Сензациите в пресата: Защитник на Левски все още не тренира, проблеми в Берое

Вижте най-интересното от спортните ежедневници

Сензациите в пресата: Защитник на Левски все още не тренира, проблеми в Берое

 "Tема спорт": Лекарите решават за Монсалве 

Испанският защитник на Левски Начо Монсалве все още няма разрешение от лекарите, за да се присъедини към тренировъчния процес на отбора. 26-годишният бранител получи тежка травма в гостуването на Ботев (Враца), което се игра на 13 март. Тогава при сблъсък с вратаря на домакините Красимир Костов юношата на Атлетико Мадрид бе изнесен с носилка от терена и закаран директно в местната болница. Там бе установено, че той има две счупени ребра. Същата вечер бе транспортиран в столичната "Пирогов", където му бяха направени сериозни изследвания, защото имаше съмнения за засегнат далак.

Монсалве бе привлечен през зимната пауза. Той пристигна при "сините" като свободен агент, след като през януари разтрогна договора си с нидерландския НАК Бреда. Защитникът участва в 5 шампионатни двубоя за Левски, както и в 1/8-финала с Берое (3:1) за Купата на България. Очаква се все пак той да се завърне на терена преди края на настоящия сезон. Монсалве е един от играчите на "сините", които имат договор и за следващата кампания.

 

"Мач Телеграф": Проблеми в Берое с хората с изтичащи договори

Сериозен проблем се задава пред Берое през лятото. В отбраната на "зелените" може да се отвори сериозна дупка. И двамата леви защитници, с които разполага Димитър Димитров-Херо - Крум Стоянов и Александър Василев, са по-близо до разтрогване с клуба, а не до подписване на нови договори. Отношенията им със старозагорци приключват през лятото. От ръководството са им отправили предложения да преподпишат, но те не задоволяват футболистите, които вече гледат към изхода.

Преди дни се появиха информации за интерес към двамата играчи от страна на Левски, но "сините" не са единственият клуб, който следи отблизо ситуацията. Засега бъдещето на тези футболисти остава неясно, тъй като им предстои още една порция разговори с шефовете на Берое.

 

Освен това от Стара Загора се очаква да си тръгне и Иван Минчев. Неговият договор също изтича и той е получил предложение да подсили Левски.

 

 

Междувременно Берое уреди ново попълнение в лицето на Раян Даскалов. Освен това в клуба работят и по привличането на Диниш Алмейда от Локомотив (Пловдив).

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки