Сензациите в пресата: Левски отказа Александър Барт

Турци оглеждат Карвальо, "сините" гледат играч на Цървена звезда, дават Славия на Мариян Христов и още...

Сензациите в пресата: Левски отказа Александър Барт
Левски отказа Александър Барт, гърми "Тема Спорт"
 
Ръководството на Левски е отказало възможността да привлече защитника на Лудогорец Александър Барт, разб­ра "Тема Спорт". Договорът на френския защитник с разградчани изтича в края на пър­венството, а той все още не е получил оферта да го продължи. 
 
Мениджъри, близки до централния бранител, са го предложили на Левски с оп­цията да го капарират и да го вземат като свободен агент лятото. От "Герена" обаче категорично са отхвърлили по­добна възможност. Мотивът им бил, че вече са набелязали играчи за този пост.
 
Александър Барт направи доста успешна кариера в България. 26-годишният францу­зин спечели две шампионски титли при престоя си в Литекс - през 2010 и 2011 г. Още през първия си сезон в Лудогорец направи требъл - със зеле­ните взе златните медали в първенството, купата и Суперкупата на България. 
 
Този сезон Барт е несменяем титу­ляр в защитата на шампиони­те - изиграл е 10 двубоя в А група. Вкарал е и два гола - на Черно море и Берое.
 
Левски със сигурност ще привлече централен защит­ник през зимата. Сините са хвърлили око на бранителите на Черно море Александър Александров и Росен Колев. От клуба наблюдават и доста футболисти в чужбина, предимно във Франция. 
 


Турци гледат Базил де Карвальо, съобщава "Труд"
 
Турски емисари са наблю­давали в два мача Базил де Карвальо от „Левски". Напа­дателят води при стрелците в „А" група с 9 гола.
 
По принцип асът е непро­даваем с оглед амбициите на „Левски". А и в синьо рядко се намира кой друг да вкара -Базил има 9 гола, а следва­щият голмайстор на отбора Симеон Райков е с три. Но сенегалецът, който се смята за французин, а играе за Гви­нея Бисау, е на 31 години. И ще е икономически грях „Левски" да не приеме едра оферта за Базил през зима­та.
 
Засега обаче ситуацията е във фаза на оглеждане.
 
В „Левски" дадоха срок да се докаже до края на полусезона на друг 31-годи­шен - Марсиньо. И няма да е изнена­да, ако последва раздяла през зимата, след като при­носът на бразилеца е далеч по-малък от заплатата му (№1 в клуба -15 500 евро на месец нето).
„Сини" са разговаряли с Мартин Камбуров, чийто до­говор с „Далиен Шиде" изтече. Трикрат­ният стрелец №1 на „А" гру­па стана голмайстор №10 на Китай с 10 попадения. Засега няма оферта или конкретни преговори  с 32-годишния нападател.
 
На „Герена" са обсъждали още имена за атаката, пре­димно на играли в „А" група -Валери Домовчийски, Емил Мицански, Димитър Макриев, Костадин Хазуров, Га­ра Дембеле. Няма решение. 
 


"Сините" следят играч на Звезда, пише "Меридиан мач"
 
Левски е по петите на футболист на Цървена звезда, научи „Меридиан Мач". Но­вината беше потвър­дена от клуба. Лично главният селекционер Дончо Донев е изгле­дал на живо двубой на сръбския гранд. От „Герена" държат в тайна името на набе­лязания „звездаш", ка­то все още до конк­ретни преговори на този етап не се е стиг­нало. „Сините" разк­риха, че ще гледат още 1-2 двубоя на въпросния футболист, преди да решат окон­чателно. 
 
Това не е първият случай, при който Левски иска иг­рач на сръбския гранд. Още през 2009 година тогавашният наставник Ратко Достанич се бе прицелил с Деян Лекич, но висо­ката цена спря тарана за „Герена".
 
С това не свършва ловът на играчи на хо­ра от скаутското звено на „Герена". Бившата дясна ръка на Георги Иванов Ивайло Петров-Пифа е наблюда­вал състезатели от Словакия и Чехия през изтеклия уикенд. Обект на интерес са футболисти на Спар­так (Търнава) и Млада Болеслав. От Търнава „сините" привлякоха през миналото лято Роман Прохазка, кой­то се представя про­тиворечиво. Тимът пък е истински кош­мар за Левски, след като отстрани отбора, воден тогава от Геор­ги Иванов, в турнира Лига Европа преди го­дина и половина. Ивайло Петров е изг­ледал на живо и дву­бой на чешкия Млада Болеслав. Играчи от местния шампионат също представляват интерес за „сините".
 


Дават Славия на Мариян Христов, смятат от "Меридиан мач"
 
Ръководството на Славия вече има нов фаворит №1 за наследник на Мар­тин Кушев, в слу­чай че той отново не оправдае гласу­ваното му доверие.
 
Оставката на тре­ньора не бе приета след загубата от Ботев (Bp), но не е ясно как ще се раз­вият нещата и след двубоя с Лудогорец и задълбочаване на кризата. Името, на което „белите" ше­фове са се спрели, също е на млад спе­циалист, който не е дебютирал в „А" група. Става въп­рос за бившия на­ционал Мариян Христов. 
 
През 90-те години на мина­лия век исполинът от Ботевград проби за големия футбол на „Овча купел", но след това избра да премине в Левски, макар че това му костваше шанса да триумфира с титла­та. След това той бе продаден на Кайзерслаутерн и стана шампион на Герма­ния в дебютния си сезон. Игра още и за Волфсбург, а ка­риерата си приклю­чи като играещ пре­зидент на Балкан (Ботевград) в „Б" група.
 


Зума покани Камбуров на "Лаута", съобщава "Тема Спорт"
 
Спортно-техническият директор на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев официално покани Мартин Камбуров на "Лаута". Нападателят става свободен агент в края на годината, когато договорът му с китайския Далиен Шиде изтича. През този сезон Камбуров отбеляза 11 гола в 27 мача.
 
32-годишният футболист вече обяви, че ще напусне азиатската страна и най-вероятно ще продължи кариерата си у нас. Камбуров отсече, че ако получи оферта от любимия си Локо, ще разгледа първо нея. Зума е отпправил предложение на нападателя, който стана шампион с "черно-белите" през 2004 година.
 


Седрик Бардон се връща на "Герена", твърди "Тема Спорт"
 
Бившият футболист на Левски Седрик Бардон може да се завърне на "Герена". На любимеца на сектор Б ще бъ­де предложено да влезе в скаутското звено и да помага при следенето на играчи във Франция. В момента той е в София, като не е изключено да му бъде предложен и друг пост.
 
От клуба ще помолят Бар­дон да следи качествени фут­болисти от Лига 1 и Лига 2, както и да ги убеждава, че си
струва да преминат в Левски. През лятото Бардон имаше голяма роля за това Ромен Ели да даде съгласието си за трансфер на "Герена". При уп­равлението на Георги Иванов-Гонзо той често препоръчва­ше играчи на клуба. В Момен­та Бардон има частен бизнес.
 
Седрик изкара четири се­зона в клуба като футбо­лист. Той бе привлечен от тандема Наско Сираков -Станимир Стоилов. Халфът бе с основен принос за изграждането на синия дрийм тим. Бардон бе главен ви­новник за приказката в Евро­па - достигането до четвъ­ртфинал в турнира за Купа­та на УЕфА през 2005/06, както и за влизането в гру­пите на Шампионската лига през сезон 2006/07. За пос­ледно Бардон носи синята фланелка през сезон 2009/10. В кариерата си за Левски французинът изигра общо 123 мача, в които отбеляза 29 гола.
 


Славия прибира Борислав Стойчев, пишат от "Тема Спорт"
 
Славия е на път да се възползва от тежкото финансово състояние на Миньор и да отмък­не още един защитник от тима. Става въп­рос за Борислав Стой­чев. След като преди време по идентичен начин взеха Даниел Златков, сега белите са близко до това да при­берат и друг играч на чуковете.
 
25-годишният бра­нител отказа да играе в последния мач на перничани с Левски (0:4) за­ради неизплатени зап­лати. Очаква се в близ­ките дни той да разт­рогне договора си с жьлто-черните и да стане свободен агент. Ръководството на Сла­вия вече е влязло в кон­такт със защитника и е дало своята оферта.
 
Белите изпитват сериозни трудности в дефанзивен план. В пос­ледните си шест мача, включително и този за купата с Любимец, те инкасираха цели 11 го­ла. Затова столичани искат да заздравят за­щитата си.
 
Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

От ЦСКА: При нови ексцесии дербито ще е без фенове

„Червените“ с официална позиция

Левски иска петима да преподпишат, връща ас за дербито

Ел Джемили също ще бъде привикан от ръководството

Костов: Не сме толкова спокойни (ВИДЕО)

Треньорът на Левски говори след 1:0 над Берое

МЪКА! Забравен герой спаси Левски (ВИДЕО)

Фадига носи 1:0 над Берое, Сектор "Б" остана празен

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Сираков: Главницата към НАП е погасена, няма опасност от фалит

„За първи път от поне 10-15 години Левски няма лихвоносни задължения към НАП“

Левски е подновил интереса си към вратаря на Пирин

Украинският страж може да засили конкуренцията на "Герена"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки