Кралев и Endurance Asia на предпоследно място след 15 часа по трасето на Льо Ман

Първият български участник в 24-часовото състезание на Льо Ман Пламен Кралев и състезателният му отбор Endurance Asia с автомобил Porsche 997 GT3 RSR се движи на предпоследната 43-а позиция след 15 състезателни часа

Кралев и Endurance Asia на предпоследно място след 15 часа по трасето на Льо Ман

Първият български участник в 24-часовото състезание на Льо Ман Пламен Кралев и състезателният му отбор Endurance Asia с автомобил Porsche 997 GT3 RSR се движи на предпоследната 43-а позиция след 15 състезателни часа.

 
Кралев започна гонката като първи пилот и в началните часове на смятана си успяваше да се задържи в близост до средата на класа си с времена от около 4:13 минути. Постепенно обаче българинът бе изместван по-надолу в класирането, след като доминиращите Ферарита F430 в клас LMGT2 започнаха да превзема водещите позиции. Най-бързото Ферари, това на тима Ризи Компетиционе с Хайме Мело зад волана, заема завидната 22-а позиция, оставяйки зад себе си четири от прототипите на най-бързия клас.
 
След 15 часа и две минути съотборникът на Кралев успя да свали средната обиколка до приемливите за отбор новак 4:10.044 минути. Понастоящем Йънг се намира на 84 обиколки след безапелационните лидери Пежо.
 
Двете френски дизелови чудовища оглавяват класирането от самото начало на състезанието, като на трета позиция се движат основните им конкуренти от Ауди.
 
С най-добро време могат да се похвалят Стефан Саразен, Франк Монтани и Себастиян Бурде – 3:24.844 и средна скорост от 239,521 км/ч. Девет отбора сложиха предсрочен край на участието си, като сред по-забележимите отпаднали е третата машина на Пежо – Пескароло Спорт.
Севлиево ще бъде домакин на кръг от републиканския шампионат по мотокрос

Вижте подробности

Цолов 21-и на спринта в Мелбърн

Основното състезание е в неделя

Цолов с шесто място в квалификацията в Мелбърн

Той ще стартира девети в спринта след наказание

Никола Цолов с глупост в Мелбърн, наказаха го с три места

Българинът умишлено избута съперник в стената

Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

Мартин Чой има нов отбор

Вижте подробности

Мик Шумахер дебютира в Световния шампионат за издръжливост

Вижте подробности

Проблем в двигателя лиши Никола Цолов от голям успех (ВИДЕО)

Пилотът водеше в голяма част от надпреварата в Бахрейн

Любослав Руйков ще участва в Картинг академията на ФИА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки