Венци Стефанов към Бареков: Ако осигуриш повече пари за пролетта, ще навия клубовете да приемат офертата ти

Днес се разгоря поредната дискусия около скандала, създаден от ТВ7

Венци Стефанов към Бареков: Ако осигуриш повече пари за пролетта, ще навия клубовете да приемат офертата ти
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов гарантира на Николай Бареков, че ако неговата ТВ7 осигури повече пари от телевизионните права, ще убеди останалите клубове да приемат офертата му. Днес се разгоря поредната дискусия около скандала, създаден от медията, която сезира Софийска градска прокуратура във връзка с договора за правата за „А” група.
 
В студиото на ТВ7 гост на Миляна Велева - изпълнителен продуцент и водещ на "Спорт", беше Венцеслав Стефанов. Пред Николай Бареков скандалната тема коментира Валентин Михов, бивш президент на БФС и ПФЛ. С известни съкращения Novsport.com Ви предоставя стенограма на изявленията на Бареков и Венци Стефанов.
 
Водещ: Взе Домусчиев правата, подкрепихте го. По-добро ли е положението с приходите и с предаването на мачовете, доволни ли сте от сегашното положение, постигнахте ли своята цел?
Венцислав Стефанов: Господин Бареков, не сме доволни. Не сме доволни затова, защото това не е начинът, по който да се събират пари от телевизионни права към клубовете. Смешни са парите – 40-50 хиляди лева, които се дават или сто хиляди лева на година на футболните клубове. Само разходите за една футболна среща са между 10 и 15 хиляди лева на един стадион. Вие нямате представа, защото не давате пари за това нещо, но аз мога да ви кажа. Това, че Вальо толкова години е държал правата да е жив и здрав. Нека повече да не си слага пръста там, където не му е работа, защото Кирил Домусчиев. Вие си имате с него някаква закачка. Оправяйте се, но в случая Кирил Домусчиев не е виновен. Вие сте ми по-симпатичен от него, определено, но аз не мога да си изкривя душата и да кажа нещо, което не е истина.
Водещ: Приемате ли това предложение, което беше лансирано през последните няколко дни, да се организира прозрачен и открит търг и то от Българския футболен съюз, с ваше участие, разбира се вътре, клубовете също за правилата от пролетния дял на шампионата? Там да се гледа вече и количеството на парите и качеството на излъчването. Аз ви казвам ето, че ТВ 7 и NEWS 7 сме готови да излезем да участваме в този търг и ви гарантирам, господин Стефанов, че ако това се случи ще получите повече пари от мен. Ето, Вие казахте – не давате пари за футбол, напротив. Телевизията ще ви даде пари в този случай и ще предава мачовете с 12, между 12 и 24 камери, всяка футболна среща.
Венцислав Стефанов: А защо не дадохте сега?
Водещ: Как сега, то нямаше конкурс?
Венцислав Стефанов: Имаше оферта Футболният съюз. Даже този – лицето Попов, беше дал диамантени, сребърни, златни, тенекиени оферти.
Водещ: И след това всичко приключи след като се появи Домусчиев с два милиона обещания.
Венцислав Стефанов: Господин Бареков, ако вие поемате ангажимент, че от Пролетния дял на шампионата вие ще осигурите повече пари за клубовете, ето, аз ви гарантирам, че аз ще убедя всички клубове да приемем вашата оферта.
Водещ: Поемам ангажимент, поемам ангажимент.
Венцислав Стефанов: И съм убеден, че Домусчиев с удоволствие ще се откаже от неговата оферта.
Водещ: Ето, поемам ангажимента. Кога ще дойде Домусчиев да върне правата?
Венцислав Стефанов: Аз не съм адвокат на Домусчиев. Това вие с Домусчиев си се разберете, но аз съм сигурен, че ще го убедят да направи това нещо, защото не смятам, че това е негов бизнес и не смятам, че той в момента е толкова заинтересован от тези телевизионни права. Господин Бареков, истината е само една. Ако искате и ако милеете за българския футбол, всеки трябва да си плаща, за да гледа футболните мачове.

***
Венцислав Стефанов: Господин Бареков, Вие гарантирате ли, че пролетният дял на първенството, клубовете ще получат повече от два милиона?
Водещ: Така, само да направим едно уточнение. Двата милиона на господин Домусчиев бяха за няколко кръга от предишното първенство, нали така?
Венцислав Стефанов: Да. 
Водещ: От предишния дял. Със сигурност ще получите повече пари, отколкото ви се полага да вземете в момента и със сигурност ще получите четири мача на седмица, които ТВ 7 ще излъчва по своите канали NEWS 7 и ТВ 7. Т.е. два ще вървят по единия канал, два по другия. Това са национални, ефирни канали, господин Стефанов, както знаете. Ще се излъчват по най-модерния начин в Източна Европа, с 12 камери. Те могат да бъдат дооборудвани до 24. И само ще ви напомня, че само преди няколко дни подписах договор с Волейболната федерация за правата на Националния отбор по волейбол за Световната лига и за Европейското първенство. И мисля, че вече в лицето на нашите телевизии вие ще имате един много сериозен и коректен партньор. Не само за тези 15 кръга, които предстоят да се играят сега пролетта, а за няколко години напред, защото нашата стратегия е дългосрочна. Ние искаме да бъдем дългосрочни ваши партньори. 
Венцислав Стефанов: Аз много ви благодаря и се надявам това да ес случи, но пак ви казвам. Гарантирате ли, че ще получим повече пари, защото в случая не е виновен…
Водещ: Ще получите повече отколкото ви се полагате да вземете на този етап от Домусчиев и неговата фирма. При всички случаи.  

   

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки