Базил де Карвальо: Ще съм готов до 2-3 дни, бяхме слаби само със Сараево и ЦСКА

"Не решавам аз дали ще остана, но тук ми харесва много и искам да стана шампион с Левски", каза още головата машина на "сините"

Базил де Карвальо: Ще съм готов до 2-3 дни, бяхме слаби само със Сараево и ЦСКА
Нападателят на Левски - Базил де Карвальо, бе награден за играч номер 1 на 14-ия кръг в "А" група, в анкетата на в. "Футбол" и пресклуб "България". В сблъсъка с Етър на "Герена", африканецът вкара цели четири гола и се превърна в чужденеца с най-много попадения, отбелязани в една среща. 
 
Това е третата награда на Базил за играч на кръга, след като през минаталата година спечели първата си такава след успех на Локо (Пловдив) над Левски. През този сезон, в 4-ия кръг, той отново бе избран за футболист номер 1. 
 
Иначе в анкетата гласуваха 24 футболни специалист, като 12 от тях дадоха гласа си за нападателя на Левски. 8 вота получи стрелецът на ЦСКА Мишел Платини, а трети се нареди Георги Илиев от Черно море с 2. По 1 глас полухичаха Миро Иванов от Лудогорец и Куатара от Черноморец. 
 
"Благодаря на всички, които гласуваха за мен. Искам да благодаря и на съотборниците си в Левски, които ми позволиха да отбележа 4 гола и да спечелим мача. Благодаря и на техническия щаб на Левски, начело с Илиан Илиев, Пламен Митов, Ясен Екимов и Здравко Здравков, които вършат страхотна работа. Говоря много с тях, за да се опитам да подобрявам формата си. Благодаря също на всички фенове на Левски, както и на Иво Тонев", каза Де Карвальо при получаването на наградата. 
 
Относно вчерашната си травма в мача с Черно море, когато той се контузи още във 2-та минута след сблъсък с младия вратар на "моряците" Китанов, голмайсторът на "А" група сподели: "Имам болка в гърба, но днес тичах нормално. Мисля, че до 2-3 дни ще бъда напълно готов за мача със Славия, надявам се да съм готов. Последното, което помня е, че скочих за топката, след това ми се губят моменти. Не виждах в първия момент, исках да се върна да играя, но нямах сили. Имах силна болка във врата, но сега съм по-добре".
 
Той коментира и представянето на конкурента си в атака Жоао Силва след напускането си: "Вчера Силва игра много добре. Той влезе бързо, без да е загрял, отбеляза и голове. Бъдещето е пред него, има да учи още много, но вчера игра много добре. Това е добре за Левски, конкуренцията винаги те кара да даваш повече". 
 
На въпрос как се чувства като чужденецът с най-много попадения за Левски в един мач, Де Карвальо каза: "Искам да отбележа и 5 и 6 гола в един мач. Доволен съм, че съм първият чужденец с толкова голове в един мач, но мислех, че и Дембеле го е правил. Доволен съм за себе си, както и за българския футбол. Ако един ден прекъсна кариерата си на футболист, мисля, че ще дойда да гледам мачове в София, тъй като се чувствам щастлив тук. Никога няма да забравя какво ми се случи тук и бих се върнал отново". 
 
Той обяви още, че очаква сериозна битка в предстоящия сблъсък със Славия от 15-ия кръг на "А" група: "За момента имаме една точка по-малко от Лудогорец, така че мачът със Славия задължително трябва да го спечелим. Трябва да се концентрираме върху него, първенството и купата са нашите цели, трябва да мислим и за двете. Най-важен в момента обаче е мачът със Славия. Ще бъде битка, защото теренът им не е добър, трябва да вземем трите точки от тази битка. Смятам, че Левски ще е шампион в края на сезона, трябва да бъдем първи във всяко едно отношение и следващата година да сме Шампионската лига, искам да играя там следващата година". 
 
Базил де Карвальо призна още, че според него единствените слаби мачове на "сините" през есента са били срещу Сараево и ЦСКА. За загубата от Лудогорец с 1:2 той каза, че "орлите" са имали късмет да спечелят сблъсъка: "За мен мачът, който не бе добър за нас, бе този с ЦСКА. Не играхме добър футбол, все едно не бяхме в дерби, липсваше ни концентрация. С Лудогорец бяхме много по-добри. Те направиха 20 много добри минути, пресираха ни и успяха да отбележат гол. Във втората половина на полувремето ние също влязохме в ритъм, а те ни вкараха и защото имаха късмет, ако нямаха, мачът щеше да е равен. Може би когато играем с тези отбори трябва да сме малко по-концентрирани и да играем наистина, за да спечелим въпросния сблъсък. Ако бяхме спечелили тези два мача, вече щяхме да имаме 4-5 точки аванс. Мачовете, в които ни липсваше концентрация бяха със Сараево и ЦСКА, с Лудогорец не мисля, че се представихме лошо". 
 
Базил обяви още, че, ако зависи от него, няма да напуска, тъй като се чувства отлично в Левски и иска да помогне на отбора да стане шампион и да играе в Шампионската лига догодина: Аз не решавам, Левски трябва да реши и да види дали ще остана. Трудно е да кажеш, че няма да ходиш никъде и ще останеш в един тим, никога не се знае. Имам за 2 години договор с Левски, искам да стана шампион с този отбор, защото от няколко години не е ставал шампион. Превъзходно ще е, ако успея да стана шампион с Левски".
 
Накрая головата машина на "сините" отказа да коментира и съдийския скандал, който се вихри у нас от няколко дни: "Аз не чета вестници, гледах само малко от мача с Ботев и нищо не мога да кажа съдиите. Трудно е, ние сме футболисти все пак, трудно е да даваме оценки на съдиите. Знам, че има някакви проблеми, които касаят съдиите и Лудогорец, но не искам да коментирам".  
Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки