Дисципа одруса ЦСКА, Левски и Ботев (Пд) с по 3 бона заради агитките

Берое плаща глоба от 5 000 лв. за излъчване на мач онлайн, треньор на Пирин (ГД) е наказан за един мач

Дисципа одруса ЦСКА, Левски и Ботев (Пд) с по 3 бона заради агитките

Дисциплинарната комисия към БФС наказа ЦСКА, Левски и Ботев (Пд) с по 3 000 лева заради хвърлени предмети от техните агитки по време на мачовете от 9-ия кръг на А група

„Сини” и „червени” играха помежду си на „Васил Левски”, като и двете агитки донасят по 3 000 лв. санкция за своите клубове. Ултрасите на Ботев (Пд) създадоха страхотна атмосфера в Ловеч при гостуването на Литекс, но заради хвърлени предмети  също лишават касата на „канарчетата” от 3 бона.

Треньорът на Пирин (Гоце Делчев) Минчо Минчев е наказан един мач да не води своя тим от скамейката заради бурните си протести при домакинската победа с 3:2 над Черно море.

Отборът на Берое е наказан с 5 000 лв. заради прякото излъчване по интернет на мача Берое - Черномроец. Старозагорци излъчиха мача на живо в официалния си сайт.

Ето всички решения на ДК към БФС от 23 октомври: 

9-ти кръг “А” група
 
 
С предупреждения –
43 състезатели
 
 
С лишаване от състезателниправа
ЛСП
лв.
Виктор Викторов Генев
ПФК”Славия”
1
300
Иван Георгиев Бандаловски
ПФК”ЦСКА”
1
1250
Небойша Йеленкович
ПФК”Литекс”
1
250
 
 
8-ми кръг “Б” група
 
 
С предупреждения –
33 състезатели
 
 
С лишаване от състезателниправа
ЛСП
лв.
Десислав Петев Русев
ПФК”Спартак”Плевен
1
150
Живко Тодоров Динев
ПФК”Калиакра”
1
125
 
Т. 1.2. от дневния ред:      
ПО ДОКЛАД(„А” ФГ)
За хвърлени предмети, опасни за здравето на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 3, ДК наказва ПФК"ЦСКА"с имуществена санкция в размер на 3000лева.
За хвърлени предмети, опасни за здравето на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 3, ДК наказва ПФК"Левски"с имуществена санкция в размер на 3000лева.
За оспорване на съдийско решение на основание чл.34 ал.1, т.3, ДК наказва треньора на ПФК ”Пирин” ГД  - Минчо Минчев с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 500 лева.
За хвърлени предметина основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 1, ДК наказва ПФК"Ботев"– гр.Враца с имуществена санкция в размер на 1000 лева.
За хвърлени предмети, опасни за здравето на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 3, ДК наказва ПФК"Ботев"– гр.Пловдив с имуществена санкция в размер на 3000 лева.
Задължава ПФК"Ботев"– гр.Пловдив да възстанови щетите нанесени на стадиона в гр. Ловеч, съобразно чл. 38, ал.5  от ДПна БФС.
 
 
ПО ДОКЛАД („Б” ФГ)
За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А – предложение 1, ДК наказва ПФК"Спартак"– гр. Плевен с имуществена санкция в размер на 500 лева.
 
Т. 2. от дневния ред:
След сезиране от „Спортно-техническа” комисия към БФС и становище от гл. юрист на БФС за нерегламентирано излъчване на срещата ПФК„Берое” - ПФК„Черноморец-Бургас” в интернет, чрез официалния сайт на фенклуба на ПФК„Берое”, на основание чл.6, ДК наказва ПФК„Берое” с имуществена санкция в размер на 5000 лева.
 
Т. 3. от дневния ред:
По решение №8/11.10.2012 г. на Комисията за етика и феърплей, на основаниечл.46, ал.1, т.1, ДК спира състезателните права за 18 месеца на следните бивши футболисти на ПФК ”Видима Раковски” – гр. Севлиево: Цвятко Стефанов Петков, Красен Илиянов Илиев, Иван Дианов Пенев, Кристиян Любомиров Иванов. 
 
Т. 4. от дневния ред:                  
      ПО ДОКЛАД (U-19)
За нанесени обиди към длъжностно лице на основание чл.34 ал.1, т.2 от ДП на БФС, ДК наказва ст.треньора на ПФК ”Черно море” - гр. Варна (U-19) – Тодор Каменов с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 3 срещи и глоба в размер на 100 лева.
За нанесени обиди към длъжностно лице на основание чл.22 ал.1, б-К, к-5 и чл.16, ал.1 и 2 от ДП на БФС, ДК наказва Георги Пламенов Радев (състезател на ПФК”Черно море” - гр. Варна U-19) с ЛСП за 3 срещи.
Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки