Боруков: Най-важното е Етър да оцелее, после ще мисля за бъдещето си

"Няма как да не попиеш нещо от Бербатов, вкарахме повече голове след неговото идване"

Боруков: Най-важното е Етър да оцелее, после ще мисля за бъдещето си

Нападателят на Етър Велико Търново Преслав Боруков беше награден днес за футболист №1 в 23-ия кръг в efbet лига. Той беше отличен за двата му гола във вратата на Берое, с които донесе важен успех на "болярите" в битката за оцеляване.

 
„Благодаря на всички треньори, които гласуваха за мен. Благодаря и на моите съотборници. Надявам да не изпаднем. Последният мач имахме възможността да излезем на десетата позиция, ако Ботев беше загубил своя мач с Лудогорец, за съжаление късметът и шансът ни убягнаха срещу Славия.“.
 
„Сега ни предстоят тежки мачове с преките съперници в долната половина – надявам се да спечелим максимален брой точки, да избегнем плейофа и да завършим на 11-та позиция, това е целта. Към момента имам действащ договор с Етър до края на сезона, след като свърши сезонът, ще преценим с агента ми къде е най-добре да продължа кариерата си. Не искам да коментирам този въпрос, защото искам да се фокусирам върху мачовете. Да спасим клуба, което е на първо място и е най-важното“, продължи офанзивният футболист по повод бъдещето си.
 
„Взехме повече точки от отбори, които са в по-горната половина като ЦСКА 1948, Берое, Черно море. За сметка на това не успяхме да победим отбори, които са от по-долните позиции като Враца и Монтана. Сега ще е още по-тежко, понеже доколкото знам програмата в първите два мача сме гости. Мисля, че разликата между четирите отбора е около четири точки и просто няма да има нито един слаб мач, силите са абсолютно изравнени“.
 
Боруков коментира и информациите за расистки скандал между вратаря на Славия Светослав Вуцов и нападателя на Етър Гаетан Миси Мезу. 
 
„Аз съм юноша на Левски, Светльо Вуцов също го познавам. Не съм присъствал на терена, когато се разви тази ситуация, не съм чул и разбрал нищо. Познавам Светльо Вуцов, мисля, че е възпитан младеж, не знам как се е отразило на останалите играчи. Публиката на Етър за пореден път показа как, дори в рамките на един ден след официалната заповед на министъра на здравеопазването за допускането на фенове, се организира, закупи билети и видяхте каква хореография бяха направили. Особено след първия гол си личеше как публиката се радваше, защото в последно време това не беше разрешено“.
 
„Няма как да не попиеш нещо от съветите на Бербатов, защото той е голям нападател, бил е голмайстор на Висшата лига. Правим тренировки с него и останалите нападатели – вкарахме повече голове след неговото идване, имаме си и старши треньор в лицето на Александър Томаш, който отговаря за тактическата дисциплина, Бербатов помага само на нападателите, това е неговата функция в клуба. Футболът е за феновете и че тяхната реакция, която беше доста остра по футболните отбори показа какво може да е развитието на такава Суперлига и затова всичко беше бързо съкратено. Самите фенове показаха, че не искат техните отбори да участват в такъв проект. Разбира се, тежко е, играе се често през 2-3 дни мач, дори сега имахме такъв период и в Етър – натрупва се умора и не доставя максималният ефект от играчите, ако те са готови на 100%“, завърши Боруков по отношение влиянието на Димитър Бербатов върху формата на нападателите в клуба и идеята за Суперлигата.
 
Нова дата в Етър за вековния юбилей

Ще има мач на звездите

Хебър показа истинското си лице и смачка Етър в Пазарджик, Папазов блесна с два гола (ВИДЕО)

Отборът на Любо Пенев показа изключително качество в мача

Етър без Шано за мача срещу Пирин

Французинът не е на разположение на треньорския щаб

Литекс не се даде на Етър

Нов дебютира за "болярите"

Светльо Петров: Нужна ни е концентрация срещу Левски

Горка Ларучеа аут за срещата със "сините"

Етър надделя над Янтра на градския стадион в Несебър

Димитров и Есало бяха точни за успеха на "болярите"

Етър привлече халф със сериозна визитка

Йоаким Карсела е поредният нов в състава на търновци

Светльо Петров след инфарктната загуба: Футболът ни наказа

Треньорът на Етър бе крайно разочарован след загубата срещу Черно море

ИНФАРКТНО: Черно море удари Етър в 98-та минута (ВИДЕО)

"Моряците" на върха в Efbet лига, Илиан Илиев изгонен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки