Контузии извадиха двама от състава на младежите

Янко Ангелов и Диего Фераресо

Контузии извадиха двама от състава на младежите
Младежкият национален отбор на България замина с група от 23 човека за лагера в Ловеч. Заради контузии на днешния сбор пред национален стадион "Васил Левски" не се явиха Янко Ангелов (Любимец) и Диего Фераресо (Локомотив Пловдив).
 
Още в събота селекционерът Михаил Мадански повика допълнителен играч - Илиян Капитанов (Черно море).
 
"Засега ще разчитаме на тази група от 23 момчета. Ако се наложи, на място ще попълним списъка, като по всяка вероятност ще разчитаме на някое от момчетата от школата на Литекс", разясни страши-треньорът Михаил Мадански.

Младежката формация се събра днес за приятелски мач с Литекс(Ловеч) в петък, а единствен не се появи Радослав Кирилов. Нападателят имаше важен мач със своя тим Лумедзане снощи в първенството на Лега Про (серия С-1) и ще се прибере днес в България.

Контролата е в петък, 12-и октомври, от 16.00 часа на Градския стадион в Ловеч. 

"Избрахме Ловеч за място за нашия лагер, защото ни предлагат много добри условия като терени и хотел. На този етап няма как да изберем София за лагер или мач. Но за сметка на това имаме идея младежката формация бъде домакин в следващите квалификации в други градове - например Пловдив, Стара Загора, Благоевград, и разбира се и Ловеч. Ние се ръководим от най-добрите условия, които са ни предложени, обясни Михаил Мадански.

Срещата с Литекс е последната с клубен отбор, а от ноември месец нататък тази селекция вече ще играе международни мачове. 

"Изпратили сме покани до четири страни и смятам, че ще намерим противник за ноември. Идеята ни е като за първи мач да изберем отбор на нашето ниво, каза още селекционерът.

"Както се знае, този отбор има задачата да подготви качествени попълнения за мъжкия отбор. През изминалия цикъл три момчета от отбора вече са част от групата, на която разчита и Любослав Пенев. Смятам, че в съвсем скоро време още двама ще привлекат неговото внимание. Тъй като до края на годината има един мач - с Украйна, вероятно новите лица ще бъдат извикани през 2013-а. Освен че това е идеята, за всеки млад играч е цел номер 1 да играе в националния отбор на своята страна".
 
Съставът на България (U21):
 
Вратари: Димитър Евтимов (Нотингам, Анг), Александър Конов (Литекс), Димитър Илиев (ПФК Калиакра)
 
Защитници: Георги Терзиев (Черноморец), Ангел Грънчов (ЦСКА), Асен Георгиев (Ботев Враца), Иван Горанов (Берое), Тодор Гочев (ФК Мастер), Михаил Минков (Видима-Раковски), Петър Патев (ПФК Нефтохимик)
 
Полузащитници и нападатели: Атанас Димитров (Чавдар Етрополе), Тодор Неделев (Ботев Пловдив), Симеон Славчев (Литекс), Янислав Иванов (Спартак Плевен), Мартин Райнов (Берое), Ивайло Чочев (Чавдар Етрополе), Емануил Манев (Нефтохимик), Димитър Благов (Нефтохимик), Антон Карачанаков (ЦСКА), Живко Петков (Нефтохимик), Радослав Кирилов (Лумедзане, Ит), Александър Колев (Десел Спорт, Бел), Илиян Капитанов (Черно море)
БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

Венци Стефанов: Илиан Илиев ще вдигне националите

Любо първо говори, после мисли

Женският ни национален отбор с драматична загуба от Армения (ВИДЕО)

"Лъвиците" ни допуснаха поражение с 2:3 на "Александър Шаламанов" в София

БРАВО! Девойките на България до 19 г. се класираха сред елита на Европа

Момичетата ни спечелиха безапелационно промоция за Лига А

Радойска очаква мачовете с Румъния да решат първото място

„Имам балансиран отбор“, заяви селекционерът на женския ни тим

Силвия Радойска: Владеехме инициативата

„Търсихме победата през цялото време“, доволна е треньорката на женския национален отбор

Женският национален отбор по футбол започна с победа евроквалификациите

Нашите спечелиха с 1:0 визитата си на Казахстан

Тежък жребий за националите по минифутбол

"Лъвовете" на европейско през лятото

Девойките на България с нова победа

"Лъвиците" подчиниха и Малта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки