Йешич: Не е важно дали съм генерал или редник. Ако се плашех от неуспех, нямаше да съм тук (ВИДЕО И СНИМКИ)

"Този път ще се концентрирам изцяло върху работата си", заяви Генерала

Йешич: Не е важно дали съм генерал или редник. Ако се плашех от неуспех, нямаше да съм тук (ВИДЕО И СНИМКИ)

Новоназначеният наставник на ЦСКА Миодраг Йешич даде обширно изявление по време на своето представяне, в което сподели своите виждания за бъдещата си работа в клуба, предаде репортер на Novsport.com.

 

"Чувствам се много добре и съм много доволен, че се връщам на място, където постигнах големи успехи. След 2006 година редовно следя ситуацията в ЦСКА, но ползвам информацията от медиите. Много пъти съм казвал, че феновете на ЦСКА са най-добрите запалянковци на Балканския полуостров, а може би и в Европа. Те имат свой път, собствениците друг, същото е с треньорите и футболистите, всеки тръгва по свой път. Мисля, че всички тези хора трябва да се обединят и да бъдат като един стоманен юмрук и мисля, че ще успеем.", заяви Йешич.

 

"Първият ми мотив да дойда тук беше, че знам много добре какво е ЦСКА. Това е най-големият клуб на България. Много пъти съм казвал, че ако ЦСКА има желание да се върна, ще го направя. Дойдох тук, не защото съм безработен. Аз имах свой клуб в Саудитска арабия, но го напуснах, за да дойда в ЦСКА. Договорът ми е за 2 години и половина, но не искам да говоря за него. Ако работим добре, може да останем и 5 години. Няма точка за неустойка. Разбрахме се да работим заедно, да постигаме резултати и да върнем ЦСКА, където му е мястото. Ако успеем в този аспект, това ще бъде много повече от някакъв си договор, който е парче хартия.", продължи сърбинът.

 

"Този път ще ме видите доста по-различен от преди. Ще се концентрираме само върху терена. Пред вас журналистите ще говорим само за това, което се случва на терена. Що се отнася до това какво пише в договора, това засяга ръководството. Разбира се всички ще работим в координация помежду си. Няма да участвам в зимната селекция на клуба. С моят щаб ще направим вътрешна селекция на футболистите, които са вече тук.", каза още Генерала.

"Аз никога няма да казвам на ръководството доведе точно определен играч, а ще им казвам, че ми трябва човек на съответния пост. Разбира се ще има и скаути в клуба. Тогава вече ще изберем въпросния човек за съответния пост. От лятото нататък вече ще можете да ме питате дали съм искал някой играч или не. Миодраг Йешич никога не е имал и не е търсил алиби. Аз, заедно с моя щаб от специалисти, отговарям за резултатите, считано от първия ни мач. След това няма да говоря и да се оправдавам със селекция. Има доста футболисти, които познавам и такива, които не познавам. Мисля, че имаме качествени играчи, но трябва да се обединим с тях, ръководството и феновете, за да постигнем желаните резултати.", добави новият наставник на "червените".

 

"Най-важното е, че сме се разбрали и че съм тук пред вас. Кой, кога и защо ми се е обадил, това го оставям на ръководството. Не е важно дали съм генерал или редник. Ако се плашех от евентуален неуспех, нямаше да дойда тук. Ще имаме максимална концентрация в работата си, за да въведем ред в отбора и на терена. Отчитам като грешка от миналия си престой, че отговарях на много странични въпроси и не бях концентриран изцяло върху работата си. В края на краищата именно това донесе големи неприятности за работата ми, за ЦСКА и за хората, които обичат клуба. Много е лесно да се обещава, но единственото, което мога да обещая е максимален труд.", допълни Йешич.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки