Пламен Кралев разходи автомобилна легенда часове преди началото на 24-те часа на Льо Ман

По време на традиционния ден на „отворени врати” и едно от най-обичаните от публиката във френското градче Льо Ман събития – парадът на пилотите, българският автомобилен състезател Пламен Кралев зарадва почитателите на спорта с множество автографи. Първият българин, който ще се състезава по асфалта на легендарното 24-часово състезание имаше честта да разходи легендата на и родоначалникът на масовото автомобилостроене Ford Model T. Кралев и всички останали състезатели спазиха традицията и обиколиха града с класически автомобили под аплодисментите на многобройните ентусиасти

Пламен Кралев разходи автомобилна легенда часове преди началото на 24-те часа на Льо Ман

По време на традиционния ден на „отворени врати” и едно от най-обичаните от публиката във френското градче Льо Ман събития – парадът на пилотите, българският автомобилен състезател Пламен Кралев зарадва почитателите на спорта с множество автографи. Първият българин, който ще се състезава по асфалта на легендарното 24-часово състезание имаше честта да разходи легендата на и родоначалникът на масовото автомобилостроене Ford Model T.  Кралев и всички останали състезатели спазиха традицията и обиколиха града с класически автомобили под аплодисментите на многобройните ентусиасти.

 
И тази година Льо Ман ще запази една от най-отличителните си черти – тази на едно спортните събития на Стария континент с най-голяма посещаемост и интерес. Тази година организаторите на легендарното състезание за издръжливост най-вероятно ще имат възможността да се похвалят с нов рекорд в историята си. Предишното върхово постижение за най-многобройна публика датира от 2007 г. с 250 952-а зрители.
 
Отборът на Endurance Asia днес официално ще дебютира в 24-часовата гонка. Кралев и неговите съотборници Дарил О’Йънг (най-бърз за тима си) и Филип Езно ще подкарат своето Порше от 15-място в клас LMGT2. Борбата в тази категория ще бъде изключително оспорвана, тъй като първите две позиции също бяха заети от прототипите на немския автомобилен производител.  Основната задача на тримата пилоти в дебютното им състезание бе да опознаят характеристиките на пистата, отколкото да гонят бързо време. Въпреки това и тримата надминаха очакванията на екипа си.
 
Единственият българин в състезанието Пламен Кралев заяви, че има добри надежди за предстоящия старт, и че тимът му ще покаже добро темпо през следващото денонощие.
 
„Колата е много добра и бърза. Спирачният баланс е отличен. На правата Мулсан с лекота ще мога да изпреваря, което и да Ферари. По-бързи сме от тях и това ни окуражава”, заяви Кралев.
Севлиево ще бъде домакин на кръг от републиканския шампионат по мотокрос

Вижте подробности

Цолов 21-и на спринта в Мелбърн

Основното състезание е в неделя

Цолов с шесто място в квалификацията в Мелбърн

Той ще стартира девети в спринта след наказание

Никола Цолов с глупост в Мелбърн, наказаха го с три места

Българинът умишлено избута съперник в стената

Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

Мартин Чой има нов отбор

Вижте подробности

Мик Шумахер дебютира в Световния шампионат за издръжливост

Вижте подробности

Проблем в двигателя лиши Никола Цолов от голям успех (ВИДЕО)

Пилотът водеше в голяма част от надпреварата в Бахрейн

Любослав Руйков ще участва в Картинг академията на ФИА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки