Варела: Следващите 4 кръга са решаващи за нас

21-годишният футболист носеше екипа на Ботев Враца през есента и е един от най-подходящите събеседници преди мача между двата тима

Варела: Следващите 4 кръга са решаващи за нас
Уругвайското крило на ЦСКА Игнасио Варела даде интервю пред „Тема Спорт". 21-годишният футболист носеше екипа на Ботев Враца през есента и е един от най-подходящите събеседници преди мача между двата тима.
 
Игнасио, имаше ли напрежение в съблекалнята след отпадането от Локо Сф и какво ви каза Радуканов?
- Съвсем в реда на нещата г-н Радуканов беше много разочарован от отпадането. Каза ни, че не сме играли както трябва и ни показа грешките, с цел да се поучим от тях. Той беше много разочарован, че сме изпуснали златен шанс за трофей през този сезон.
 
Какви са сега целите на ЦСКА?
- Продължаваме да се борим за титлата, колкото и да е трудно да я спечелим. Следващите четири кръга са решителни за нас. Спечелим ли мачовете си, ще се превърнем в основен претендент за титлата. Но за това трябва да сме концентрирани и да не повтаряме представянето си от сряда срещу Локо Сф.
 
Каква е вероятността да останеш в ЦСКА и през следващия сезон?
- Нищо още не е ясно. Аз съм щастлив в ЦСКА. Много ме е яд, че отпаднахме за купата. Но въпреки това моята амбиция е да спечеля трофей с този отбор. Моето желание е да остана в ЦСКА и през следващия сезон. Вярвам, че това ще се случи. Ако към сегашния ни отбор бъдат прибавени още няколко силни попълнения, със сигурност ще остана. Не мога да изпусна възможността да участвам в евро-турнирите с такъв голям отбор.
 
Ако Палермо изпадне в Серия Б, ще искаш ли да играеш за тях?
- Няма да имам нищо против. Харесвам Палермо. Това е страхотен клуб. Винаги са били коректни към мен. Все пак да не забравяме, че съм тяхна собственост, Така че моето желание е кариерата ми да продължи или в Палермо, или в ЦСКА. Това са моите два отбора.
 
Поддържаш ли контакти с някого от Ботев Враца?
-Да. Имам много приятели там. Хората, с които постоянно се чувам, са Ники Маринов, Жайро Родригес и Алесандро Маркети.
 
Как очакваш да те посрещнат феновете във Враца?
- Честно да ви кажа, не знам. За мен това е специален мач. Притеснявам се как ще ме посрещнат хората там. Надявам се да е положително, защото аз много уважавам всички в града. Мисля обаче, че ще победим Ботев Враца. Нямаме никаква друга опция. Борим се за спечелване на шампионата, а за тази цел трябва задължителна победа.
 
Като гледаш състава им, имат ли играчи, които стават за ЦСКА?
- За Жайро Родригес гарантирам, че става. Той е много добър футболист. След време ще стане голяма звезда. За мен той притежава всички качества да играе в топклубовете в България.
 
Защо, когато те смениха в мачовете срещу Черноморец и Литекс, отказа да подадеш ръка на играчите, които влизаха на твое място? Това е далеч от професионализма...
- Според мен в мача с Литекс играх добре, въпреки че загубихме. В този срещу Черноморец можех да се справя и по-добре. Но не е било нарочно. Просто бях ядосан на себе си, че не мога да помогна с нищо на отбора да спечели. Не съм бил сърдит на никого, каквито информации се появиха. Използвам случая да се извиня на момчетата, на които не подадох ръка. Основно правило при мен е да уважавам съотборниците си и треньора.
 
След три седмици предстои вечното дерби с Левски. Участвал ли си в подобен тип мачове?
-Да, участвал съм. През 2011-а играх за младежкия тим на Уругвай на световно първенство. Играхме срещу Португалия и Камерун. С екипа на Палермо взех участие в дербито с Катания. Определено обаче ЦСКА - Левски е нещо по-специално. Това е мач, който се чака цяла година и трябва да го спечелим.
 
Можеш ли да направиш сравнение между това дерби с вашето Насионал - Пенярол в Уругвай и ти лично присъствал ли си на този двубой?
- Да, присъствал съм. Разлика между двете дербита няма. Едни и същи са. феновете пълнят стадиона, цялата страна тръпне в очакване на този мач. За играчите е голямо удоволствие да вземат участие в такова дерби. Отговорността е по-голяма и за да играеш в подобен тип срещи, трябва да си преди всичко много добре подготвен психически.
 
На кой от двата отбора си фен?

- Семейството ми е от Пенярол. Аз обаче съм фен на Дефенсор Спортинг.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки