Йешич е господин за един ден

За 20 години тре­ньорът е сменил 24 пъти работното си място

Йешич е господин за един ден
Засега Йешич из­пълнява блестя­що заветите на ръководството. Появи се на „Армия­та" с доволно скъпа кола - Порше Кайен, и така изпревари дори предишния фаворит на Майкъла Мартин Камбуров. По-ефект­но щеше да е единст­вено ако беше кацнал в центъра на терена с хеликоптер.
 
Скъпата кола може да е истински бонус за шефовете, но да при­помним, че доста по-скъпо излизаха на ЦСКА новите попъл­нения на Йешич при предишния му прес­той. Генерала вече подхвърли първото си алиби с обяснението, че не е правил зимна­та селекция. И слава Богу, че не е, защото много добре помним какво направи едно минало лято. През пролетта на 2005 г. Йешич изведе „черве­ните" до титлата, след като преди това Ферарио Спасов му бе за­бъркал всички необ­ходими съставки - бе­ше взел един от най-добрите чужденци в историята на „А" гру­па Тиаго Силва и про­веде подготовката на отбора. Така по инер­ция ЦСКА закономер­но стигна до титлата.
 
Проблемите дойдоха, когато Йешич запрет­на ръкави за новите играчи. И заидваха едни матковци и едни шматковци. Първо бяха Матия Матко и Славко Матич. Нека­дърни и периферни играчи, като продължението на кариерата им е показателно за качествата. Матко по­игра после в Жрински мостар и Интер (Запрешич), а Матич про­дължи „впечатлява­щата" си кариера в някакво формирова­ние БАСК Београд, преди да прекрати с футбола на 31. Трето­то чуждо попълнение вратарят Максич по­пълни визитката си след престоя в ЦСКА с четири мача за две години в Самсунспор, а после така и не се пребори за титулярно­то място в малтийс­кия Флориана. 
 
Стига­ме и до четвъртото асо на Йешич - Якирович. Той бе един от най-скъпо платените в отбора, а се оказа пъ­лен провал, продъл­жил в отбори като ав­стрийския Кернтен (там така и не записва мач) и третодивизионния Спитал. 
 
Самият факт, че Йешич за ка­лендарна година взе четирима вратари в лицето на Тошко Кючуков, Илко Пиргов, Максич и Ковачевич, какво ви показва - или няма ясна визия за селекцията и качест­вата на избора си, или изборът е дик­туван от съвсем друг интерес.
 
Йешич обаче е достатъчно хитър и обигран, за да за­играва с отбора, с който спечели тит­лата и отстрани Леверкузен, и да вади максимален дивидент за завръщането си. Всъщност, погледнем ли към треньорската визитка на сърбина, то като изключим ЦСКА, единственият стой­ностен отбор в карие­рата му е Партизан, където обаче е само година. Останалото е един огромен именник с географс­ки открития на три континента. И най-големите фенове на Лепа и Весна едва ли са чували за от­борите Вършац и Крайешник, които Йешо е водил в ро­дината си. В сравне­ние с тях Млади Радник си е истинс­ки гранд.
 
Румънски­ят Отопени го изгони само след някол­ко мача, черногорс­кият Будучност му би шута почти тол­кова бързо. Един от последните му клу­бове иранският Шахдари пък го ос­тави начело само през есенния полусезон. Истинска мистерия е какво се случи в последния му клуб Наджран (С.Арабия). И вчера Йешич обясни, че сам си е тръгнал от­там. Е, да де, но то­ва не се връзва мно­го с представянето му напоследък - 5 загуби и 1 равен в последните шест срещи за първенст­вото и купата. За та­кова нещо обикнове­но арабите ти бият шута по-силно, от­колкото удря ракета на Ал Кайда. 
 
Освен гореспоменатите клубове във визит­ката на Йешич попа­дат два либийски, тунизийски и още два ирански отбора. За 20 години тре­ньорът е сменил 24 пъти работното си място?! А знаете, че за каквато и профе­сия да става дума -това няма да служи за плюс при следва­щия работодател. Като добавим и пропиления аванс от 7 точки в битката за титлата през пролет­та на 2006 година, става ясно, че и сега Йешич няма да вдигне средната продължителност на престоя си.
 
Богомил Русев, "Меридиан мач"
Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки