Херо: Левски и Лудогорец ще спорят за титлата, „А” група трябва да е от 14 тима

„Причините за скандалите в българския футбол са президентите с техните болни амбиции да печелят”

Херо: Левски и Лудогорец ще спорят за титлата, „А” група трябва да е от 14 тима

Наставникът на Черноморец (Бургас) Димитър Димитров-Херо призна, че отборът му е по-слаб в сравнение с есенния полусезон и сподели, че очаква битката за титлата в „А” група да се води между шампионът Лудогорец и Левски.

"Имам притеснения преди старта, те са свързани най-вече със селекцията. Не успяхме да намерим това, което търсим. Освен това продадохме някои от добрите ни футболисти. Потенциалът ни е по-слаб от това, което беше през есента. Трудно е да имаме силен отбор, ако следваме този път.

Но играчите са мотивирани, защото знаят, че ако се изявяват на ниво, могат да отидат в чужбина и да изкарват добри пари”, заяви Херо в ефира на бТВ, след което коментира и предстоящия първи двубой от пролетния дял на „А” група срещу столичния Левски в Бургас.

„Стартираме срещу Левски, искаме да бием. Не се залъгваме, че сме по-силни, но във футбола има и надхитряване. Като потенциал ни превъзхождат, това е ясно. Левски и Лудогорец ще спорят за титлата”, каза той, след което бе попитан откъде идват всички неразбории и редовните скандали в българския футбол, както и дали смята за нужно бройката на тимовете в „А” група да бъде намалена:

„Причините за скандалите в българския футбол са президентите с техните болни амбиции да печелят. Няма воля тези неща да се променят. Не знам дали отборите в "А" група трябва да се намаляват. Когато имаше първа шестица и втора осмица, имаше и най-много уредени срещи. Оптималната бройка е 14 отбора.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки