"Фенерите" удържаха римския залп за първи полуфинал в Европа (ВИДЕО)

Лацио не успя да победи турците у дома, завършвайки 1:1

"Фенерите" удържаха римския залп за първи полуфинал в Европа (ВИДЕО)
Отборът на Фенербахче се класира за полуфиналите в турнира Лига Европа, след като тази вечер завърши 1:1 в реванша с Лацио. Срещата се игра на стадион "Олимпико", а след успеха с 2:0 в Турция в първия мач за "фенерите", те продължават напред с общ резултат 3:1.

Това ще бъде първи полуфинал за Фенербахче в европейските клубни турнири в историята. 
 
Като цяло мачът премина под почти постоянния натиск на домакините, които могат да съжаляват, че не отстраниха турския гранд. 
 
Още в 3-та минута те можеха да открият резултата, ала удар на Кандрева бе спасен от Волкан. Последва неточен изстрел на Едерсон, а в 9-та Барони отправи първия шут към Маркети, който обаче също не намери целта. 
 
Така дойде 12-ата минута, когато Ернанеш шутира опасно от фаул, ала Демирел отново бе на висота. След това Еркин и Мейрелеш опитаха късмета си от дистанция, но безуспешно. 
 
До края на полувремето "орлите" продължиха да натискат, но Кандрева, Сиани и на няколко пъти Ернанеш пропуснаха да се разпишат. 
 
През втората част картината на "Олимпико" не се промени кой знае колко - домакините атакуваха, а турците чакаха удобен момент на контраатака, за да отбележат гол на чужд терен, който да ги класира напред. 
 
В 60-ата минута обаче "орлите" съумяха да излязат напред в резултата, след като Лулич засече с глава перфектно центриране на Кандрева от десния фланг. 
 
След гола гостите се събраха и започнаха да контролират топката по-често, с което принуждаваха играчите на Лацио да се изтеглят във все по-предни позиции. 
 
Така се стигна до 73-ата минута, когато след страхотна контраатака Вебо изведе Еркин в пеналта, крилото на Фенербахче шутира мощно през краката на бранител и направи безпомощен Маркети за 1:1. 
 
Този поля като със студен душ домакините, които все пак опитаха да стигнат до успеха до края на мача, ала не успяха да променят резултата след пропуски на Кана, Лулич, Сиани и Ледесма. 
 
Така Фенербахче се класира за полуфиналите на турнира Лига Европа, жребият за които е в петък. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки