Михаел Шумахер се оказа потайният пилот на Топ Гиър – Стиг

Зорко пазената самоличност на изпитателния пилот Стиг на популярното автомобилно предаване от Великобритания бе разкрита при записването на първия епизод от 13-я сезон, което се състоя късно в неделя. Дълго пазената тайна в крайна сметка бе разкрита и анонимният до този момент пилот се оказа седемкратният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер

Михаел Шумахер се оказа потайният пилот на Топ Гиър – Стиг

Зорко пазената самоличност на изпитателния пилот Стиг на популярното автомобилно предаване от Великобритания бе разкрита при записването на първия епизод от 13-я сезон, което се състоя късно в неделя. Дълго пазената тайна в крайна сметка бе разкрита и анонимният до този момент пилот се оказа седемкратният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер.

 
По време на предаването Стиг установи нов рекорд на трасето Дънсфолд Парк в Съри с поверения му прототип на Скудерия Ферари FXX, след като завъртя обиколка за минута и 10,7 секунди. След това пилотът бе поканен в студиото, където Джереми Кларксън спази обещанието си да разкрие самоличността на състезателя в бяло.
 
Въпреки това водещият Кларксън секна аплодисментите на многобройната публика, след като обяви, че Шуми е бил поканен в ролята на гост и продължи да твърди, че не знае нищо за идентичността на Стиги.
 
В популярното предаване, чиято аудитория вече годни половин милиард зрители са се състезавали двама специални изпитателни пилоти – „Черният Стиг”, който бе изхвърлен в Атлантическия океан от борба да самолетоносач с Ягуар задвижван на нитрометан в края на един от първите сезони на предаването. Пилотът, чиято роля играеше британският състезател Пери Макарти бе заменен от „Белия Стиг”. Интересен факт около последния сезон на Топ Гиър и човека в бяло,  е че  той катастрофира тежко по време на изпитания на Mitsubishi Evo VIII преди две седмици.
ОФИЦИАЛНО: Сезон 2025 във Формула 1 започва в Мелбърн

Австралия отново си връща първото състезание за годината

В Италия считат Сайнц за сигурен в Мерцедес

Испанецът подписва за 1+1 години със "сребърните стрели"

Алонсо се прицели в титлата през 2026 година

Испанецът преподписа с Астън Мартин в четвъртък

Официално: Алонсо остава във Формула 1

Испанецът подписа нов договор с Астън Мартин

Пилотите скочиха на спринта в Китай

Шанхай ще е домакин на първото спринтово състезание за сезона

Тото Волф: Интригата във Формула 1 приключи

Босът на Мерцедес е сигурен, че Верстапен отново ще е световен шампион

Верстапен четка екипа си

Вижте какво каза нидерландецът след успеха в Япония

Трета двойна победа за Ред Бул през сезона

Вижте подробности

Хамилтън:  Най-доброто усещане през последните три години

Пилотът на Мерцедес доволен от своя болид

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки