ПОЗОР ЗА ЦСКА! Царско село пак надви "червените" - 2:1 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Гриша Ганчев и компания окончателно загубиха шансовете за титлата

ПОЗОР ЗА ЦСКА! Царско село  пак надви "червените" - 2:1 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Царско село постигна успех като домакин на ЦСКА в мача им от 24-ия кръг на efbet Лига и окончателно сложиха край на надеждите на "армейците" за шампионска титла. 

"Царете" играха с човек повече близо един час, а въпреки че изпуснаха аванса си четвърт час преди края, в 90-та минута капитанът им Даскалов донесе победата с перфектен гол.

Още в първата минута на срещата Реян Даскалов опита удар от далечно разстояние, но топката мина над напречната греда на Густаво Бусато. В 8-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа. капитанът на "червените" повали в наказателното поле Стефан Христов и Радослав Гидженов посочи бялата точка. Зад топката застана Димитър Костадинов, който с точен удар прати топката в мрежата на Густаво Бусато.


Футболистите на ЦСКА опитаха да вземат инициативата, но така и не успяха да създадат нещо опасно пред вратата на Джони Пласид. От своя страна играчите на Царско село се защитаваха добре, като разчитаха повече на контраатаки, които обаче също не доведоха до ситуации пред Бусато.

В 24-ата минута "червените" създадоха добро положение за гол. Жул Кейта нахлу в наказателното поле от лявото крило, като върна топката към Мартин Смоленски. Юношата на тима стреля от границата на пеналта, но много слабо. Секунди по-късно отново младокът опита да застраши Джони Пласид, но отново изстрелът му не бе на висота. 

Малко по-късно домакините направиха добра контраатака, като след многоходова комбинация Димитър Костадинов бе изведен в наказателното поле на ЦСКА. Той обаче се засуети и в крайна сметка не се стигна до нищо опасно пред вратата на Бусато.

В 34-ата минута на срещата ЦСКА остана с човек по-малко. След добра контраатака на Царско село топката попадна в краката на Ален Стеванович, който бе фаулиран от Петър Занев малко преди наказателното поле.Радослав Гидженов показа втори жълт картон на бранителя на "червените" и го прати под душовете.

Димитър Костадинов стреля в долния десен ъгъл на вратата, но Бусато успя да избие в корнер.

В първите минути на второто полувреме домакините владееха повече топката, но така и не застрашиха Бусато. Футболистите на ЦСКА от своя страна стояха предимно в защита и рядко поглеждаха към вратата на съперника. В 57-ата минута Царско село бе близо до втори гол. Дилан Мeртенс бе изведен на добра позиция в наказателното поле, но ударът му  по диагонала не успя да намери очертанията на вратата на гостите. 

В 69-ата минута ЦСКА създаде добро положение пред Джони Пласид. След центриране от корнер Мено Кох стреля с глава, но топката бе отбита в ъглов удар от бранител на домакините. 

ЦСКА все пак стигна до изравнителен гол в 75-ата минута. След центриране от фаул на Греъм Кери Бисмарк Чарлс стреля с глава и прати топката в десния ъгъл на вратата на гостите.

В последната минута на редовното време обаче се оказа златна за домакините. Капитанът Реян Даскалов стигна до топката след центриране от пряк-свободен удар и с мощно воле от около 20 метра прати кълбото в горния ляв ъгъл на вратата на ЦСКА. 

Така "армейците" остават трети на 11 точки от лидера Лудогорец, който е и с мач по-малко. Царско село пък е осми с 28 пункта.

Царско село - ЦСКА 2:1
1:0 Костадинов 8 (дузпа)
1:1 Бисмарк 75
2:1 Даскалов 90

Стартови състави:

Царско село: Пласид, Марков, Христов, Балтанов, Попадийн, Даскалов, Костадинов, Ферейра, Мартенс, Бандаловски, Стеванович

ЦСКА: Бусато, Кох, Варела, Кери, Занев, Кейта, Вион, Юга, Смоленски, Кайседо, Енрике Рафаел


90 - ГООООЛ за ЦСКА! Реян Даскалов вкарва страхотен гол в последната редовна минута! Капитанът на Царско село стреля от воле от около 17 метра след като топката беше изчистена след центриране и оплете кълбото в десния "паяк" на Бусато!

75 - ГОООЛ за ЦСКА! Бисмарк Чарлс успя да засече топката след центриране от пряк-свободен удар и я насочи към далечниа ъгъл, където Пласид нямаше шанс да улови!

57 - Царско село за малко да удвои аванса си! Дилан Мартенс бе изведен на добра позиция в наказателното поле, но ударът му  по диагонала не успя да намери очертанията на вратата на гостите. 

53 - С човек по-малко ЦСКА стои добре прибран и не позволява на домакините да застрашат Бусато, но и атаките им към Пласид липсват

46 - Дадено е началото на второто полувреме

45 - Край на първата част

34 - Червен картон за Петър Занев! Капитанът на ЦСКА фаулира Стеванович и след като получи жълт при дузпата, сега му е вдигнат втори и е изгонен.

24 - Жул Кейта нахлу в наказателното поле от лявото крило, като върна топката към Мартин Смоленски. Юношата на тима стреля от границата на пеналта, но много слабо.

20 - Центриране на Даскалов на далечната греда, но Бусато успя да се намеси

8 - ГОООЛ за домакините! Димитър Костадинов от бялата точка беше перфектен с технична "Паненка" и извежда Царско село напред!

7 - Дузпа за Царско село! Петър Занев спъна в гръб съперников футболист и реферът посочи бялата точка!

1 - Първият съдийски сигнал е даден

0
 - Началото на мача се забавя с няколко минути!


Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки