Лудогорец загря за ЦСКА с победа срещу Етър (СНИМКИ)

Икоко и Текпетей се разписаха за успеха на шампионите

Лудогорец загря за ЦСКА с победа срещу Етър (СНИМКИ)

Лудогорец победи Етър с 2:0 в контрола, играна в Разград. Головете вкараха Джордан Икоко и Бърнард Текпетей. Това беше генерална репетиция за шампионите преди гостуването на ЦСКА за първи полуфинал от турнира за Купата на България. Мачът е на 7 април. Следващият официален мач на Етър пък е на 12 април срещу Берое за първенство.

 
В днешния мач шампионите бяха без Кирил Десподов, Сисиньо и Пламен Илиев. Последните двама са с контузии. Контролата пропусна и младежкия национал Доминик Янков, който взе участие на турнира в Турция. Клаудиу Кешеру и Пиерос Сотириу пък са с представителните тимове на Румъния и Кипър. 
 
Ману от Лудогорец отправи първия удар в мача, но той беше неточен. Гостите пък трябваше да правят принудителна смяна още в петата минута, когато Венелин Филипов получи контузия и на негово място влезе Христофор Хубчев.
 
 
Малко след това изстрел на Вандерсон беше спасен от вратаря Христо Иванов. В 17-ата минута Кристиан Кахлина също трябваше да се намесва. Той отрази шут на Даниел Младенов, а в 20-ата се справи и с удар на Алдаир Ферейра. 
 
Само две след това "орлите" поведоха в резултата. Джордан Икоко завърши точно хубава атака на Лудогорец - 1:0.  
 
 
В 28-ата минута Милчо Ангелов шутира, но Кахлина спаси, а три по-късно изстрел на Симеон Мечев се отби от гредата. В 37-ата минута шут на Каули Оливейра премина покрай вратата на Иванов. Шест минути след това опит за удар на Бърнард Текпетей беше блокиран от Чембърс.
 
Минута преди края на първото полувреме бе извършена принудителна смяна и в тима на домакините. Абел Анисе напусна, а неговото място зае Светослав Дяков.  
 
Три минути след подновяването на играта Вандерсон отправи отличен изстрел, който обаче срещна гредата. Силното начало на шампионите даде резултат в 50-ата минута, когато се разписа Бернард Текпетей. 
 
 
Натискът на шампионите продължи и в 56-ата минута Елис Ману шутира, но неточно. След час игра удар на Текпетей също прелетя в аут.  
 
В 67-ата минута Кахлина отново показа добър рефлекс след удар на Даниел Младенов. В ответната атака нов удар на Текпетей излезе в аут. В 78-ата Натаниел стреля, но и неговият мерник не бе точен. 
 
До края липсваха нови опасности пред двете врати.
 
ЛУДОГОРЕЦ - ЕТЪР 2:0
1:0 Икоко (22)
2:0 Текпетей (50)
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЛУДОГОРЕЦ: 1. Кристиан Кахлина - 21. Драгош Григоре, 82. Иван Йорданов, 32. Жосуе Са, 22. Джордан Икоко, 7. Алекс Сантана, 18. Светослав Дяков, 88. Вандерсон, 95. Каули Оливейра, 37. Бърнард Текпетей, 10. Елвис Ману
 
Старши треньор: Валдас Дамбраускас
 
ЕТЪР: ​​1. Христо Иванов - 6. Пламен Крачунов, 81. Венелин Филипов, 84. Здравко Запрянов, 20. Яни Пехливанов, 83. Алдаир Ферейра, 11. Даниел Младенов, 17. Натаниел Белграве, 7. Милчо Ангелов, 16. Симеон Мечев, 3. Хосе Чембърс
 
Старши треньор: Александър Томаш
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки