Сензациите днес: Ботев Пловдив започва преговори с Валери Божинов

Йешич подписал срещу 23 бона заплата, Джемал Берберович се връща в Литекс

Сензациите днес: Ботев Пловдив започва преговори с Валери Божинов
Ботев Пловдив започва преговори с Валери Божинов, твърди Гонг

Преговори за привличането на национала Валери Божинов е стартирало ръководството на пловдивския Ботев, твърди Гонг. Нападателят изяви желание да напусне сегашния си клуб Верона, тъй като не играе редовно. От спортно-техническия щаб на „канарчетата” са действали светкавично и веднага са установили връзка с бившия играч на Лече, Фиолентина, Ювентус, Манчестър Сити и Спортинг Лисабон. Лично наставникът на Ботев Станимир Стоилов е стартирал преговорите с Божинов.
 
Очаква се развитие по сензационния трансфер да има в близките два дни. Ако той се получи, Ботев Пловдив ще бъде първият български клуб за Валери Божинов. Досега кариерата на нападателя протече изцяло в чужбина.

Божинов игра в 15 мача за Верона този сезон, като в пет от тях беше титуляр, и има един гол на сметката си. Той е със статут на преотстъпен от Спортинг Лисабон, но не попадна в сметките на португалците за сезон 2012/13.

До този момент наставникът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов привлече двама национали – Борис Галчев и Веселин Минев. Въпрос на време е към тях да се присъедини вратарят Владислав Стоянов. Ако трансферът на Божинов се осъществи, бройката на играчите от представителния тим на България при „канарчетата” ще набъбне до 4.


Йешич подписал с ЦСКА срещу 23 бона заплата, разкрива "24 часа"
 
Миодраг Йешич подписа договор с ЦСКА срещу месечна заплата от 23 000 лева. Помощниците му ще вземат по 5500 лева. До момента възнаграждението на Стойчо Младенов бе невероятните 43 000 лева, а неговите помощници бяха на ниво от 9100 лева.
 
Договорът със сърбина, който пристигна с кола на “Българска армия” заради липсата на полет от Истанбул, е за 2,5 години.
За представянето бе измъкнат юбилейният 30-и трофей на “червените”, както е потрошен от привържениците му в радостта преди години.
 
Заминаването на първия лагер отново бе отложено и ще се пътува в петък. Групата вече е направена, но няма яснота дали ще има контроли на турска земя.
 


Джемал Берберович се завръща в Литекс, твърди "Тема спорт"
 
Литекс може да си върне Джемал Берберович, научи „Тема Спорт". В момента защитникът е собстве­ност на подвизаващия се във Втора Бундеслига Дуисбург. 32-годишният футбо-лист обаче смята да прек­рати договора си със зебри­те, тъй като не е доволен от статута си на резерва. Другата причина босне­нецът да иска да си тръгне е лошото финансово поло­жение, в което е изпаднал клубът в последните месеци.
 
„Дуисбург ще се раздели с Джемал Берберович. Босне­нецът ще се завърне в Бъл­гария", пише немското из­дание reviersport.de
 
В кариерата си десният бек има два престоя при оранжевите. Първият бе от 2005 до 2009 година. То­гава той записа 66 срещи за тима, в които не успя да се разпише. При второто си завръщане в Ловеч през 2010-а Берберович изигра 23 мача. През лятото на 2011 година той напусна клуба. Босненецът бе трансфериран в Дуисбург след първия мач с Висла Краков (1:2) от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.
 
С оранжевата фланелка бранителят спечели тит­лата през сезон 2010/11, ку­пата през 2008-а и Суперкупата на България през 2010 година.
 
В същото време стана ясно, че възпитаниците на Христо Стоичков ще се съ­берат днес. В рамките на два дни футболистите ще минат медицински прегле­ди. Реално първата трени­ровка на тима ще бъде на 11 януари, като преди нея Камата и президентът Трифон Попов ще дадат брифинг. На него ще бъдат представени и новите попълнения на клуба. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки