Сензациите в пресата днес: „Титан” моли Паро да смени Йешич

И още: Пак раздават заплати избирателно, Левски иска да върне Михелич на Насионал, Лудогорец отказал над 700 хиляди евро за Марселиньо...

Сензациите в пресата днес: „Титан” моли Паро да смени Йешич
Сензациите в пресата днес, 6 март 2013 г.:


„Меридиан Мач”: Кой ще смени пътника Йешич
 
 Раздялата между ЦСКА и Миодраг Йешич изглежда неизбежна, само два месеца след като той бе назначен за треньор и само няколко дни след официалния му дебют, сърбинът се счита за пътник. След злополучния мач с Литекс (0:2) той се видя с Димитър Борисов и получи ултиматум да бие Черноморец. Но дори и да излъже „акулите”, по всичко личи, че престоят на сърбина на „Армията" няма да е никак дълъг.
 
От няколко дни в медиите се тиражира информацията, че на 90% заместник на Йешич ще бъде Милен Радуканов. Младият специалист бе върнат в ЦСКА седмица след като сърбинът пое отбора. Без конкретен пост, явно чакайки първа издънка на Генерала. За целта „Титан" изпрати Милен на стаж в БАТЕ Борисов.


 
В момента обаче шефовете на клуба са решили, че имат нов фаворит за поста и това е спортният директор Аспарух Никодимов. Той е една от най-големите легенди на ЦСКА, ползва се с любовта на феновете и въпреки че не е практикувал професията почти 10 години, със сигурност е по-добър и от Йешич, и от Радуканов. Въпросът обаче е дали Паро ще се съгласи да поеме тима в толкова тежък момент. А и да смени трета позиция в клуба за по-малко от половин година, след като беше шеф на Селекционния съвет, а сега е спортен директор, е, меко казано, странно. Много по-вероятно към момента изглежда Йешич да бъде заменен именно от Милен Радуканов, а Никодимов да си остане на поста, но да има още по-големи правомощия.
 
Иначе от половин година „Титан" правят всичко възможно да върнат в ЦСКА любимеца на сектор „Г" Методи Деянов. Той показа треньорските си умения с националния отбор, набор '95. Бившият халф обаче не желае да работи с пернишките босове и именно заради това сам напусна „Армията" преди година и половина.
 
Иначе вариант винаги ще е Димитър Пенев. Неведнъж легендата поема тима в лош момент и го извежда от кризата.
 
„Меридиан Мач”: Пак раздават заплати избирателно
 
Футболистите на ЦСКА са получили заплати. Новината сама по себе си е отлична, но се оказа, че пари отново са били раздавани избирателно - за любимците на шефовете има, а за другите - не. Това се случва не за пръв път. Вече стана обичайна практика на „Армията" няколко футболисти да пълнят джобове, докато за другите остава да се молят на приятели и близки за заеми.
 
Веднага след като ощетените разбрали, че и този месец ще карат скромно, са отишли и са се оплакали на старши треньора Миодраг Йешич. Сърбинът, около който в момента е изключително горещо, обаче е пренасочил футболистите към шефовете и по-точно към изпълнителния директор Венци Живков. Не е тайна, че той е гласът на „Титан" пред медиите и отбора. Неведнъж Живков е обявявал, че ако зависи от него, парите ще се дават на момента, но и той е просто служител, каквито са и останалите хора, работещи в ЦСКА.
 
По непотвърдена информация много от играчите на „червените" имат да получат заплати за 3 месеца. За справка, при неполучени две месечни възнаграждения можеш да разтрогнеш договора си по вина на клуба.

 
„Меридиан Мач”: Левски иска да върне Михелич на Насионал
 
Ръководството на Левски ще се опита да върне на Насионал (Мадейра) Рене Михелич, научи „Меридиан Мач". Спортно-техническото ръководство на „сините" е разочаровано от класата на словенеца, който преди по-малко от месец дойде под наем на „Герена". Левски плати 50 000 евро на португалския клуб за юношата на Мари-бор. Илиан Илиев, който извади Михелич от групата за гостуването на Черноморец, е разочарован най-вече от факта, че е смятал словенеца за вътрешен халф, а той се е оказал офанзивен. Треньорът разчита на Владимир Гаджев на тази позиция и разполага с куп резервни варианти, сред които Христо Йовов и талант №1 Антонио Вутов.
 
Проверка на „Меридиан Мач" показа, че е почти невъзможно Левски да върне Михелич на Насионал и така да се отърве от високата му заплата.
 
Междувременно на „Герена" са щастливи, че в съблекалнята няма нито един контузен. Илиан Илиев ще разполага с всичките си футболисти за гостуване на Ботев (Пд). Вчера следобед тимът проведе първото си същинско занимание за седмицата. В понеделник тимът имаше само възстановяване след успешния старт на пролетта в Бургас срещу Черноморец.
 

Вчерашната тренировка на Левски пък бе много приятна за „сините" играчи. Те бяха разделени на четири отбора от своя наставник и играха на „малки вратички", което вдигна много настроените в отбора. 

„Тема Спорт”: Лудогорец отказал над 700 хиляди евро за Марселиньо
 
Лудогорец е отказал сериозна оферта за Марселиньо в края на февруари. В клуба е пристигнало предложение за над 700 хиляди евро за бразилския плеймейкър. Босът на разградчани Кирил Домусчиев обаче е отхвърлил възможността халфът да премине, в който и да било клуб за по-малко от 1,5 милиона евро. "Тема Спорт" научи, че апетитите към футболиста са били от Азия. Припомняме, че голям интерес към Марселиньо имаше от Поханг Стийлърс. Прекалено високите изисквания на собственика обаче провалили сделката.
 
Според близки до клуба хора Кирил Домусчиев ще направи нов опит да продаде атакуващия полузащитник през лятото. Тогава обаче мизата ще бъде по-ниска, тъй като от договора му ще остава само година. Ако разградчани не успеят да го трансферират, то почти сигурно бразилецът ще изпълни договора си с клуба, който е до лятото на 2014 г.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки