Извадиха за неопределено време от съдийството Сватбата, Людмилов, двама асистенти и наблюдателя Камен Алексиев

Вижте решението на СК от четвъртък

Извадиха за неопределено време от съдийството Сватбата, Людмилов, двама асистенти и наблюдателя Камен Алексиев
Съдийската комисия при БФС спря за неопределено време правата на Ивайло Стоянов и Калин Людмилов заради грешките на двамата рефери по време на мачовете, съответно Черно море - Левски и ЦСКА - Локомотив София. 
 
Същите санкции отнесоха и помощниците им, както и съдийският наблюдател от мача във Варна Камен Алексиев. След объркване на страничния съдия Веселин Мишев в срещата между "моряците" и "сините" Ивайло Стоянов допусна изравнителен гол за гостите, който беше от засада. Калин Людмилов пък взе доста дискусионни решения в реванша от четвъртфиналите за Купата на България между ЦСКА и Локо София вчера.

Оповестяването на решението изглежда закъсняло, въпреки че Стоянов и Мишев не получиха наряди за срещите-реванш от четвъртфиналите за Купата на България. 


Решение на Съдийската комисия при БФС от 04.04.2013 г.:
 
На свое заседание проведено на 04.04.2013 г. СК при БФС детайлно се запозна с жалбата на ПФК „Черно море” /Варна/ относно съдийското ръководство на футболната срещата от XIX кръг на „А” ФГ между отборите на „Черно море” /Вн/ и „Левски” /Сф/ и след като изгледа запис от срещата,  взе следните решения:
 
       1.  За незадоволително представяне наказва главния съдия Ивайло Стоянов с лишаване от съдийски права за не определен период от време, съгласно чл. 51 т. 5 от „Правилник за футболното съдийство в Република България”. 
 
       2.  За незадоволително представяне и получена ниска оценка  от съдийския наблюдател наказва асистент съдията Веселин Мишев с лишаване от съдийски права за не определен период от време, съгласно чл. 51 т. 5 от „Правилник за футболното съдийство в Република България”.                                         
 
         3. За поставена не обосновано висока оценка на главния съдия на футболната среща „Черно море” /Вн/  - „Левски” /Сф/  и не съобразяване с изискванията на методиката за оценяване на съдиите, наказва със спиране на правата на съдийския  наблюдател на срещата Камен Алексиев за неопределен период от време, съгласно чл. 51 т. 6 от „Правилник за футболното съдийство в Република България”.
 
         СК при БФС разгледа съдийското ръководство на футболната среща 1/4 финал за купа България между отборите на „ЦСКА” и „Локомотив” /Сф/ и взе следните решения:
 
         1. За незадоволително представяне и получени ниски оценки от съдийският наблюдател  наказва с лишаване от съдийски права за неопределен период от време главния съдия на срещата Калин Людмилов и асистент съдията Ивайло Милков, съгласно чл. 51 т. 5  от „Правилник за футболното съдийство в Република България”.
 
         2.  СК при БФС е сериозно обезпокоена от зачестилите грешки на футболните съдии и по този повод обръща сериозно внимание на всички съдии и асистенти в професионалния футбол,  стриктно да спазват  „Правилата на играта футбол”, да бъдат максимално концентрирани и да се съобразяват с изискванията и инструкциите на съдийската комисия.

     

Лудогорец пуска утре билетите за полуфинала с Хебър

Вижте какво съобщиха от Разград

Черно море без двама титуляри срещу Пирин

Даниел Димов и Влатко Дробаров пропускат гостуването

Черно море държи солиден коз за успех срещу Пирин

"Моряците" не са губили от "орлетата" от шест години

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки