Спас Делев пред Novsport: Излизаме със самочувствие срещу Левски и дано да ги бием

Талантливият нападател на Пирин Спас Делев призна, че все още не е получил конкретна оферта за трансфер в столичния ЦСКА, но същевременно не скри желанието си да играе в редиците на „червените” от следващия сезон. Младата звезда на Пирин даде обширно интервю за Novsport.com, в което говори за финала за Купата на България, предстоящия мач с Левски, положението в Пирин, както и за надеждите си за бъдещето.

Спас Делев пред Novsport: Излизаме със самочувствие срещу Левски и дано да ги бием

Талантливият нападател на Пирин Спас Делев призна, че все още не е получил конкретна оферта за трансфер в столичния ЦСКА, но същевременно не скри желанието си да играе в редиците на „червените” от следващия сезон.

Младата звезда на Пирин даде обширно интервю за Novsport.com, в което говори за финала за Купата на България, предстоящия мач с Левски, положението в Пирин, както и за надеждите си за бъдещето.

-          Как се чувстваш след като отшумя еуфорията около финала за Купата? Чувстваш ли се разочарован, че не успяхте да победите Литекс?
-          Да, нормално е след тази тежка загуба да се чувствам малко разстроен, ако мога така да се изразя. Нормално е да се чувствам разочарован след като не оправдахме доверието на треньора, на ръководството и на публиката. Не направихме хубавия мач, който всички очакваха от нас, но не заслужавахме да загубим с 0:3.

-          Каква е основната причина, според теб – слабата игра на футболистите или както каза вашият треньор тенденциозното съдийство?
-          Разбира се, ние също имаме някаква вина, но според мен и съдията не се представи много на ниво в този мач. Както видяхте, през цялото време буташе отбора на Литекс в нашата половина и всяко нарушение и всяко единоборство беше в тяхна полза.

-          Как оценяваш играта на отбора и твоето представяне в частност?
-          Ние изпълнихме голяма част от треньорските указания, играхме добре, но в такъв мач стават и грешки. Лично моята игра – не мога да я коментирам, има хора, които могат да го направят.

-          В сравнение с другите футболисти на терена изглеждаш доста дребничък, това не ти ли пречи?
-          Не знам, по природа съм си такъв – нисичък. Каквото е дал Господ – това е. Аз не мога да си кажа – искам да порасна и след два дни да съм по-висок. Добре ми е така. От друга страна, факта, че съм по-дребен ми помага да съм по-бърз. Може би ако бях по-висок, нямаше да съм толкова бърз.

-          Отстранихте двата гранда ЦСКА и Левски, не вярвам Литекс да са ви уплашили. Кое ви изигра лоша шега на финала?
-          Не знам, напрежението изигра голяма роля. Факта, че отстранихме ЦСКА и Левски не ни е повлиял по никакъв начин. Това по-скоро ни мобилизира и след като отстранихме ЦСКА и Левски наистина няма причина да се страхуваме от Литекс. ЦСКА и Левски са по-добри от Литекс, не знам, на какво се дължи тази загуба.

-          Какво е мнението ти за треньора на тима Наджи Шенсой, който е доста атрактивен специалист и винаги удивява със своите изказвания?
-          Той е добър треньор и знае, как да мотивира играчите във всеки мач. Използва поговорки и мъдри думи, той носи настроението в отбора.

-          Каква е твоята оценка в края на сезона?
-          Наближава краят на сезона, който беше много положителен за мен. Мисля, че се справих на ниво и дано и занапред да е така.

-          В последния мач отново се изправяте срещу Левски, какви са твоите очаквания?
-          Излизаме за победа и дано да бием.

-          Веднъж вече ги победихте, това явява ли се като психологическо преимущество за вас?
-          Да, мисля, че това ще е в наша полза. Излизаме с високо вдигнати глави, но не можем да кажем, че след като веднъж вече сме ги били и мачът ще мине леко. Няма такова нещо. Излизаме твърдо, с по-високо самочувствие и дано победим. Този мач може би ще реши титлата на Левски и те ще излязат срещу нас с много повече желание и ще се получи много здрав мач. Ние няма защо да се срамуваме от мача с Литекс, можем да се срамуваме единствено от резултата. Въпреки това, отстранихме ЦСКА и Левски, стигнахме до финал, а това не е никак малко за нас.

-          В този мач си пролича, че имате невероятна публика, за която много от т.нар. грандове могат само да ви завиждат, искаш ли да кажеш нещо на феновете?
-          Мога да кажа само едно голямо благодаря на тези хора, които ни подкрепяха изцяло, по време на целия мач не спряха да ни аплодират и дори в края бяха твърдо зад нас. Това е една страхотна публика!

-          Непрекъснато се спекулира за твои трансфери, днес в пресата се появи информация, че ти си първото сигурно попълнение на ЦСКА, ти какво знаеш по въпроса?
-          Би било добре, ако има нещо такова, но аз лично не знам за такъв трансфер. С мен никой не е разговарял и не зная нищо конкретно. По-рано ми бяха казали, че има интерес към мен от страна на ЦСКА и ако има такова нещо, аз бих отишъл – стига двете страни да се споразумеят.

-          Ако трябва да избираш отбор в България, къде би искал да играеш?
-          Нямам претенции. Където и да отида, давам всичко от себе си, за да мога да играя и да се развивам.

-          Замислял ли си се за трансфер в чужбина и кой е твоят фаворит в Европа?
-          И преди съм казвал, че моят любим отбор е Манчестър Юнайтед и дано някой ден да играя там!

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки