Халф на Левски пребори пневмония, Славиша аут и за Лудогорец

Състоянието на Стоянович остава без промяна

Халф на Левски пребори пневмония, Славиша аут и за Лудогорец

Бившият национал Симеон Славчев е успял да премине през един от най-големите кошмари, свързани с COVID-19 - пневмония.

Именно заради инфекцията на белите дробове той е бил приет в болница миналата седмица.

Вчера халфът е минал през серия от изследвания, които са били категорични, че лекарите са успели да се справят с допълнителната зараза и от нея вече няма следа.

Те обаче прецениха, че Славчев трябва да остане още една вечер под наблюдение преди да бъде изписан днес от лечебното заведение, където изкара близо седмица.

До края на карантината си Славчев ще се изолира у дома. Засега обаче не е ясно кога ще може да поднови тренировки отново.

Лекарите искат да му бъде направена нова серия от изследвания, за да види какви поражения има по органите му в следствие на COVID-19. Славчев почти сигурно ще бъде аут до края на редовния сезон в Първа лига.

Иначе на „Герена“ обявиха, че засега няма промяна в състоянието на Славиша Стоянович, който бе хоспитализиран във ВМА.

Той е стабилен, но продължава да е под лекарско наблюдение, пише „Мач Телеграф“, докато „Тема спорт“ отбелязва, че треньорът няма да води Левски и в двубоя срещу Лудогорец.

Мачът с разградчани е на 18 април от 20:30 часа на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". Сръбският специалист продължава своето лечение от коронавирус. Той е настанен във Военномедицинска академия.

Състоянието му е стабилно, но ще остане в лечебното заведение до края на тази седмица.

За предстоящия мач срещу Черно море в неделя Стоянович ще бъде заместен от помощник-треньора Живко Миланов. Той ще бъде край тъчлинията като старши и за двубоя с Лудогорец в края на следващата седмица.

Съществува вероятност сръбският специалист да бъде на пейката още за двубоя с разградчани, но едва ли ще бъде рискувано здравето му. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки