Берое взе Джоман

Заралии започват партньорство с Блекбърн и Олянензе

Берое взе Джоман
Днес "Берое" подписа договор с Игор Джоман  за 1,5 години. Полузащитникът пристига в Стара Загора като свободен агент и стана единадесетото ново попълнение през зимната подготовка. Преди него "Берое" привлече Борислав Стойчев, Дончо Атанасов, Венцислав Христов, Емил Ангелов, Амир Саюд, Атанас Зехиров, Пламен Крумов, Иван Караджов, Пауло Жорже и Джери Ситое.
 
Игор Джоман е роден на 1 май 1986 година в Клермон, Франция. Играе на поста централен полузащитник. През сезон 2003/2004 играе за Б отбора на "Амиен" (Франция). През 2004 година е привлечен в град Гингам, Франция от едноименния тим, където изкарва до 2010 година като има 50 мача и 1 гол за елитния тим и доста срещи за Б отбора. Играе и за "Гингам" за Лига Европа срещу "Хамбургер". За последно е играл в "Ле Поаре-сур-Ви".
 
Партньорство с „Блекбърн” и „Олянензе”
 
В резултат на контакта и благодарение на добрите връзки, изградени от ръководството на  „Берое” клубът ще започне сътрудничество с английския „Блекбърн Роувърс” и португалския „Олянензе”. Първите резултати  от съвместната работа  вече са факт и в най-скоро време ще бъде осъществен обмен на треньори от школата и съвместна работа на детско-юношеските академии.
 
Най-добрите деца от беройската школа ще имат възможност да се включат в заниманията на своите връстници в Англия, а треньорите ще наблюдават методиката на работа, развитието на талантите и условията за тренировки на двата клуба.  Първите съвместни действия с „Олянензе” ще се уточнят в най-близко бъдеще.
 
В резултат от среща  с ръководството на португалския „Витория” (Сетубал) детско-юношеската школа на „Берое” ще участва в силен международен турнир в Португалия, където ще бъде представена с общ отбор на наборите 2000 и 2001 г. Турнирът ще се проведе в края на март.
 

Това ще бъде втора среща на двете школи в рамките на една година, защото юношите на „Берое” родени през 1997 и 1998 г. са в една група със своите връстници от „Витория” (Сетубал) на международния турнир в Сан Марино, който ще се проведе от 20 до 27 юли на стадионите "Монтичио", "Фиорентионо" и "Олимпико". На турнирът ще участват 12 отбора, а беройци са единствения български отбор. Зелено-белите попаднаха в група „С”, където освен португалците са още селекциите на „ Линфийлд” (Северна Ирландия) и „Нотингам Форест”. В група „А” са отборите на „Флoриaна” (Малта), „Петролул” (Румъния), „Уест Бромич Албиън” (Англия) и „Щурм” (Грац, Австрия). В Група „В” попадат „Гленавон” (Северна Ирландия), „Малмьо” (Швеция),” Уулвърхемптън” (Англия),” Униао Лейра” (Португалия). Регламентът в групите включва по три срещи на отбор в системата всеки срещу всеки. Крайният победител от групите и най-добрият втори отбор се класират на полуфинал. Турнирът, който се провежда за първи път, е лицензиран от УЕФА.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки