Планът за Евро 2020 в различни страни се радва на все по-голяма подкрепа

Планът за провеждането на Европейското първенство през 2020-а година в различни страни се радва на широка подкрепа от националните асоциации на континента, твърдят хората от Германския футболен съюз (ГФС)

Планът за Евро 2020 в различни страни се радва на все по-голяма подкрепа

Планът за провеждането на Европейското първенство през 2020-а година в различни страни се радва на широка подкрепа от националните асоциации на континента, твърдят хората от Германския футболен съюз (ГФС). Два дни преди началото на заседанията на изпълнителния комитет на УЕФА Хелмут Зандрок- генерален секретар на ГФС заяви, че идеята на Мишел Платини първоначално е предизвикала само изненада сред другите ръководители на европейския футбол. 

Ако бъде ратифицирано това предложение, то на Евро 2020 ще участват 24 отбора, както и на Евро 2016, но реално 12 различни държави ще бъдат домакини на мачове от предварителните групи и елиминациите. 

"Най-напред бяхме просто изненадани, заяви Зандрок в интервю за телевизия ZDF малко преди да се качи на самолета за Брюксел, където УЕФА се събира на заседание. Но аз самият имах разговори с хора от други федерации и видях, че се приема добре. Отделно от това знам, че УЕФА е правила сондажи на два пъти при посещения по регионите и резултатите също са позитивни. Мисля, че ще има голяма подкрепа на този формат за провеждане на Европейското първенство. Преди това да бъде взето като тема на разговорите, Турция беше първата страна, която изрази желание да вземе това първенство. Южните ни съседи обаче ще се откажат от намерението си, ако вземат домакинство на Олимпийските игри с Истанбул през същата година. 

Четирите британски нации Шотландия, Северна Ирландия, Уелс и Република Ирландия също обмислят да се включат в битката за домакинство на този турнир. Самият Мишел Платини заяви, че повече яснота по този въпрос ще има през октомври, но идеята му за подобен формат на Еврофиналите е да облекчи страните във време на криза, а също така и да даде шанс на малките нации да бъдат домакини на голям форум. 

"Мисля, че Европа е достатъчно добре развита като комуникации. Пък и разстоянията не са никак големи. Само ги сравнете с това, което трябва да пътуват отборите на Световното първенство по футбол в Бразилия през 2014-а година, мотивира се бившият плеймейкър на Ювентус и френския национален отбор. 

Рубен Диаш: Единственият път сега е напред

„Нямахме ден срещу Реал“

УЕФА глоби Барселона

Заради поведение на фенове в мач от Шампионска лига

Германия остава без няколко футболисти за подготовката на Евро 2024

Със сигурност един измежду Байерн и Реал Мадрид ще играе финал в ШЛ, което обърква плановете на Нагелсман

В Севиля усилено търсят нов треньор

Енцо Мареска е един от основите кандидати

Германската лига спря процеса по продажба на ТВ правата

Вижте защо

Алегри: Реал или Байерн ще спечелят Шампионската лига

Треньорът на Ювентус заяви фаворитите си за трофея

Милан вече преговаря с Лопетеги

Испанският специалист може да наследи Стефано Пиоли начело

Сериозни промени във ФА Къп догодина

Вижте какви са измененията в правилата

Агентът на Нагелсман призна за преговори с Байерн Мюнхен

Специалистът е близо до завръщане на "Алианц Арена"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки