Перун удари Малеш в голово шоу

Спарингът в Струмяни приключи при резултат 4:3

Перун удари Малеш в голово шоу

С победа с 4:3 над Малеш започна  контролите си мъжкият отбор на ФК Перун Кресна. Срещата се игра на терена с изкуствено покритие н село Струмяни.

След 20 минутна равностойна игра  постепенно футболистите на гостуващия тим от Кресна заиграха по-настървено и на три пъти отбелязаха много ефектни голове във вратата на домакините.

В 20-та минута Иван Георгиев проби отляво защитата на домакините и изпрати топката неспасяемо в далечния ъгъл за 0:1. Три минути по-късно след центриране от ъглов удар отляво в наказателното поле на Малеш Петьо Крушалийски от Перун с глава се извиси над всички и изпрати топката в мрежата зад стража на домакините за 0:2.

В 36-та минута  след пробив по левия фланг на Иван Атанасов последва прострелно центриране зад защитата на домакините и добре играещият в този двубой Петър Добринков отклони майсторски кълбото за 0:3. Ради Пецанов и новака Петър Мицев не успяха да отбележат гол за отбора на Малеш.

След почивката Иван Георгиев от гостите след самостоятелен пробив по десния фланг изскочи сам срещу вратаря на Малеш и резултата набъбна на 0:4. Последва отпускане в редиците на гостуващия тим. В 55-та минута Слави Калчунков при бърза контраатака на Малеш успя да намали резултата на 1:4. Девет минути по-късно след центриране на Йордан Марков отляво Ради Пецанов овладя кълбото, последва директен обстрел и топката се отклони от защитник на гостите за 1:4. Преди това главният съдия отмени гол на Кирил Иванов заради засада. В 81-ва минута Иван Марков с топовен изстрел от около 15 метра простреля вратаря на Перун за 3:4. До края на мача атаките на футболистите на двата отбора бяха безплодни и срещата завърши при резултат 4:3 за отбора на Перун Кресна.

"Доволен съм от играта на момчетата. През първото полувреме играха доста отпуснато и след фатални колективни грешки резултата стана 0:3 за Перун. Добре се включиха в мача новите Петър Мицев и Георги Патилов.  Очаквам още двама футболисти отвън”, сподели Александър Седелчанов-играещ треньор на Малеш.

В отбора на Перун заради заболявания и контузии не взеха участие капитана Десислав Токов,  Даниел Марков и Атанас Топалов поради служебна заетост.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки