йомов, които показват добро взаимодействие. По фланговете ще връхлитат Брадли Мазику и Джером Синклеър.

Домакините са в позиция да продължат напред на теория, тъй като изостават на 3 точки от втория във временното класиране Йънг Бойс, докато лидерът Рома вече си осигури прескачане на групите.

Проблемите на румънците обаче са големи. Според информациите от северната ни съседка основни играчи като Дяк, Юсеф и Овидиу Хобан са аут заради коронавирус, а отсъстват още Кестор, Омрани и Винисиус.В отсъствието на Дна Петреску мачът ще бъде воден от трима от бившите му помощници.Пред ЦСКА се открива отличен шанс за успех и "червените" нямат право да го пропускат, както и да постигне първи гол в надпреварата.

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

Съдбоносна среща на "Герена"

Вижте подробности

Етър без Шано за мача срещу Пирин

Французинът не е на разположение на треньорския щаб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки