Иван Вуцов пред Novsport: Трябва да се дава повече шанс на младите ни футболисти

Хора като Красимир Балъков и Любо Пенев вдигнаха стойността и качеството на футбола в България. Не знам за уредените мачове, по мое време такова нещо не е имало. Това заяви Иван Вуцов след представянето на книгата си „Истини за живота и футбола”. Той даде специално интервю за Novsport.com, в което коментира актуални теми и проблеми, касаещи българския футбол.

Иван Вуцов пред Novsport: Трябва да се дава повече шанс на младите ни футболисти

Хора като Красимир Балъков и Любо Пенев вдигнаха стойността и качеството на футбола в България. Не знам за уредените мачове, по мое време такова нещо не е имало. Това заяви Иван Вуцов след представянето на книгата си „Истини за живота и футбола”. Той даде специално интервю за Novsport.com, в което коментира актуални теми и проблеми, касаещи българския футбол.

-         Представихте вашата книга „Истини за живота и футбола”, защо избрахте Каварна и какви са вашите впечатления от града и футбола тук?
-         Първо откликнах на поканата на кмета на Каварна Цонко Цонев, с който сме добри приятели. Освен това, макар и само за една година, моят син Вили Вуцов остави много хубави спомени тук. Оттогава идвам тук за трети или четвърти път, харесва ми града и с удоволствие откликнах на поканата. Харесват ми празненствата, които се правят тук и тази лъчезарност в очите на хората.

-         На представянето на книгата, Иван Славков каза нещо много колоритно – че ако Вили Вуцов не беше напуснал Калиакра, сега нямаше да наблюдаваме тази пародия Левски – ЦСКА, а щяхме да гледаме Калиакра на финал и в Шампионска лига. Какво ще кажете за предстоящото вечно дерби, което предизвиква всевъзможни емоции?
-         Не мога да скрия, че съм израснал в Левски и този клуб ми е дал всичко. Това е една реликва и тези, които в момента пишат историята на отбора, правят нещо много хубаво. Надявам се, че това, което ще се случи на 9 май, Денят на победата – ще една хубава победа за отбора, който е по-добър. Дано това да е Левски.

-         Смятате ли, че отборът има шанс без своя лидер Гонзо?
-         Георги е една колоритна личност и е много за футбола в Левски, но независимо от всичко, незаменими хора няма. Вярвам, че Левски ще запълни редиците си и да се представи достойно.

-         След назначаването на Любо Пенев начело на ЦСКА, отборът се представя много убедително, има десет поредни победи. От друга страна нещата в Левски не вървят, според вас, на какво се дължи това?
-         Вярно е, че в момента нещата в ЦСКА вървят добре, радвам се за Любо Пенев, който е един млад специалист. Той бе мой футболист и аз го уважавам. Любо има качества, които го оформят като добър специалист и му желая успех.

-         Какви са вашите наблюдения върху българското първенство?
-         Мисля, че тази година първенството потръгна много добре. Вдигна се стойността и качеството. Според мен за това помагат много фактори – идването на Красимир Балъков и някои специалисти, назначаването на Любо Пенев  и други испански специалисти и по този начин, другите отбори, сравнявайки се с тях се стига до едно цялостно израстване.

-         От друга страна се наблюдават и отбори, които показват прекалено слабо ниво за „А” група, смятате ли, че трябва да се намали броя на тези отбори?
-         Не, не снятам, че трябва да се намалява броя на отборите в „А” група. Има класическа формула със 16 отбора и тя трябва да се запази. Не бива да се правим на новатори и да правим нещо, за което не сме готови.

-         Каква е ролята на дублиращите отбори?
-         Положителна. Ролята на дублиращите отбори е един авангард за перспективата и бъдещето на отделните клубове. Изисква малко повече финанси, но в тях трябва да се раждат и да се изграждат българските футболисти. Не съм против, че се вземат чужденци, но смятам, че трябва да бъдат по-качествени и което е по-важно - да се дава път на нашите млади футболисти.

-         Има ли уредени мачове в първенството?
-         Аз поне не знам за такова нещо и по мое време уредени мачове не е имало.

 
Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки