Сензациите в пресата днес: Бербо праща брат си в комуна, Ели влезе в „черния списък” на Левски

Разследване за билети в Ботев /Пловдив/, в Левски сменят схемата, за да изгонят Марсиньо и още…

Сензациите в пресата днес: Бербо праща брат си в комуна, Ели влезе в „черния списък” на Левски

Сензациите в пресата днес, 25 октомври 2012 година:

„Дейли Стар”: Бербо праща брат си в клиника за наркомани
Димитър Бербатов е решил да изпрати брат си Асен в клиника за наркомани, гръмна вестник „Дейли Стар". Според английското издание Митко сериозно се е ангажирал да реши проблемите на по-малкия си брат.

28-годишният Асен Бербатов наскоро беше арестуван, след като в колата му беше намерено сериозно количество кокаин. Ако бъде признат за виновен на делото догодина той рискува присъда от 6 години затвор.

"Дими и преди е плащал задълженията на Асен и вече е уморен от неговите изпълнения. Въпреки това той иска да помогне на брат си", заяви семеен приятел на Митко пред таблоида.

Бербатов вече е направил всичко възможно за за да реши част от проблемите на Асен с правосъдието в България. Първоначално той бил вбесен, когато разбрал за полицейския екшън с брат му, но впоследствие решил отново да му подаде ръка.

„Тема спорт”: Разследване за билети в Ботев /Пловдив/
Сериозно разследване за билетите започва в Ботев Пловдив, разбра "Тема Спорт". То е поръчано от най-високо управленско ниво. Ръководството на канарчетата недоумява, че се отчитат много по-малко приходи от продадени талони, отколкото обявяваната посещаемост по време на домакинските срещи. От началото на сезона петте двубоя на канарчетата под тепетата са били гледани общо от около 55 000 зрители или средно по 11 хиляди души. А реално продадените билети са около 33 хиляди.

Като разликата е повече от внушителна. Така вместо в клубната каса да влязат към 270 000 лева, при цени на ценните хартийки от 5 и 2 лв. са постъпили едва около 190 000 лева. Простата сметка показва, че за 5-те си домакински мача жълто-черните са изкарали само с 10 хиляди лева повече, отколкото ЦСКА от дербито с Левски. Най-фрапиращата разлика била за мача с Берое. При обявена в медиите посещаемост от 12 хиляди зрители се оказало, че продадените билети от по 5 лева са едва към 6500. Около 1500 са били тези по 2 лева, срещу които влизат пенсионери и ученици.

Това вбесило управата на канарчетата на най-високо ниво, след като преди време бяха дадени доста пари за монтирането на турникети на входовете, които да броят броя на зрителите на домакинските срещи. Изводът бил, че или на стадиона влизат доста гратисчии или просто броят на публиката се завишава изкуствено.

„Меридиан мач”: В Левски сменят схемата, за да изгонят Марсиньо
Търпението на Илиан Илиев към бразилеца Марсиньо се изчерпа. „Меридиан Мач" научи, че треньорът на „сините" е твърдо решен да извади халфа от титулярния състав. За целта Илиан използва нова схема по време на последните тренировки. В нея няма позиция - атакуващ халф, на каквато се подвизава Марсиньо. Треньорът на „сините" е принуден на този ход, защото просто няма втори играч на тази позиция и това го принуждаваше да пуска всеки мач бразилеца като титуляр. Както ви информирахме още преди месец, Илиан Илиев е разочарован от качествата на Марсиньо и още оттогава се опитва да гради състава без него. Треньорът побърза до потвърди това на официална пресконференция, на която обяви, че просто няма с кого да замени халфа.

До този момент обаче специалистът не беше намерил компромисен вариант. Чашата на Илиан преляла след слабата игра на 31-годишния футболист в дербито с ЦСКА. В него Марсиньо удари греда в началото, но после почти не се докосна до топката. Очаква се по време на зимната пауза Левски да се раздели с Марсиньо, нещо за което „Меридиан Мач" съобщи още преди месец.

„Тема спорт”: Жоао Силва ще е титуляр до дупка
В Левски явно са решили да прибягнат до нетрадиционни методи за връщане на самочувствието, загубено след срамното поражение от ЦСКА. По последни информации от „Герена" треньорът Илиан Илиев ще реши проблема с яловия Жоао Силва по метода "клин клин избива", тоест колкото повече дървеност демонстрира португалецът, толкова повече игрови минути ще получава. Силва е гласен за титуляр в предстоящия в събота мач срещу Локомотив Пловдив. Не е ясно дали наставникът възнамерява Жоао да играе, докато не вкара гол. Очакванията са скъпият играч да е на терена до дупка.

След като се отпуши той да се преобрази и да се превърне в новата голова машина по българските терени, но засега по-вероятно е опадалите есенни листа да се върнат обратно по дърветата, отколкото Силва да вкара макар и един гол в официален мач за Левски. Кандидатът за ново попълнение в отбора на ветераните на сините Марсиньо вероятно ще остане на резервната скамейка в събота за сметка на Силва. Така схемата на Левски срещу пловдивчани ще се трансформира в 4-Ф2, ако португалецът и Карвальо бъдат разположени хоризонтално един спрямо друг.

„Меридиан мач”: И Ели влезе в „черния списък” на Левски
Защитникът Ромеи Ели влезе със страшна сила в „черния списък" на „Герена". „Сините" шефове ще направят всичко възможно, за да се разделят с французина, който се провали срещу ЦСКА по време на зимната пауза. Ели стана третият чужденец от дошлите през лятото шестима легионери, които бяха нарочени за гонене от спортно-техническото ръководство на Левски. Преди него в„черния списък" влязоха Агиеманг Опоку и Марсиньо. Противно на появилите се слухове „сините" не искат да се разделят с португалския нападател Жоао Силва. На „Герена" вярват, че 22-годишният таран тепърва ще се развива и рано или късно ще върне огромната сума, платена на Евертън за правата му.

„Тема спорт”: Анталияспор иска защитник на Лудогорец
Турският елитен Анталияспор проявява сериозен интерес към защитника на Лудогорец Йордан Минев, разбра „Тема Спорт". Клубът, който се намира на втора позиция в първенството на югоизточната ни съседка, иска да събере бека с неговия брат близнак - Веселин. Договорът на бившия футболист на ЦСКА със зелените изтича през лятото, като ръководството на шампионите все още не е влязло в преговори за нов. Минев направи силни мачове за разградчани, които успяха да му спечелят място в националния отбор. Той е титуляр в селекцията на Любослав Пенев във всички световни квалификации - с Италия (2:2), Армения (1:0), Дания (1:1) и Чехия (0:0).

Именно в мачовете на държавния тим Данчо е бил забелязан от скаути на турския клуб. Данчо Минев е сред любимците на Ивайло Петев. През миналия сезон младият наставник на шампионите го използва като ляв краен бранител, заради липсата на класен такъв. След привличането на Жуниор Кайсара обаче той го върна отдясно. Откакто дойде в Лудогорец през лятото на 2011, близнакът изигра над 40 мача за клуба във всички турнири. Той заедно с Дяков, Барт и Гулдан са сред най-често използваните от Петев играчи. Затова треньорът е призовал ръководството да направи всичко възможно той да остане в клуба за още поне сезон. Интерес към 31-годишния футболист има и от израелски клубове. Според правилата на ФИФА и УЕФА Данчо може да подпише предварителен договор още през януари, който да влезе в сила от лятото, без разградчани да получат трансферна сума.

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки