Сензациите в пресата: АЕК, АЕЛ и Аполон пожелаха Марсиньо

"Титан" гони човек на Стойчо, ЦСКА взима Брахими и Гела, дава вратар на Черно море, Наполи пазарува от Славия, Йовов реди синя селекция

Сензациите в пресата: АЕК, АЕЛ и Аполон пожелаха Марсиньо
Сензациите в пресата днес, 21 декември, петък, 2012 година:

Тема Спорт: АЕК, АЕЛ и Аполон пожелаха Марсиньо

Ръководството на Левски е на път да се отърве от ненужния Марсиньо. Бразилецът, който взима една от най-големите заплати в клуба, бе пуснат в почивка доста по-рано от останалите си съотборници. От „Герена" дори му разре­шиха да преговаря с който си поже­лае отбор, тъй ка­то ако си намери нов, ще бъде осво­боден дори без трансферна сума.

Офанзивният халф, който през март ще навърши 32 го­дини, пристигна през лятото с впе­чатляваща визитка. В нея фигурира­ше четвъртфинал за Шампионската ли­га срещу Реал Мадрид с екипа на АПОЕЛ Никозия. В Левски обаче той напълно разочарова и след загубата в дербито с ЦСКА седна на резервната скамейка. През есента Марсиньо изигра 16 мача за сините във всички турнири, в които вкара 3 гола.

Медиите в Кипър разкриха, че към иг­рача не липсва интерес от местни клу­бове. Приближени до Марсиньо са споде­лили, че от него се интересуват няколко клуба от Топ 6 на първенството, сред които АЕК, АЕЛ и Аполон. Бразилецът ня­мал нищо против да се завърне на Ост­рова на Афродита, но засега изчаквал. Причината е, че можело за него да се по­яви изключително примамливо предло­жение от Китай.

Меридиан мач: „Титан” гони човек на Стойчо

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов може да остане без един от помощници­те си за пролетния полусезон. Става въпрос за треньора на вратарите Илиян Василев. Неговият договор с клуба из­тича и въпреки пре­говорите за подновя­ването му контракт все още не му е предложен.

Василев дойде на „Българска армия" заедно с тре­ньорския тандем Ди­митър Пенев и Дра­голюб Симонович през есента на 2011 г. След тяхната смя­на със Стойчо Мла­денов Василев запа­зи поста си, тъй като всички бяха много доволни от работа­та. Все пак той под­готвяше вратар като Райе М'Боли, а сега Томаш Черни.

Илиян Василев е шампион и носител на Купата на Бълга­рия с ЦСКА за 1997 г., макар че тогава е резерва на Петко Петков. Освен за „червените" габро­вецът е играл за род­ния си Янтра, Шу­мен,   Етър,   Локо (Сф), Светкавица, Локо (Пд), Пирин и Дунав.

Мотаенето на тре­ньора на вратарите е пореден удар по Стойчо Младенов. Не е тайна, че отно­шенията между него и собствениците от „Титан" са обтегна­ти. След отпадането от Мура от ЦСКА бе уволнен синът на Екзекутора - Стойчо младши, който бе координатор между първия тим и школа­та.

7 дни спорт: Херо не пуска играчи в Левски заради Батков

Треньорът на Черномо­рец Димитър Димитров-Херо е твърдо против защитниците му Пламен Димов и Георги Терзиев да бъдат продадени на Левски, научи "7 дни спорт".

Сините искат поне единия от двамата бранители, които да подсилят защи­тата на тима през зимата. Трансфер обаче едва ли ще има. Причината е, че Левски преметна бурга­ския клуб с продажбата на Георги Сърмов пре­ди време. През 2006 г. сините взеха халфа от Черноморец срещу сим­волична сума и 30% при следващ трансфер. Малко по-късно Сърмов бе про­даден в пакет с Николай Димитров на турския Касъмпаша за обща сума от 1 млн. евро. Под името на Сърмов бяха записани само 150 хил. евро, за да може Черноморец да прибере възможно по-малка сума. Реалните пари, които прибра Тодор Батков обаче, е два-три пъти по-голяма.

Сега си­ните отново примамват Акулите на въдицата с малка трансферна сума за Димов и Терзиев, но със солиден процент при следваща продажба. Два­мата младежки национа­ли обаче струват доста пари, а от Герена не могат да ги извадят и търсят вратички. Херо обаче не иска и да чуе, тъй като в Бургас не искат да си патят отново заради хи­трините на Батков.

7 дни спорт: Армейците взимат и алжирец

ЦСКА води разговори с още един футболист на Миньор, разбра „7 дни спорт". Това е нападате­лят Фарес Брахими, кой­то разтрогна договора си с перничани по вина на клуба. По този начин алжирецът с френски паспорт стана свободен агент и може да премине, в който и да е клуб без финансови претен­ции от жълто-черните. След последния мач на перничани с Банско от турнира за Купата на България Брахими не си замина за френския град Лион, а остана у нас, за да скъса контракта си с Миньор и да уреди
бъдещ трансфер.

Нас­коро алжирецът е имал разговор с изпълнител­ния директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла. По всяка вероятност в началото на следващата седмица ще стане ясно дали двете страни ще подпишат договор.

Меридиан мач: Черно море взима вратар на ЦСКА

Вратарят на ЦСКА Бла­гой Макен­джиев е спо­делил пред свои познати от морска­та столица, че има покана от Черно море да подсили ти­ма през зимната пауза. Досега във Варна упорито се спрягаше, че Божи­дар Митрев ще об­лече „зелено-белия" екип и ще се бори за титулярно място със 17-годишния вратар Георги Китанов, но от вчера реалностите стана­ха други.

Междувременно се разбра, че Георги Иванов ще води и доказан таран на „Тича", тъй като оп­ределено това е компонента в играта на играчите, кои­то куца най-много. Централният напа­дател на Черно мо­ре Мирослав Мано­лов за целия есенен полусезон има еди­н-единствен гол в официален мач, и то при загубата 3:2 от Пирин (ГД). Този атестат - 1 гол в 11 мача, не говори добре за нападателя и явно Гонзо иска да подсили нападение­то на новия си от­бор. Вариантите пред „моряците" са за чужденец, който е наблюдаван от Георги Иванов. Венецуелецът Паломино често е контузен и затова на него не може да се разчита да води атаката на Черно море.

Меридиан мач: Христо Йовов реди селекцията в Левски

Христо Йовов вле­зе в поредното си превъплъщение. След като Бижутера до този момент съв­местяваше длъжнос­тите на футболист и помощник-треньор, сега пое ролята и на скаут, научи „Мери­диан Мач".

Опитни­ят футболист на ня­колко пъти е гледал играчи от България, които са цели в зимната селекция на „сините". Той е на­товарен от Илиан Илиев с функцията, въпреки че на „Герена" има цяло скаутско звено, предвож­дано от Дончо До­нев.

Йовов се ползва с голямо доверие от страна на треньора на „сините". Илиан Илиев взе през лято­то Бижутера в щаба си, а редом с това настоя той да остане и на терена за още един сезон. Сега варненският специа­лист натовари игра­ча с още една функ­ция.

Като играч обаче Ицо получава малко шансове през този сезон, като по-често на позицията зад нападателя са предпо­читани Марсиньо,

Владимир Гаджев и Антонио Вутов. Ве­роятно през юни Би­жутера ще сложи край на състезател­ната си кариера. Той обаче ще остане на работа в клуба и след това, като Ио­вов вече призна, че се е прицелил в тре­ньорска кариера.
 
Меридиан мач: Наполи взима талант от Славия

Славия е на път да осъ­ществи ис­тински тран­сферен удар. Защит­никът от школата на „белите" Стефан Вел­ков е поканен от ита­лианския Наполи и е много близо до пре­минаване в бившия тим на Диего Марадона, научи „Меридан Мач".

Италианците са наблюдавали родения през 1996 г. Велков в мачовете на нацио­налния отбор до 17 г., който се класира за елитния квалифика­ционен кръг на Евро 2013. По пътя натам „лъвчетата" дори по­бедиха връстниците си от Испания с 1:0.

„Момчето е много талантливо и има ог­ромно бъдеще", каза президентът на „бели­те" Венцеслав Стефанов. „Неговите изяви следят от Байерн и няколко други големи отбора, но той избра Наполи. Въпреки че и баварците го покани­ха", допълни босът.

През последните години Славия осъществи няколко сери­озни трансфери на иг­рачи от школата си. Радослав Василев премина в английския Рединг, а Марио Кирев - в Ювентус. За съжаление и двамата не развиха потенциа­ла си и в момента ри­тат в по-долните гру­пи. Василев бе част от Любимец, като през пролетта Велис­лав Вуцов ще му даде още един шанс в Сла­вия. Кирев пък рита във втородивизионния румънски Поли Тимишоара.

Тема Спорт: Общината излиза от Етър 1924?

Излизане на Община Ве­лико Търново от ПФК Етър 1924 АД бе пос­тавено като цел по време на вчерашната сесия на мест­ния парламент. Единствено­то изказване по точката, ка­саеща болярите, бе на общи­нския съветник Стоян Вита­нов.

"Колкото по-бързо се отка­жем от това партньорство с турските инвеститори, толкова по-добре. Аз бях пре­зидент навремето в стария Етър, още тогава зад гърба ми започнаха да уговарят мачове. После отборът пое на­долу към В група. От 2002 го­дина Радослав Владев и Кра­симир Гърдев направиха нов клуб, вложиха доста средства, но сега нещата отно­во тръгват надолу. Нямаме нормален диалог с новите мажоритарни собственици от Турция, самите те подхвърлят приказки за чер­но тото, говори се за дълго­ве. Трябва да сложим на маса­та излизането на общината от клуба и да се види дали може да се възстанови ста­рият ФК Етър, като във футбола в града занапред да се акцентиранадетско-юно­шеската школа", заяви Вита­нов.

Повод за дебатите бе предстоящото на 28 декемв­ри Общо събрание на Етър 1924, на което се очаква Съ­ветът на директорите да бъде попълнен с нови двама представители на Фейзи Илханлъ от Турция.

24 часа: ЦСКА поиска тъмнокож нападател на Лудогорец
 
 ЦСКА е пожелал да взе­ме национала на Кот д'Ивоар Франк Гела от „Лудогорец". Това е стана­ло на среща между изпъл­нителните директори Георги Илиев и Ангел Петричев в София. Пробле­мът обаче идва от факта, че той няма европейски паспорт и първо трябва да му се освободи място.

„Червените" искаха и Михаил Александров, но от Разград отказват да се разделят с него.
БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки