Дани Моралес пред Novsport: ЦСКА се намира в по-добра форма от Левски, на "сините" ще им бъде много трудно без Гонзо

Нямаше червен картон срещу Ботев, до последно ще вярвам, че Спартак ще се спаси от изпадане, каза бразилецът

Дани Моралес пред Novsport: ЦСКА се намира в по-добра форма от Левски, на "сините" ще им бъде много трудно без Гонзо

Надеждата умира последна и докато не чуя последния съдийски сигнал на мача с Литекс на 13-и юни, ще продължавам да съм оптимист, че ще се спасим от изпадане. Това заяви пред Novsport.com играчът на Спартак (Варна) Даниел Моралес, след вчерашната загуба с 0:1 от Ботев (Пловдив). Бразилецът даде обширно интервю, в което коментира вчерашния мач и червения картон, който получи, предстоящото дерби между ЦСКА и Левски, ситуацията в дъното на таблицата, както и бъдещето на своята кариера.

Открихме Даниел Моралес у дома му във Варна, където футболистът играеше с двете си деца.

-          В последния кръг Спартак падна злощастно от Ботев Пловдив, какво ще кажеш за този мач?
-          Много съм разочарован, особено от червения картон, който получих. После видях ситуацията по телевизията и разбрах, че не съм ударил момчето. То искаше да ритне топката, но ритна мен. От друга страна съм разочарован, че отпаднахме от един от преките си конкуренти в борбата за оставане в групата. Най-много ме е яд, че ни вкараха гол в самия край на мача. Ние имахме поне 3-4 положения да отбележим, но точно както беше и срещу Вихрен, не успяхме да реализираме и в крайна сметка те ни вкараха.

-          Обясни по-подробно, каква беше ситуацията с червения картон?
-          При една от контраатаките на Ботев, той си беше спрял топката, но тя малко избяга от него и аз направих шпагат. Краката ми бяха на поне 30-40 сантиметра от него, докоснах само топката и в този момент той ритна крака ми. След това даже му казах: „Не съм те докоснал, моето момче”… аз го познавам, защото играхме заедно в Черно море и му обясних ситуацията. Но съдията реши и ми показа червен картон.

-          След като напусна играта, имаше възможност да наблюдаваш мача отстрани. Въпреки че играхте с човек по-малко, Ботев трудно успяха да стигнат до победата, при това в последната минута.
-          Да, така е, но аз не съм гледал последните минути на срещата, бях разочарован от това, че ме изгониха. Само чух, когато се зарадваха за гола на Ботев. Доколкото разбрах, те не са имали положения, а ние имахме още 2-3 контраатаки… но за съжаление ни вкараха един нещастен гол.

-          Това беше много важен мач и за двата отбора, смяташ ли, че към края твоите съотборници са си повярвали, че са взели тази точка и затова са допуснали да им вкарат гол?
-          Това наистина беше много важен мач, но не мога да кажа, че беше мач на живот и смърт. За мен няма такива мачове, в които или побеждаваш или умираш. Въпреки това, пак повтарям, че надеждата умира последна и с добрата игра, която показахме през пролетния полусезон, ще успеем да се спасим.

-          Продължаваш да бъдеш оптимист, обаче ви предстоят много тежки мачове до края.
-          Да, така е, но докато не чуем последния съдийски сигнал на мача с Литекс на 13-ти юни, ще продължавам да бъда оптимист. Вярно е, че ни предстоят много трудни мачове, но тези по-добри отбори искат да играят футбол. Но повечето отбори идват във Варна с намерението да вземат една точка, както стана с Беласица и Вихрен. Трудно победихме и Миньор. Докато сега – няма да ни е лесно – ние ще атакуваме, те ще атакуват и съм убеден, че ще се получат интересни мачове.

-          Играл си в доста отбори – бил си в Нафтекс, в Локо (Пловдив), и Черно море бил си и в ЦСКА. Можеш ли да се ангажираш с някаква прогноза за вечното дерби, което ще се играе тази събота?
-          Аз съм успял да играя почти във всички дербита в България. Когато започнах в Нафтекс, играх срещу Черноморец; после Локо (Пловдив) – Ботев; Черно море и Спартак и ЦСКА и Левски. Но прогнози за тези мачове няма как да има. Това са дербита, в които всичко може да се случи. Възможно е един от отборите да бие с минималното 1:0, възможно е мачът да свърши наравно, възможно е да се получи и по-голяма разлика в резултата. В това състояние, в което се намира първенството, може и въобще да няма победител в дербито или ако има, той ще бие с минималното. Като цяло мога да кажа, че за момента ЦСКА се намира в по-добра форма от Левски. Още повече – с липсата на Гонзо, на Левски ще им бъде още по-трудно. Като цяло, очаквам интересен мач.

-          Кой е твоят фаворит?
-          Моят фаворит е този, който играе по-добър футбол. Играл съм в ЦСКА, но не ме интересува Левски или ЦСКА. Нека победи този, който играе по-добре.

-          А можеш ли да дадеш някаква прогноза за дъното на таблицата? Според теб, кои отбори са с най-малки шансове да се спасят?
-          Надявам се Спартак да се спаси, не ме интересува, кой отбор ще отпадне. Моето желание е отборът ми да е над тези отбори, които ще изпаднат.

-          Ти се присъедини към Спартак като свободен агент, там ли смяташ да приключиш кариерата си или имаш желание да продължиш в друг отбор?
-          Все още ми е рано да мисля. Здрав съм и се чувствам комфортно, нямам контузии и ще продължавам да играя футбол. Не знам къде ще продължи кариерата ми. Дойдох тук като свободен агент и подписах за една година. Договорът ми изтича през юли, оттам нататък не е ясно. Това е положението на Даниел Моралес засега.

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки