Маркиньос: Феновете може да ме псуват, но расистките обиди не ги приемам

Не съм мързелив, тичам много повече от някои, не знам защо се нападат само чужденците, категоричен е бразилецът.

Маркиньос: Феновете може да ме псуват, но расистките обиди не ги приемам

В последно време безспорно най-нападаният от медии, фенове и специалисти футболист на ЦСКА е Маркос Маркиньос. Бразилският халф се съгласи да говори за обидите, загубите от Левски и Черно море, и за това имат ли все още шансове „червените“ за титлата. Той не скрива желанието си да напусне „Армията“ след края на първенството, въпреки че има договор за още една година.

Битката за титлата
Загубите от Левски и Черно море са тежки, както за нас, така и за феновете. Лошото е, че дойдоха една след друга. Ние обаче ще се борим докрай. Не се предаваме. Не ни отива на името да го правим. Остават ни три мача до края на сезона, които трябва да спечелим на всяка цена. Хвърляме всичко или нищо в тях. От къде на къде пък всички са толкова сигурни и убедени, че Левски ще бие и в трите си мача. Лошото обаче е, че трябва вече да чакаме те да сгрешат.

За загубите от Левски и Черно море
Определено срещу Левски не играхме добре, а пък срещу Черно море нямахме и късмет. Ако бяхме вкарали дузпата, можеше и да ги обърнем. Но на всеки се случва да изпусне. Няма какво да се връщаме към тези мачове. Те са минало. Сега гледаме към двубоя с Локо (Сф) и ще чакаме Левски да сгреши.

За атаките от феновете
Не зная защо феновете така ме нападат, а и не само мен. И аз искам да печелим във всеки мач и винаги да съм, не на сто, а на хиляда процента..., но понякога не се получава. Да, разбирам ги феновете след загубата от Левски, все пак това е вечният враг и мен ме боли. Може да ме псуват, няма проблем. Но расистките обиди не ги приемам. Те не са само към мен и не мога да си ги обясня. Какво като съм с друг цвят на кожата? Нима не съм човек.

За играта си
Аз мисля, че треньорът е доволен от мен. Аз тичам много повече от някои и не съм мързелив, какъвто ме изкарвате, или не знам си още какъв. Аз ако не искам да играя и не се чувствам на сто процента, няма да вляза да играя и само да губя мястото на терена на някой друг. За себе си съм убеден, че се раздавам винаги за ЦСКА, който иска да вярва. Да, зная, че мога повече, но понякога не върви и играта на ЦСКА. Срещу Левски и аз зная, че не играх добре, но се опитвах да променя нещо. Но тогава целият отбор не игра добре. Не зная защо в ЦСКА се нападат само чужденците. Вярно, ние трябва да сме с класа над българските футболисти, но някой път не става, разберете го. Много ми е болно в такива моменти...

За бъдещето си в ЦСКА
Нямам голямо желание да оставам в ЦСКА, но искам да доиграя сезона и ще дам всичко от себе си в оставащите три мача, за да спечелим пак титлата. Но, каквото прецени треньорът, това е. Казах на г-н Пенев след мача с Черно море, че нямам желание да оставам. Просто много ми дойде, насъбра ми се. Надявам се да се разберем с ръководството на ЦСКА и да разтрогна договора си.

За престоя си на „Армията“
Като цяло съм доволен от престоя си в ЦСКА. Тук израснах като футболист и се развих. Станах и шампион. Благодаря на ЦСКА. И все пак още съм тук, трансферният прозорец още не е отворил, така че... давам всичко за ЦСКА. В друг български отбор трудно бих отишъл да играя. За Левски да играя е абсурдно. Няма как да стане.

За "черното тото"
Не съм аз човекът, който трябва да коментира това. За себе си съм убеден, че не играя тото и че не залагам. Друго няма какво да кажа. Хазартът не ме влече и хората, които ме познават, знаят много добре, че е така.

За мача с Локо (Сф)
Поредният тежък мач за нас. Нямаме друг избор освен победата. Притиснати сме до стената. Локо (Сф) играе много добре през пролетта. Има отлични нападатели в лицето на Зоран Балдовалиев и Мартин Камбуров. Няма да е лесно. Дано спечелим, иначе става страшно.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки