Румен Трифонов: Целта пред Локо (Сф) е купата, защо да не бием ЦСКА в два мача?

Стойчо се е доказал, а като Тошко Янчев няма да има друг на „Армията", казва бившият "армеец"

Румен Трифонов: Целта пред Локо (Сф) е купата, защо да не бием ЦСКА в два мача?
Новото попълнение на Локомотив (Сф) Румен Трифонов гово­ри специално за „Ме­ридиан Мач". Юношата на ЦСКА коментира ре­дицата проблеми, които имаше през минала­та година. Трифонов оставя всичко зад гър­ба си и гледа само нап­ред. Той отчита като го­ляма грешка на „чер­вените" раздялата с То­дор Янчев.

Как се стиг­на до до­говор с Локомо­тив (София)?
- В интерес на истината от 2-3 го­дини все съм близо до трансфер в Локо­мотив (София). Го­ворих с ръководст­вото на „железнича­рите" и се разбрах­ме. Разбрахме се за минутки и сега съм футболист на Локо. Тръгнах си от Бур­гас, защото имах личен проблем и трябваше да се при­бера в София. Ръко­водството на Чер­номорец ми влезе в положение и разт­рогнахме по взаим­но съгласие. Не иг­раех редовно в Бур­гас, защото отидох там само седмица преди старта на но­вото първенство. Форсирахме нещата и получих две пос­ледователни трав­ми.

Какво очак­ваш от новия си клуб през пролетния полусезон?
- Очаквам по-силно представяне от есента. Момент­ното класиране на Локо (Сф) не отго­варя на името и ам­бициите му. Колко­то по-напред завър­шим, толкова по-добре. Приоритет за добро представя­не е Купата на Бъл­гария. Труден про­тивник в лицето на ЦСКА, но има два мача и нищо не се знае.

Мнението ти за Емил Велев?
- Не съм работил с него досега. За­познат съм с резул­татите му в други отбори. С Левски стана шампион, а със Славия стигна до финал за Купата на България. Тези факти говорят доб­ре за него.

Имаш ли ня­какви претенции към Черноморец?
- За Черноморец никога няма да кажа лоша дума. Всичко в този клуб е на много високо ниво. Базата е отлична и няма друга такава у нас. Черноморец разполага и с от­лични млади футболисти, които тепър­ва ще се развиват.

Не мога да не те попитам за род­ния ти клуб ЦСКА. Какво се случи там при последния ти престой?
- Много неверни информации се из­писаха на тази те­ма. Истината е, че лятото ми изтече договорът. От ЦСКА ми предложиха нов, но аз от­казах поради ред причини. Имах много проблеми при „червените" Да напуснеш от­бора на сърцето си е много трудно. Времето ще покаже да­ли съм взел правил­ното решение.

На твое място „червените" прив­лякоха Нилсон Ан­тонио. Как го оце­няваш?
- Специално за него не мога да ка­жа нищо. Гледал съм го само в един мач от евротурнирите срещу Мура. Така е трудно да прецениш. Ние футболистите сме наемници и особе­но в ЦСКА няма кой да те чака. Трябва бързо да покажеш добри иг­ри.

Работил с Миодраг Йешич и Стойчо Младе­нов. Какво е мне­нието ти за тях?
- При Миодраг Йешич бях много малко. За Стойчо Младенов ще кажа само хубави неща. Той се е доказал и ние не е правилно да коментираме качес­твата му. Стойчо е един от най-добрите треньори в Бълга­рия. Като цяло за всеки привърженик на ЦСКА е добре отборът да се стабилизира и да върви във възходяща посо­ка.

В ЦСКА бе за­месен в допинг скандал.
- Не искам да си спомням никога за този момент. Чети­ри месеца нямах право да тренирам с ЦСКА. Черно петно за името и кариера­та на всеки футбо­лист. Искам да изчистя
2012 година от живота си.
Случиха се абсур­дни неща, за които спокойно мога да кажа, че не съм ви­новен. Мен подобни ситуации не могат да ме съборят, ло­шото е, че семейст­вото страда. Най-близките ми хора изстрадаха всичките неприятности около мен.

Като играч на Черноморец те за­месиха в черно тото.
- В момента про­дължава разследва­нето и не ми се ще да коментирам този въпрос. Институциите ще излязат с крайното си реше­ние, но аз съм спо­коен за крайния из­ход.

Какви са пла­новете на Румен Трифонов за бъде­щето?
- В този момент не смея да си помис­ля нищо. След всич­ко, което ми се слу­чи, съм много предпазлив и разумен. Ще дам всичко от себе си за Локомо­тив (София). Тук се надявам да намеря спокойствието и да покажа истинските си възможности.

Не мога да не те попитам какво мислиш за ситуа­цията с Тодор Ян­чев?

- След него в близкото бъдеще в ЦСКА няма да има друг такъв капитан и легенда. Тошко Ян­чев е всеотдаен, като изцяло се бе посве­тил на каузата ЦСКА. Клубът бе всичко за него. Проблемите на „ар­мейците" бяха и не­гови. Не спираше да мисли за доброто на „армейците". Толко­ва години на „Арми­ята" го превърнаха в любимец на феновете. Янчев е уникален човек и футболист, който заслужава хи­ляди похвали. 

Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки