Марек отказа Пирин за "Б" група (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дупничани биха с 1:0 на митичния "Бончук", феновете се ступаха след края на мача, трима арестувани

Марек отказа Пирин за "Б" група (ВИДЕО+СНИМКИ)

Марек победи Пирин (Благоевград) с 1:0 в дербито на Югозападната "Б" група. Единственото попадение вкара Иван Янчев в 69-ата минута на двубоя от 17-ия кръг, предаде кореспондентът на Novsport.com. По този начин дупничани изпълниха заканата си да откажат орлетата от борбата за влизане в Б група. Марек вече е на 9 точки пред благоевградчани, което прави задачата им почти невъзможна. 

Марек запазва лидерската си позиция с 41 точки, докато Пирин остава с 32 точки.

Неприятностите за Пирин започнаха още преди двубоя, като на загрявката се контузи капитанът Андрей Стоев и в последния момент треньорът Йордан Боздански трябваше да прекроява стартовия състав. На мястото на Стоев влезе Християн Велинов, който обаче не се представи добре и още на почивката бе заменен от Мартин Иванов.

 
 
Всички опасности пред вратата на Пирин бяха от статични положения. Първо в 19-ата минута най-опитният в състава на Марек Светльо Георгиев от фаул прати топката близо до гредата. Преди това Георги Калайджиев отправи два удара за Пирин покрай вратата.



В 29-ата минута реферът Таско Тасков подмина 100-процентова дузпа за Пирин. Тогава Атанас Пашкулев фаулира Георги Калайджиев в пеналтерията, но не последва сигнал. В даденото едноминутно продължение на първата част Иван Янчев бе изведен сам срещу вратаря на Пирин, но стреля покрай целта.
 
През второто полувреме, в 57-ата минута, изгоненият от Берое Тодор Христов центрира от фаул и Емил Виячки от упор с глава стреля, но вратарят на орлетата спаси.
 

 
Голът падна в 69-ата минута, когато дойде центриране от дълбочина, Иван Янчев, макар и паднал, успя да се завърти и да промуши топката във вратата за 1:0.
 
В даденото 4-минутно продължение на мача Пирин се хвърли да изравнява, но при една контраатака на Марек Иво Райков задържа откъсващия се Спас Спасов и получи директен червен картон.
 

 
След мача фенове на двата отбора си спретнаха здраво меле пред служебния вход на стадион "Бончук". Трима фенове на Пирин бяха арестувани. 



Мачът бе охраняван от частна фирма, като преди началото на срещата 4-5 привърженици на Пирин нахлуха на терена, но бяха върнати бързо в гостуващия сектор.   
Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки