Костадин Стоянов: Чакайте чудеса от ЦСКА

Костадин Стоянов е българс ки професионален футболист, централен защитник, който може да играе като десен бек или дефанзивен халф. В момен та той е играч на ЦСКА. Висок е 180 см. Стоянов започва карие рата си в Загорец през 2004 го­дина. След три сезона в състава на тима от Нова Загора брани телят е привлечен в Сливен. За воеводите изиграва общо 47 мача, в които бележи 2 гола. На 23 юни 2009 година Стоянов и съ отборниците му от Сливен Здравко Чавдаров, Иван Стоянов и Коста Янев преминават успешно медицински прегледи и подписват договори с ЦСКА. То ва е информацията за Коце Сто янов в Уикипедия. Там не е обяс нено, че е роден на 2 май 1986 го дина, а в неделя вечер отбеляза и първия си гол в елита, като прониза мрежата на Левски. Не е отбелязано и че Стоянов е най-силен на поста централен защитник. Това всъщност е коронната му позиция. Ето какво сподели той специ ално за „Тема Спорт" непосред ствено след мача със сините.

Костадин Стоянов: Чакайте чудеса от ЦСКА

Костадин Стоянов е българс­ки професионален футболист, централен защитник, който може да играе като десен бек или дефанзивен халф. В момен­та той е играч на ЦСКА. Висок е 180 см. Стоянов започва карие­рата си в Загорец през 2004 го­дина. След три сезона в състава на тима от Нова Загора брани­телят е привлечен в Сливен. За воеводите изиграва общо 47 мача, в които бележи 2 гола. На 23 юни 2009 година Стоянов и съ­отборниците му от Сливен Здравко Чавдаров, Иван Стоянов и Коста Янев преминават успешно медицински прегледи и подписват договори с ЦСКА. То­ва е информацията за Коце Сто­янов в Уикипедия. Там не е обяс­нено, че е роден на 2 май 1986 го­дина, а в неделя вечер отбеляза и първия си гол в елита, като прониза мрежата на Левски. Не е отбелязано и че Стоянов е най-силен на поста централен защитник. Това всъщност е коронната му позиция. Ето какво сподели той специ­ално за „Тема Спорт" непосред­ствено след мача със сините.

 
 
- Коце, честито! Имаш двоен по­вод за празнуване - гол и победа в дербито. Сега да не вирнеш много носа?
- (Смее се.) Не, не. Няма шанс. Бла­годаря за поздравленията, но те ня­ма да ме вдигнат в небесата. Много съм щастлив от победата. Успехът бе изключително важен за нас и ние се готвихме много усилено за този мач. Заслугата обаче не е на отделни играчи, а на целия отбор, на треньо­рите, на шефовете... Надявам се да продължим в същия дух, да вдигаме нивото, за да радваме нашите вели­колепни фенове.
 
- В тази връзка какво ще кажеш за публиката на ЦСКА?
- О, това е нещо невероятно, но не само в този мач. Нашите привър­женици са уникални. Възхищавах им се още по времето, когато дори не съм си помислял, че ще играя с червената фланелка. Но усещането сега е неопи­суемо, просто не мога да обясня как­во ми е, когато ги чуя да скандират. Човек направо настръхва. Благодаря им за подкрепата. Те трябва да зна­ят, че както ние победихме Левски на терена, то и феновете ни надде­ляха над опонентите си на трибуни­те. Тази победа е и за тях. Те имат огромна заслуга за нея.
 
- Очакваше ли да се разпишеш в мрежата зад Георги Петков?
- Супер щастлив съм, че това ста­на, още повече че ми е дебютен гол в А група. Дойде в страхотен миг. Да си призная честно, именно това си пожелах преди мача. Сега посвеща­вам гола си на вярната ни публика.
 
- Как видя мача?
- Беше трудно. Левски е добър от­бор, който оказа сериозна съпроти­ва. Сините също искаха да спечелят. За радост не те, а ние го направихме и дано феновете са останали довол­ни от показаното.
 
- Толкова слаби ли бяха Левски, кол­кото изглеждаха отстрани?
- В никакъв случай не мога да кажа, че са били слаби. Те също се стараха много, но 6 живота има само един победител. И това сме ние.
 
- Помогна ли ви отсъствието на няколко основни техни футболис­ти?
- Не бих искал да коментирам съби­тията в Левски. Това са си техни проблеми, но съм сигурен, че щяхме да ги победим независимо от форма­цията, с която щяха да излязат. Ние просто бяхме no-кон цент ри рани и мобилизирани.
 
- Бяхте ли тренирали положение­то при корнера, или то бе просто добро стечение на обстоятелства­та?
- Нека не навлизаме в подробности относно това какво тренираме и какво правим. Ще кажа само, че бла­годаря на Иван Стоянов за великолеп­ното центриране. Радвам се, че бях на точното място в точното вре­ме.
 
- Като дойде в ЦСКА, за теб знаех­ме, че играеш като централен за­щитник, десен бек, дефанзивен халф, а сега се подвизаваш и вляво... Трудно ли е?
- По-трудно е, когато си на резерв­ната скамейка. За мен е важно да иг­рая. Ако г-н Пенев ми гласува дове­рие, ще опитвам да го оправдавам постоянно.
 
- Преди време бившият ти трен­ьор Дуци Симонович не пропускаше възможност да каже добри думи за теб, а тогава мнозина му се смееха. Успя ли да затвориш устата на томаневерниците?
- Нека тази преценка оставим за критиците, аз не мога да говоря по тази тема. Благодаря на г-н Симоно­вич за оценката. Той е страхотен човек и специалист, на когото дължа много. На тази тема можем да говорим с часове. Супер е, че и двамата наис­тина разбират от работата си и умеят да мотивират играчите. По­желавам на всеки футболист да има възможност поне за малко да се докосне до някой от двамата. Тогава ще усети тръпката.
 
- Нека те попитам нещо любопит­но - в един момент имахме чувството, че с Минев ще си разме­ните местата, за да се отмести той от брат си, защо не се осъще­стви тази рокада?
- Нека не влизаме толкова навътре в кухнята. Където и да играем, и аз, и Минев ще даваме всичко от себе си. Вярвайте ми.
 
- Не казваш нищо за другите ти двама партньори в защита...
- Котев и Иванов? Какво да кажа? Класа. Те са супертандем. Най-добри­те в България.
 
- Вървите добре в шампионата, в Европа ЦСКА няма загуба, докъде може да стигнете, какво да очаква­ме?
- Дано да е само победи и чудеса. Нека във всеки мач вдигаме нивото.
 
- Играеш добре, в личен план какви са амбициите ти?
- Най-важно за мен е да съм жив и здрав и да играя редовно. Искам да стана шампион с ЦСКА и да стигнем колкото може по-далеч 8 Европа. Не ни е страх от никой. Всеки трябва да се съобразява с нас.
 
- Не казваш нищо за националния отбор.
- Няма футболист, който да не мечтае да облече фланелката на Бъл­гария, но не искам да дърпам дявола за опашката.
Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки