Пламен Марков: Аз преценявам кой да е титуляр и кой не, никой друг

Селекционерът на националния отбор Пламен Марков даде пресконференция преди заминаването на отбора за Сърбия, където в сряда тимът ни ще срещне местният отбор в приятелски мач, предаде репортер на „Нов Спорт”. „Целта на тези контроли е да се проверят качествата на отделни футболисти и да се даде шанс на такива, които в определен момент не са участвали в националния отбор и такива, които нямат мачове за тима. Трябва да се утвърди един състав. Част от моята работа е да определям кои състезатели ще бъдат поканени и много кратно съм казвал, че поемам отговорността, както за българите, така и за чужденците с български паспорти”, заяви селекционерът.

Пламен Марков: Аз преценявам кой да е титуляр и кой не, никой друг
Селекционерът на националния отбор Пламен Марков даде пресконференция преди заминаването на отбора за Сърбия, където в сряда тимът ни ще срещне местният отбор в приятелски мач, предаде репортер на „Нов Спорт”. „Целта на тези контроли е да се проверят качествата на отделни футболисти и да се даде шанс на такива, които в определен момент не са участвали в националния отбор и такива, които нямат мачове за тима. Трябва да се утвърди един състав. Част от моята работа е да определям кои състезатели ще бъдат поканени и много кратно съм казвал, че поемам отговорността, както за българите, така и за чужденците с български паспорти”, заяви селекционерът.
Той съобщи още, че проблемите в отбора са със Станислав Ангелов, който има проблеми със зъбите, което е много неприятно, Гъргоров, който е получил контузия на последната тренировка и Мартин Петров. „Разговарях с Мартин веднага след  операцията му и мога да кажа, че той ще започне да тренира отново през февруари месец. Контузията не е толкова сериозна, колкото очаквахме и слава Богу няма отново проблем с връзките. Често се чувам с футболистите ми и се осведомявам за тяхното състояние.”

„Силно се надявам футболистите да покажат какво могат, не мога да дам за това предварителни гаранции. Считам, че една такава контрола е много добра проверка и може да се даде шанс на нови футболисти да покажат своите качества. Това са такива играчи, които не са обличали фланелката на България или такива, които са играли малко мачове с националния отбор. Ако тези играчи имат качества да играят за тима това ще ми даде по-голям избор. Мислихме още една контрола на полусезона, но това не е сигурно. Бих искал да изиграем контролен мач, в който да дам повече шанс на футболистите, които играят в българското първенство”, заяви Марков.
Селекционерът взе отношение и по създалата се ситуация с вратаря Димитър Иванков, който не получи повиквателна. „Той е един от играчите, които вероятно ще продължат да играят за тима, но това ще стане, ако той е напълно здрав. Той имаше здравословен проблем в мача срещу Грузия и това бе една от причините да не играе. Контузията позволяваше да се появи в мача, но това бе авариен вариант. Това, че съм избрал Петков за вратар тогава, е лично мой избор и аз преценявам кой да е титуляр и кой не. Тогава водихме разговори с лекаря на отбора и треньора на вратарите и той наистина имаше проблем и това не е тайна за никой от вас.”
Марков за пореден път каза, че няма натиск върху него. „До момента е нямало никакъв натиск от клубове или мениджъри към мен.  Знаете, че аз съм човек, който държи на решенията си и на личното си мнение и не бих позволил някой да се опитва да ми налага натиск. Естествено, че ако има такъв натиск вие медиите ще разберете първи, защото веднага ще свикам пресконференция и ще го обявя публично. Искам да кажа пред всички, че подобен натиск не ми е оказван през нито един от двата ми престоя в националния отбор. Няма просто подобно нещо и не може да има. Аз наистина съм правил грешки свързани със състезателите, но това са мои грешки за които аз лично отговарям и предпочитам аз да си нося отговорността, когато има слаби резултати или слаби футболисти заради себе си, а не заради някой друг. Не са ми приятни тези въпроси за натиска, защото много добре знаете, че държа на мнението си. Всеки един треньор допуска грешки, няма безгрешни хора . В момента сме на прага да уговорим контрола за февруари със силен съперник, но не искам да оповестявам още неговото име, защото нещата не са готови. Следя изявите на доста български футболисти в чужбина и виждам и тези на Домовчийски, който вкара победния гол за Херта срещу Хамбургер”, каза още селекционерът.

Националният отбор ще тренира днес от 15,00 часа в комплекс „Царско село”.
Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки