Коко Динев пред завръщане във Вихрен

Бизнесменът се раздели с клуба през 2010 г,, а сега е готов отново да финансира "гладиаторите"

Коко Динев пред завръщане във Вихрен

Бизнесменът Константин Динев е на път да се завърне във Вихрен, пише в-к "Струма". Някогашният собственик на клуба обмисля тази възможност от месец насам и съвсем близо до реализация на идеята си.

Динев е голям почитател на футбола и не иска да стои далеч от играта за дълго. Той живее в Сандански, а местният клуб му е на сърцето. За периода, в който бе собственик на клуба, Вихрен постигна най- големите си успехи в своята история, пише изданието.

Отборът игра в А група и записа впечатляващи резултати. Освен това по времето на Динев, клубът направи и няколко гръмки трансфера.

Коко успя да ремонтира градския стадион и да изгради два терена с изкуствена настилка. Школата също заработи и все повече деца предпочитаха да тренират във Вихрен, пред това да напуснат Сандански.

Динев се раздели с Вихрен на 10 януари 2010 година и три години по- късно вече е готов отново да финансира "гладиаторите". След като напусна Сандански, Коко пое издръжката Локомотив, но престоят му в Пловдив издържа точно година и половина, след което предаде смърфовете в ръцете на Веселин Марешки.

Колко е дал Коко и колко е взел от пловдивския клуб, не може да се каже. Халваджийският тефтер не е публично достояние, но надали има и един фен на „черно-белите”, който да смята, че Коко е издържал безвъзмездно клуба. Дори и в България футболът може да е бизнес. Доколко легален - е друг въпрос. Наскоро хазартният бос брои 250 000 евро в куфарче кеш, за да купи любимото си заведение "Кошарите".

Съпругът на фолкдивата Емилия, обаче има проблеми с кмета на Сандански Андон Тотев по въпроса за връщането му Вихрен, съобщава още медията. Градоначалникът е против тази възможност, след като по неговите клубът е бил завлечен от Динев, при напускането му през 2010 година.

Става въпрос за 180 000 лева, а освен това Коко Динев си взима активите, а пасивите остават за сметка на обществеността в Сандански. От тогава Тотев не иска да чуе за Коко Динев. Санданчани коментират, че в последните два месеца Коко и фолкдивата Емилия са непрекъснато в Сандански.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки