От ДК обясниха защо точно са глобили Херо, стана ясно, че пресаташето на БФС ги е сезирал

„Това не е наказателна акция срещу Херо, най-малкото пък точно срещу него”, каза председателят на ДК към БФС

От ДК обясниха защо точно са глобили Херо, стана ясно, че пресаташето на БФС ги е сезирал

Председателят на Дисциплинарната комисия към БФС Юрий Кучев обясни защо старши треньорът на Черноморец (Бургас) Димитър Димитров-Херо бе санкциониран с глоба от 5 000 лв.

Както вече съобщихме, наставникът на „акулите” коментира солената санкция и в понеделник, като сподели, че според него от БФС искат„по този начин да затворят устите не само на мен, но и на всички треньори и занимаващи се с футбол хора”.

„Това не е наказателна акция срещу Херо, най-малкото пък точно срещу него”, сподели по този повод Юрий Кучев.  „Той е наказан за думите, тук цитирам точно:

„Българският съдия е нещо гадно, мръсно и поръчково. Всичко това става със съгласието на Съдийската комисия и БФС. Ако искат, съдиите могат да бъдат принципни, но…”

Не може да се слагат всички български рефери под един знаменател. Ние разбираме, че някои неща могат да се кажат в момент на силни емоции, но не може да се говори по този начин за нашите арбитри”, обясни председателят на ДК към БФС, който отказа да назове кой точно е сезирал комисията относно изказването на Херо.

Впоследствие обаче се разбра, че това е сторил пресаташето на централата Павел Колев.

„Това е една нормална процедура във футболния съюз. Когато една институция функционира и организира мачове, както ние, си има хора, наблюдаващи длъжностните лица. Много често медиите оповестяват неща, които съдийските наблюдатели и делегати пропускат да отбележат в своите доклади. Моят отдел сезира ДК, а за тези, които искат това да съм аз, ще кажа, че наистина бях аз”, сподели впоследствие Колев в ефира на Канал 3.

„Аз не знам даже къде го е казал, но неговото изказване бе препечатано във всички медии. Проблемът е в културата и в манталитета. Нямаш право да говориш по този начин. Не искаме да се затваря устата на един човек. Искам обаче да попитам Димитър Димитров, който е много уважаван от мен човек, ако някой каже същото нещо, но заменим думата „съдия” с „треньор”, как ще се почувства той? Според него, всички съдии ли са „гадни, мръсни и поръчкови”.

Един млад човек, който иска да стане съдия, дали ще иска още, след като постоянно е облъчван от подобни твърдения. Човек трябва да мисли 10 пъти и тогава да говори, особено като служи за пример. Освен това, той не е единственият треньор, който е глобен по този начин. Той трябваше да бъде няколко пъти глобен, защото е малко по-темпераментен. Например Атанас Джамбазки (треньор на Монтана) е глобен с 4000 лв. и си ги е платил. Георги Павлов, някакъв директор е в ЦСКА (търговски), също е глобен. Тодор Батков, собственик на Левски, също е глобен”, допълни пресаташето на БФС.
 

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки