ДРАМА НА ОВЧА КУПЕЛ ЗА КУПАТА: Славия мина през дузпи за 1/4-финал (ВИДЕО)

Стефан Цонков пропусна от бялата точка за Монтана

ДРАМА НА ОВЧА КУПЕЛ ЗА КУПАТА: Славия мина през дузпи за 1/4-финал (ВИДЕО)

Славия победи Монтана с 5:3 след изпълнение на дузпи и се класира за 1/4-финалите от турнира за Купата на България. Редовното време и продълженията на мача на стадиона в Овча Купел" завършиха 1:1. При наказателните удари Стефан Цонков от гостите пропусна, докато всички играчи на "белите" бяха точни. 

 

 

Славия пропусна отличен шанс да открие резултата още в седмата минута. Димитър Рангелов изведе Сураков сам срещу вратаря на Монтана. Юношата на "белите" потърси Радослав Кирилов вляво, но подаването му беше пресечено от защитник на гостите, който ликвидира опасността. В 14-ата Рангелов изпълни пряк свободен удар на метър пред наказателното поле, но учели стената.
 
Шест след това отново Сураков можеше да вкара. Той получи отлично подаване от Андреа Христов, надбяга защитник на Монтана и стреля, топката обаче мина покрай вратата.
 
Монтана изненадващо поведе в 23-ата минута. Адам Буджамаа се възползва от грешка на Михаил Александров и с майсторски удар от около 25 метра прехвърли вратаря на "белите" - 0:1!
 
В 39-ата минута Йордан Йорданов стреля от фаул, но този път Вуцов не допусна да бъде изненадан и улови топката. Де по-късно Славия отговори с изстрел на Макрилос от статично положение, който пък беше спасен от вратаря на Монтана.

 

 
На почивката треньорът на Славия направи три промени в състава си, включвайки в игра Дарко Тасевски, Калоян Кръстев и Ерол Дост. От своя страна Монтана Атанас Атанасов извърши рокада на вратарския пост, заменяйки Петър Петров с Марио Кирев.
 
В 54-ата минута "белите" можеха да изравнят, но блестяща намеса на резервата Кирев запази аванса на Монтана. Макрилос центрира, Кръстев отклони с глава и топката достигна до Таевски, който стреля към вратата, но бившия страж на Славия спаси. 
 
Следващата възможност в мача отново беше на сметката на домакините. В 70-ата минута Антовски проби отляво и намери Кирилов в наказателното поле. Нападателят отправи удар, който обаче бе блокиран от Сенхаджи. Седем по-късно шут на Андреа Христов мина встрани от вратата. В 84-ата минута Андреа Христов отново опита удар от далеч, но неточно.
 
Славия все пак успя да стигне до изравнителвно попадение. В 89-ата минута Ради Кирилов шутира, Марио Кирев не се намеси добре и топката се озова в мрежата за 1:1. По този начин мачът влезе в продължения.
 
 
В 92-ата минута Александър Златков отправи изстрел, но топката премина покрай левия страничен стълб. Седем след това Радослав Кирилов получи топката на границата на наказателното поле и стреля, топката обаче прелята встрани от вратата.
 
В последната минута на първото продължение Светослав Вуцов допусна грешка. Той не успя да улови топката, след което Ерол Дост изби пред голлинията, а при добавката изстрел на Росен Кръстев бе спрян от Надер Гандри. Оказа се Кръстев е бил засада, която беше маркирана от Владимир Вълков.
 
В началото на второто продължение Мартин Сораков проби през центъра и стреля, но Марио Кирев улови. В 112-ата минута Радослав Кирилов центрира от ъглов удар, а Надер Гандри стреля с глава, но покрай вратата. В последната минута от второто продължение Калоян Кръстев имаше добър шанс да донесе победата за тима си, но изстрелът му премина покрай десния страничен стълб. Това бе и последният интересен момент в двубоя и всичко трябваше да се реши след изпълнение на дузпи, Там грешка на Цонков се оказа достатъчна за домакините да триумфират.
 
 
СЛАВИЯ - МОНТАНА 1:1 (5:3 след дузпи)
0:1 Адам Буджамаа (23)
1:1 РАдослав Кирилов (89)

При дузпите
 
1:0 Тасевски - гол 
1:1 Михаел Орачев - гол
2:1 Кирилов - гол
2:2 Йорданов - гол
3:2 Сораков - гол
3:3 Георгиев - гол
4:3 Александров - гол
4:3 Цонков - аут
5:3 Кръстев - гол
 
 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
СЛАВИЯ: 13. Светослав Вуцов, 70. Михаил Александров, 75. Надер Гандри, 55. Андреа Христов, 19. Филип Антовски, 73. Мартин Сораков, 7. Петер Макрилос, 77. Георги Вълчев, 71. Емил Стоев, 10. Радослав Кирилов, 8. Димитър Рангелов
 
МОНТАНА: 12. Петър Петров, 26. Стоян Предев, 33. Стефан Цонков, 20. Михаел Орачев, 5. Раян Сенхаджи, 10. Владимир Айтов, 13. Йордан Йорданов, 17. Адам Буджамаа, 19. Росен Кръстев, 7. Димитър Законов, 23. Сергей Георгиев
>

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки