Даниел Пеев пред Novsport: Кой не би желал да играе за шампиона на България

С удоволствие бих се върнал в Левски, кой не би искал да играе за най-добрия отбор в България! Това заяви в обширно интервю за Novsport.com атакуващият халф на Пирин Даниел Пеев. В навечерието на последния мач на „орлетата” срещу Левски, братът на бившия национал Георги Пеев говори за ситуацията около себе си, за отбора на сърцето си и за изминалия сезон.

Даниел Пеев пред Novsport: Кой не би желал да играе за шампиона на България

С удоволствие бих се върнал в Левски, кой не би искал да играе за най-добрия отбор в България! Това заяви в обширно интервю за Novsport.com атакуващият халф на Пирин Даниел Пеев. В навечерието на последния мач на „орлетата” срещу Левски, братът на бившия национал Георги Пеев говори за ситуацията около себе си, за отбора на сърцето си и за изминалия сезон.

С какви очаквания излизаш срещу Левски?
Очаквам да направим един хубав мач – единствено за зрителите. Разбира се, за нас са важни точките, но този мач е преди всичко за зрителите. Знаете, Левски станаха шампиони, а ние трудно можем да се придвижим в класирането, така че този мач ще е за публиката. Разбира се, надявам се, че ще победим.

Отстранихте Левски за Купата и сега те ще търсят реванш на всяка цена, въпреки това днес излизат в втория отбор… 
Не ни притеснява абсолютно нищо. Не знам, с какъв състав ще дойдат, но това е Левски – и с шестия отбор да дойдат, са изключително добри футболисти. А това, че искат да ни го върнат е нормално – те искат да побеждават навсякъде – съвсем нормално и очаквано е.

По време на награждаването ти за играч на полуфиналната фаза на турнира за Купата на България сподели, че ако имаш възможност, ще вкараш 4 гола на Левски, днес ще търсиш ли тази възможност?
 Не. Ще търся възможност Пирин да победи. Тази моя закана беше в отговор на един провокативен въпрос, дали ще искам да вкарам на Левски, ако в последния мач се решава титлата, тъй като явно пристрастията ми са известни, но това няма никакво значение. Все пак в момента съм футболист на Пирин, пък и пак повтарям – според мен и според още доста хора, този мач ще е за феновете.

 Но иначе, не криеш пристрастията си към Левски?
 Разбира се, съвсем нормално. Аз съм бил в този отбор. Уважавам хората, които са там, работил съм с тях. Някои хора си мислят, че няма да играя както трябва срещу Левски, но това е в кръга на шегата. Как няма да играя, нали това ми е работата и за това ми се плаща. Ние сме професионалисти. Несериозно е да се мисли, че някой няма да иска да играе.

 В медиите се появи информация, че от Левски проявяват интерес към теб, ако имаш възможност, би ли се върнал на „Герена”?
С най-голямо удоволствие. Това несъмнено е ясно, че бих се върнал, но времето ще покаже. Ако наистина се върна на „Герена”, ще се чувствам отлично и ще бъда много доволен, защото там прекарах страхотно времето, в което бях. Левски отново станаха шампиони, кой не иска да играе за шампиона на България и най-добрия отбор в България?!

Ти чувал ли си за такъв интерес?
Не. Сега не ми се коментират такива неща, но няма нищо конкретно и с мен никой не е разговарял. Сега не е моментът да се коментират тези неща, защото още не е свършило първенството, а и не е коректно, при положение, че никой не е разговарял с мен. Времето ще покаже, какво ще се случи.

 А чул ли си за интерес от страна на друг отбор?
 Честно казано много ме дразнят спекулациите, които излизат в медиите за даден футболист – че го искат от 10-15 отбора. Чел съм за футболист от българската „Б” група, че ги искат отбори от Серия „А”. Това е невероятно. Невъзможно. Така че, интересът според мен е, когато отидат с договора, платят съответната сума и отидеш в дадения отбор. Всичко останало са празни приказки.

Вече си обличал синята фланелка, но престоят ти с Левски не трая дълго, какво стана тогава?
Тогава имах тригодишен договор, но така се развиха нещата, че бяхме много футболисти и играх малко през сезона. Мен ме купиха в последния момент – една седмица преди началото на първенството. Не бях водил подготовка с отбора. После дойде Мъри и се разделихме съвсем приятелски с абсолютно всички в Левски. Не е имало нито скандали, нито претенции. Минаха пет години оттогава, не съм си позволил да кажа и една лоша дума, защото просто ще излъжа. Всичко е било коректно. Така се развиха нещата – знаете, как е във футбола – веднъж ти върви, веднъж не. Всеки треньор си има свои виждания за футбола. Това Мъри Стоилов пое отбора и искаше по-опитни футболисти. Това е нормално за Левски, там целите винаги са високи, а за мен най-важно беше да играя постоянно. Ако бях останал, на мен нямаше да се разчита да играя постоянно, така че най-добрият вариант беше да се разделим по взаимно съгласие.

Как стоят нещата с Пирин, кога ти изтича договора?
Имам още една година, но сега като свърши първенството, ако има някакъв интерес, ще преговаряме. Не съм от тези футболисти, които сами провокират спекулациите, че този или онзи ме искат. Ако някой проявява интерес – да дойде, да плати, ако клубът е съгласен, тогава може да преговаряме. Иначе се чувствам нормално в Пирин, остава ми една година и ако клубът прецени, ще си изпълня договора. Ако не – може да бъда продаден някъде, но нямам представа.

Днес е последният мач от първенството, можеш ли да направиш една кратка равносметка, как оценяваш сезона за себе си и за отбора?
Лично за себе си, мога да кажа, че съм доволен, че изиграх всички мачове и нямах контузия. Колкото до това, как съм играл – има хора, които трябва да преценят. Като цяло за отбора – стартирахме доста трудно първенството, бяхме много назад в класирането и нямахме точки. Заговори се, че сме във криза, че ще изпаднем, предричаха ни по-малко точки от Беласица, а четири кръга преди края на първенството, не само се бяхме спасили от изпадане, но и очаквахме мача на годината за нас – срещу Литекс. Така че, според мен, това беше един страхотен сезон за отбора, в който само един мач не ни позволи да оставим със златни букви имената си в историята, но нищо. Другата година може отново да се озовем на финал и тогава всичко да изглежда по различен начин. Сезонът за Пирин беше повече от добър, но винаги може да се иска повече и догодина ще се стремим да го постигнем.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки