ДАМС инициира старта на Национална консултация „Мечтайте дръзко...”

На форума „БГ МЛАДЕЖ” на 7 ноември стартира Националната консултация „Мечтайте дръзко....” за изработване на Стратегия за развитие на младите хора 2008 – 2018 г. съобщиха от пресцентъра на ДАМС

ДАМС инициира старта на Национална консултация „Мечтайте дръзко...”
На форума „БГ МЛАДЕЖ” на 7 ноември стартира Националната консултация „Мечтайте дръзко....” за изработване на Стратегия за развитие на младите хора 2008 – 2018 г.  съобщиха от пресцентъра на ДАМС.

До 7 февруари младежките организации в България ще проведат консултации на общинско и областно ниво, ще обобщят своите предложения за рамката на националната стратегия и ще ги изпратят в Държавната агенция за младежта и спорта. Проектът на Национална стратегия за развитие на младите хора ще бъде готов до 27 февруари 2009г.

Участниците в младежкия форум решиха да се срещнат отново на 3 март догодина за публично обсъждане на проекта и за изготвяне на окончателния му вариант. След това проектът на стратегията ще бъде внесен за одобрение и приемане в Министерски съвет.

По време на младежкия форум младите хора дадоха редица предложения за основната рамка на Националната стратегия за развитие на младите хора в България. Сдружението на сираците предложи да им се осигури достъп до общинските библиотеки и спортните площадки. Жилищните мерки за младите семейства да се синхронизират със Закона за общинската собственост, предложиха още от сдружението.

Заместник-кметът на община Тунджа Станчо Ставрев призова да се организират поредица от дискусионни форуми за партньорство между младите хора и местната власт и да се намери подход към младите от селските райони.

От Детския младежки парламент поискаха в рамката да залегне създаването на независими политически клубове за възпитаването на политически грамотни млади хора, а от сдружение „Младеж” посочиха като приоритет младежкото предприемачество и естествения преход от гражданския сектор към бизнеса.

От името на ДАМС заместник-председателят Михаил Балабанов каза, че очаква активност и оперативност от страна на младите хора в България при определяне на приоритетите на стратегията.
Шефът на европейския хандбал: С нетърпение гледаме към България и Варна

Българите научиха съперниците си за предстоящите у нас две първенства по плажен хандбал

Нургюл Салимова с четвърто поражение в Торонто

Тя отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру

Френски министър разкри дали откриването на Олимпиадата ще е на "Стад дьо Франс"

Вижте подробности

Изписаха от болница двукратен шампион на Тура

Вингегор под въпрос за обиколката на Франция

Франция и Германия приемат Световното по хандбал за мъже през 2029 година

Вижте подробности

Олимпийските игри тръгнаха с резервния огън

Вижте защо

Ново уникално постижение на Петър Стойчев

Остават още четири маратона, закани се плувецът

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Нургюл изпусна спечелена позиция и записа втора загуба (ВИДЕО)

До края на Турнира на претендентките остават още четири кръга

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки