Батето пред Novsport: Няма интрига в българското първенство, вечното дерби е селски мач

За мен българското първенство е безинтересно, защото предварително се знае, кой ще изпадне и кой какви амбиции има. Дербито между ЦСКА и Левски е селски мач, в който ще победи този, който пръв отбележи гол. Това заяви пред Novsport.com бившият президент на Български футболен съюз и БОК Иван Славков, който бе сред гостите на представянето на книгата на Иван Вуцов – „Истините за футбола” в Каварна.

Батето пред Novsport: Няма интрига в българското първенство, вечното дерби е селски мач

За мен българското първенство е безинтересно, защото предварително се знае, кой ще изпадне и кой какви амбиции има. Дербито между ЦСКА и Левски е селски мач, в който ще победи този, който пръв отбележи гол. Това заяви пред Novsport.com бившият президент на Български футболен съюз и БОК Иван Славков, който бе сред гостите на представянето на книгата на Иван Вуцов – „Истините за футбола” в Каварна.

Той даде специално интервю, в което сподели своите наблюдения върху българското първенство, положението на българския футбол, уредените мачове и не на последно място предстоящото дерби между ЦСКА и Левски.

-          Тук сте по случай празника на града и представянето на книгата на Иван Вуцов. Какви са вашите впечатления от града и от футбола в Каварна?
-          Не съм тук за първи път. Щастлив съм, че първите впечатления са най-силни и в случая не са помрачени от нищо. Не познавам проблемите на Каварна, но това, което виждам тук ме радва.

-          А какви са впечатленията ви от футболния отбор Калиакра?
-          Както споменах, ако Вили Вуцов бе останал в Каварна – с помощта, разбира се на баща си, градът вече щеше да е център на футбола, отборът щеше да е в „А” група и щеше да се представя по-добре от половината отбори там. Стадионът също ми е добре познат, нещата не спират да се развиват. Винаги съм го казвал – без общината и без кмета, който има лично отношение към спорта, нещата не могат да вървят.

-          Определихте предстоящото дерби между ЦСКА и Левски, което вълнува всички като пародия, какви са вашите прогнози и очаквания от него?
-          За този мач какво може да се каже!?  Ще помоля момичето, което ми гледа къщата, да оплете една погача за този, който ритне топката най-високо. Това е един селски мач, но такъв ни е футболът.

-          Кой има по-голям шанс да победи в този двубой, който решава всичко?
-          Разбира се, ще победи този, който пръв вкара гол. Всички сме гледали и другите първенства от Европа, там мачовете също са пародийни, но като цяло това е футболът. Има приливи и отливи. Който вкара първия гол, той ще победи.

-          Смятате ли, че Левски има някакви шансове без своя лидер Гонзо?
-          Бил съм четири години председател на Левски, но се сега не познавам нещата отвътре. Преди знаех всичко за футболистите, как ритат топката, как спят, какво ядат, сега обаче не е така. Гонзо определено е футболист. Тук го съсипаха и не му позволиха да излезе навреме в големия европейски футбол заради комерсиални игри. Пак повтарям, това е футболът. Кой да реши, че ЦСКА– един отбор, който бе напълно разбит и изтърбушен, дори го изпращаха във „В” група и му взеха титлата, ще заема такава позиция в момента? Никой не би повярвал.

-          ЦСКА тръгна много убедително под ръководството на Любо Пенев, записаха 10 поредни победи, приемате ли ги като фаворити за титлата?
-          Чичовото имаше шанса да наследи този отбор от Пената. Какво е направил той за отбора, с кои футболисти, с коя селекция, че сега да излиза на преден план?

-          Като цяло какви са впечатленията ви от българското първенство, което тази година е изключително интересно?
-          Всяко първенство, независимо, къде се намира е интересно, защото има борба, има първи и последни. Нашето първенство, обаче е безинтересно, защото се знае, кои ще изпаднат, кои се борят за еди какво си и интрига няма. От пет отбора три ще изпаднат, не ме интересуъва, кои са те. По начало мислех, че сред тях ще са двата пловдивски отбора, съдейки по съществуващите проблеми. Сега се оказва, че може и да се спасят.

-          Има ли уредени мачове?
-          Е, къде няма уредени мачове?! Ако ми кажете, че има първенство без уредени мачове… или уговорени… или примиренчески… или спомоществователски – навсякъде ги има.

-          Следите ли изявите на сина си Тодор Славков във VIP Brother?
-          Не го гледам, честна дума, заклевам се. Това предаване е отвратително и не съм го гледал от първото му издание. Аз съм покварен телевизионен зрител и си прецеждам, какво да гледам и какво да не гледам. Не мога да си съсипвам здравето.

 

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки