В РАЗГРАД: Кешерю-шоу при 6:0 над Етър (СНИМКИ+ВИДЕО)

Търновци рухнаха напълно след червен картон на вратаря Христо Иванов, вкараха си и автогол

В РАЗГРАД: Кешерю-шоу при 6:0 над Етър (СНИМКИ+ВИДЕО)

Лудогорец победи с категоричното 6:0 Етър в първия им мач от пролетния дял на efbet Лига този сезон. В официалния дебют на Валдас Дамбраускас начело на разградчани те показаха невероятна атакуваща мощ и шестте гола беше най-малкото, с което Етър можеше да се размине в мача. 

Четири гола за успеха на шампионите отбеляза Клаудиу Кешерю за 42 минути игра, а "болярите" играха с 10 души от 25-та минута.

В петата минута Лудогорец имаше шанс да открие резултата. Стефан Баджи намер непокрития Кириб Деспоров в наказателното поле на Етър, но ударът на национала от въздуха не затрудни вратаря на Етър.

 

Секунди по късно Клаудиу Кешерю се разписа.  Румънецът  прониза отблизо Христо иванов за 1:0

 

В 18-ата минута Кнежевич можеше да изравни, но пропусна. Той получи центриране отляно и стревя веднага, но покрай вратата на Лудогорец.

Червен картон получи капитанът на гостите Христо Иванов. Вртарят излезе да пресече изстрел на Текпетей, но игра с топката извън наказателното поле. Затова и беше изгонен.
 
В 19-ата пък Кнежевич стреля отблизо, но Ренан с десния крак блокира топката в ъглов удар. В 21-ата пък Милчо Ангелов се размина с това да отправи удар от изгодна позиция, а след това топката се озова в Кацарев, който стреля встрани от вратата.
 
В 24-ата минута "болярите" останаха с 10 човека. Бърнард Текпетей получи извеждащ пас вдясно и напредна, а Христо Иванов опита да спре топката преди Текпетей. Халфът на Лудогорец шутира, а вратарят на Етър я спря с ръка току пред границата на наказателното поле и Кабаков изгони стража на гостите.
 
Домакините реализираха втори гол в 36-ата минута. Тогава капитанът Светослав Дяков даде извеждащ пас вдясно за Жордан Икоко, а крайният бранител с едно докосване върна успореден пас към Клаудиу Кешерю. Опитният нападател не се замота и стреля веднага с левия крак, оформяйки цялата атака на разградчани с едно докосване – 2:0 за Лудогорец.

Три минути след това Кирил Десподов се озова вдясно и елегантно преодоля Хубчев при комбинация с Текпетей. Той върна за Десподов, чиято цел бе да намери Кешерю, но Краучнов опита да блокира топката и вместо да я изчисти я вкара в собствената си врата за- 3:0.

Резултатът набъбна до 4:0 още преди почивката. В 41-та минута Десподов пусна към свободния отляво Недялков, а Господинов не успя при опита си да излезе и да блокира бранителя. Недялков върна успореден пас за непокрития Клаудиу Кешерю, който с левия крак прати топката във вратата на Етър, макар опита за намеса на бранител на търновци.

В 52-та минута Кирил Десподов центрира от свободен удар в наказателното поле на Етър, а на близката греда румънският нападател набута топката за пети път във вратата на Етър в 51-ата минута, вкарвайки своя гол №4 в мача - 5:0 за домакините.

След точно час игра пък Каули Оливейра овладя в средата на терена и проби напред. Малко преди наказателното поле на Етър пусна вляво пас за резервата Чибота. Той подаде мигновено на далечната греда за оставения непокрит Кирил Десподов, който завърши, ала неточно и топката излезе аут.

Постепенно темпото в мача се укроти, като домакините, напълно и логично, бяха доволни от реализираните голове досега. Домакините вкараха шести гол в срещата в последните секунди на мача. Кирил Десподов центрира отдясно, а Крачунов от Етър изчисти с глава напред. Топката се озова в Каули Оливейра, който с десния крак прати топката за шести път във вратата на "виолетовите" - 6:0.

Така Лудогорец отново излезе на шест точки преднина пред втория ЦСКА, докато Етър е на последното място с 11 пункта.

 
ЛУДОГОРЕЦ - ЕТЪР 6:0
1:0 Кешерю (6)
2:0 Кешерю (26) 
3:0 Крачунов (38-авт.)
4:0 Кешерю (41)
5:0 Кешерю (52)
6:0 Каули 90+2
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 3. Недялков, 5. Терзиев, 24. Вердон, 22. Икоко, 25. Баджи, 18. Дяков, 95. Каули, 37. Текпетей, 11. Десподов, 28. Кешерю
Старши треньор: В. Дамбраускас
 
ЕТЪР: 1. Иванов, 83. Алдаир, 23. Хубчев, 6. Крачунов, 84. Илиев, 44. Кацаров, 22. Кнежевич, 26. Иванов, 16. Мечев, 11. Младенов, 7. Ангелов
Старши треньор: А. Томаш
 
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки