Сензациите в пресата: Левски дава 7500 евро заплата на Обертан

Вижте най-интересните заглавия в днешния спортен печат

Сензациите в пресата: Левски дава 7500 евро заплата на Обертан

Всичко най-интересно от спортната преса днес:

Тема Спорт: Левски дава 7500 евро заплата на Обертан

Левски ще счупи тавана си на заплатите с привличането на Габриел Обертан. В момента горната граница на месечните възнаграждения на футболистите е 10 000 лева. При подпис със сините обаче Габриел ще взима 7500 евро - с 50 процента над седашния максимум. Заплатата на 31-годишния французин всъщност ще бъде още по-голяма, но останалта част ще бъде покривана от бившия собственик на клуба Спас Русев. Той ще дава на Обертан почти толкова, ако не и повече, колко и синия клуб. Бизнесменът вече призна, че работи по привличането на бившия футболист на Манчестър Юнайтед на "Герена".

Такава е практиката и с треньора Славиша Стоянович, който се води и спортен директор. Сърбинът със словенски паспорт взима 10 хиляди евро, както и пари от Спас Русев над тази сума. Бизнесменът бе моторът и за завръщането на специалиста при сините. А сега прави всичко по силите си Габриел Обертан да започне втория си престой на "Герена". Първият стартира в края на месец юли 2017 година - при домакинската шампионатна победа с 2:0 над Витоша Бистрица. До края на декември 2018-а Габриел изигра общо 59 мача за Левски във всички турнири, в които отбелязва 5 гола. С привличането на Обертан Левски ще иска да даде знак и на други чужденци, че вече е стабилен клуб, който е амбициран да се изкачи сериозно в класирането.

Мач Телеграф: Левски се раздели с още един играч

Левски се раздели с още един играч в навечерието на Коледа, въпреки че новината все още не е обявена официално. Става въпрос за Деян Иванов, който ще продължи кариерата си в Локомотив София. Заради редките си шансове за изява, футболистът се разбра с ръководството, че е по-добре да търси щастието на друго място. 

Славиша Стоянович разкри, че приоритет в селекцията ще бъде привличането на нови защитници, но на този етап на "Герена" са замразили разделите с играчи до второ нареждане, тъй като всичко зависи от новопривлечените играчи. 

Тема Спорт: Стефан Стоянов остава в щаба на Ботев (Пд), чакат играчи от Франция

Временният старши треньор на Ботев Пловдив, който води има срещу Берое и Лудогорец - Стефан Стоянов, ще остане в щаба на новия наставник на тима. Това почти сигурно ще е босненецът с шведски паспорт Азрудин Валентич, който води датския втородивизионен Фрамед. След двубоя в Разград Стоянов обяви, че това е бил бенефисът му, но нещата явно не стоят така. 

Той ще бъде помощник на новия треньор, който се очаква да дойде след Нова година. В Ботев обаче трябва да намерят заместник на Стефан Стоянов начело на набор 2007. Очаква се сделката със Зингаревич за клуба да бъде финализирана на 30 или 31 декември. Той ще доведе и минимум 5-6 добри футболисти, чиято възраст няма да надхвърля 23 години. Една част от тях ще пристигнат от Франция (почти сигурно от Шатору), а други от Дания, Швеция и Русия.Със сигурност един от най-важните хора в управата на Ботев Пловдив ще бъде бившият национал Ивайло Петков.

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки