Фирмата на Батков и Домусчиев и ТВ+ скъсаха мирно и тихо

"Двете страни се разделят като коректни партньори", се казва в съобщението на "Футбол Про Медиа" ООД

Фирмата на Батков и Домусчиев и ТВ+ скъсаха мирно и тихо

От "Футбол Про Медиа" ООД съобщиха, че се разделят с "БГ САТ" АД, която досега държеше лъвското парче от пая с ТВ правата за "А" група, без каквито и да било претенции от двете страни. Преди два дни фирмата, зад която основно стоят собствениците на Левски и Лудогорец - Тодор Батков и Кирил Домусчиев респективно - обяви, че прекратява договора с телевизиите „ТВ плюс“ и „Филм плюс“ относно изключителното право на „първи избор“ на футболните срещи от ХІІ до ХХХ кръг от „А“ ФГ на българското първенство, сезон 2012/2013 г. От дружеството посочиха като причина за развалянето на контракта неизпълнение на договорни задължения от страна на „БГ САТ“ АД и обявиха, че стартират преговори с представители на „заинтересованите водещи телевизии в България за излъчване на мачове от футболното първенство през пролетния полусезон”, като запазват партньорството си с БНТ. Днес стана ясно, че двете страни се разделят без шум, а тъкмо обратното - "като коректни партньори". 


Ето и съобщението до медиите от "Футбол Про Медиа" ООД, което Novsport.com публикува без редакторска намеса:

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ/ГОСПОДА,

„Футбол Про Медиа“ ООД и „БГ САТ“ АД уредиха окончателно отношенията си във връзка с прекратяване на договора за отстъпване на телевизионни и други права. По силата на контракта  телевизиите „ТВ плюс“ и „Филм плюс“  бяха получили право на „първи избор“ за излъчване на футболните срещи от ХІІ до ХХХ кръг от „А“ ФГ на българското първенство, сезон 2012/2013 г.

Двете страни се разделят като коректни партньори, като „Футбол Про Медиа“ ООД благодари на „БГ САТ“ АД за досегашната работа по отразяване на футболния шампионат на България.

РЪКОВОДСТВО  НА  „ФУТБОЛ ПРО МЕДИА“ ООД

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки