Васил Божиков пред Novsport: Публиката в Перник е уникална

Публиката в Перник е уникална и винаги ни е помагала. Това заяви пред Novsport.com защитникът на Миньор (Перник) и младежкия национален отбор Васил Божиков ден преди двубоя с Литекс. Novsport.com продължава да ви представя младите надежди на българския футбол, като този път спираме погледа си върху талантливия бранител на „чуковете”. Младокът даде обширно интервю, в което сподели любопитни факти от живота си на и извън терена.

Васил Божиков пред Novsport: Публиката в Перник е уникална

Публиката в Перник е уникална и винаги ни е помагала. Това заяви пред  Novsport.com защитникът на Миньор (Перник) и младежкия национален отбор Васил Божиков ден преди двубоя с Литекс.

Novsport.com продължава да ви представя младите надежди на българския футбол, като този път спираме погледа си върху талантливия бранител на „чуковете”.

Младокът даде обширно интервю, в което сподели любопитни факти от живота си на и извън терена.

-          Предстои ви тежко домакинство на Литекс, какво е настроението преди мача, има ли някакви проблеми в отбора?
-          Не, мисля, че няма проблеми. Готвим се за мача. То всъщност – каквото сме се готвили, сме се готвили, по-добре да отговорим на този въпрос на терена. Всички знаем, че няма да е лесно, но трябва да се раздадем и мисля, че ще постигнем успех.

-          В предишния кръг паднахте от Черно море, но доста ги поизмъчихте. Ти не взе участие в този мач, каква е причината и какво е мнението ти за срещата?
-          Получи се наистина много хубав мач, бях на стадиона, но не бях в групата, защото бях контузен. Мачът наистина беше много хубав и мисля, че трябваше да победим. Изтървахме поне 3-4 много добри положения, които трябваше да вкараме. Но така е – като не вкараш, ще ти вкарат.

-          Ти готов ли си за мача, възстанови ли се от контузията?
-          Да, вече съм по-добре. Тренирам наравно с отбора и вече всичко е наред.

-          Миньор е интересен отбор, който се представя доста убедително през този сезон, какви са амбициите на клуба?
-          Играем мач за мач. Сега излизаме срещу Литекс и гледаме само този мач, после се готвим за следващия двубой и така… Целта ни е да побеждаваме, във всеки мач излизаме за победа – пък каквото стане. Надявам се да се класираме по-напред в таблицата.

-          Интересен фактор за Перник е публиката на Миньор. Вие притежавате едни от най-атрактивните фенове, те помагат ли ви в мачовете?
-          Феновете са страхотни, публиката е уникална и винаги ни е подкрепяла. Просто нямам думи за тази публика!



-          Тепърва ти предстои да се налагаш на терена и хората да те познават. Разкажи малко повече за себе си, къде си роден и какво е твоето семейство?
-          Роден съм в Гоце Делчев. Започнах в Пирин (Гоце Делчев), където тренирах една година. исках да отида в Ботев (Пловдив) и брат ми, който е бивш спортист ми уреди проби там. Видяха ме и ме взеха. Така изкарах 9 години в Пловдив, като първоначално бях в Ботев, а след това преминах в Ботев 2002 (сегашният Спартак). След това играх във „В” група с Гигант (Съединение), където изиграх около 80 мача. След това ми предложиха да отида на проби в Миньор и аз се съгласих. Тук е момента да благодаря на треньора и на всички, които повярваха в мен и ми дадоха шанс. А иначе семейството ми е прекрасно. Имам брат, майка ми и баща ми са си в Гоце Делчев. Те винаги са били до мен и са ме подкрепяли – включително и когато ми се наложи да взема решението да отида в Миньор (Перник). Тогава имах директна оферта от Марица, но родителите ми ме посъветваха да отида на проби в Миньор и ми казаха, че нямам, какво да губя. Те са ми най-близките, винаги са били с мен и с тях споделям всичко.

-          Кой те запали по футбола?
-          Не знам, гледал съм как играят по-големите и си спомням, че дори играех с тях, но те ме слагаха на вратата. Още от дете обичам този спорт. Спомням си, как си купих първата топка – спестявах, за да събера 5 лева, за да си я купя. Взех си я вечерта и с нетърпение чаках да дойде сутринта, за да отида да ритам в училище. Винаги съм се впечатлявал от играта на по-големите. Спомням си Коце Хазуров, когото не познавах по онова време, още тогава много му се възхищавах. Гледал съм мачове с моето семейство и мисля, че така се запалих по футбола.

-          Има ли отбор в България, който харесваш и в който искаш да играеш, като изключим Миньор?
-          По принцип има два отбора. Но сега съм си в Миньор. Тук ми дадоха шанс и сега не мисля за трансфер. Играя тук, тренирам и съм щастлив. Има време за всичко.

-          Кое първенство ти допада най-много?
-          Английското и италианското, но любимият ми отбор е Милан.

-          Разкажи някоя по-интересна случка от времето, което си прекарал на терена, без значение, в кой отбор…
-          Тъй като сега ми се събраха 20 мача без отбелязан гол, ще разкажа именно за един от моите голове. Беше с юношеския отбор на Ботев 2002, а аз бях капитан. Локо (Пловдив) водеха с 1:0, а в 90-ата минута аз изравних. Бях много щастлив, още повече, че с този гол продължихме серията цял сезон без загуби. Това ми е един от най-хубавите спомени досега.

-          Играеш в младежкия национален отбор, с какво спечели доверието на Иван Колев?
-          Трябва да питате него, аз не мога да ви кажа. Старая се да тренирам и да показвам най-доброто от себе си. Явно са видели нещо в мен щом ме викнали и ме пускат да играя.

-          Събирате се на 5-и октомври, а на 10-и ви предстои мач срещу Черна гора, как оценявате шансовете си преди тази среща?
-          Нека да му дойде времето на този мач. Сега мислим за мачовете с клубните си отбори. Като му дойде времето ще говорим и за този мач.

-          Кажи все пак нещо повече за националния отбор – дава ли ти повече увереност, как се разбираш със съотборниците си?
-          Разбира се, че ми дава увереност – да те викнат в младежкия национален отбор поне за мен това е страхотно. Това ми е било мечта, но не съм си и мислел, че ще стане. Щастлив съм, че ми дадоха шанс. Колкото до съотборниците ми – с Виктор Генев учим заедно в НСА, с Дани Кики се познаваме още от Пловдив, като цяло се разбирам добре с всички.



-          Спомена, че си студент в НСА, кажи нещо повече за това.
-          Предстои ми да си взимам доста изпити и да запиша за трета година. уча за треньор и ми харесва да се развивам и в друга насока.

-          Какво обичаш да правиш през свободното си време?
-          Имам кученце и обичам да го разхождам навън, когато имам време. Често излизаме с моя брат. Отделно доста време прекарвам и в интернет, това е.

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки