Сензациите в пресата: Варела бяга от "Армията"

Лудогорец мечтае за контрола с Ман Юнайтед, Саюд пред трансфер в Турция

Сензациите в пресата: Варела бяга от "Армията"
Варела бяга от "Армията", твърди "Стандарт"
 
Игнасио Лорес Варела иска да си ходи от ЦСКА, твърдят медиите на Апенините. Уругваецът е привикал мениджъра си Пабло Бентанкур, за да го измъкне от "Армията". Игнасио се оплакал, че не взема пари и вече му е писнало. Бентанкур щял да информира "Палермо", който държи правата на Варела, за проблема. Агентът иска италианците да прекратят договора за наем с "червените".
 
Варела дойде в Борисовата градина през зимата, след като преди това направи фурор с екипа на "Ботев" (Вр). "Армейците" го спазариха с "Палермо" до лятото с опция да остане при тях и по-дълго.
 
В същото време Милен Радуканов отново разбуни духовете с поява на "Герена". Треньорът на "червените" изгледа дербито при набор 98 в компанията на Даниел Боримиров. "Червените" удариха с 2:0 "сините", в чийто редици бе Боримиров-младши. Загубата обаче не се отрази на класирането и "Левски" получи купа за столичен шампион.
 
Подобни воаяжи не са нещо ново за Радуканов. При предишният си престой на "Българска армия" той също бе в опасна близост с "Левски". Тогава Милен дори влезе в съблекалнята на "Георги Аспарухов", където разговаря дълго с Георги Иванов. "Не ми правете проблем", обяви треньорът. Това обаче не успя да го спаси от уволнение и малко по-късно шефовете на "Титан" му посочиха вратата.
 


Лудогорец мечтае за контрола с Манчестър Юнайтед, пишат от "Меридиан мач"
 
Ръководството на Лудогорец се опитва да уреди контролен мач с Манчестър Юнайтед, което би било невероятна рек­лама както за шампи­оните, така и за бъл­гарския футбол. Сме­лата идея на разградчани е узряла заради номинацията на Дей­вид Мойс за новия мениджър на „черве­ните дяволи", след от­теглянето на митич­ния сър Алекс Фъргюсън. Шефовете на Лудогорец са в близки отношения с досегаш­ния наставник на Евертън, като преди
година се проведе контрола с „караме­лите" на стадион „Гудисън Парк", завър­шила 1:1. След онази среща Дейвид Мойс призна, че е приятно изненадан от играта на българите, като до­ри заведе Ивайло Петев на тренировъчната база на Евертън, където му показа те­рените и възстанови­телния център.
 
През зимата пък Лудогорец и отборът от Ливърпул се зася­коха в Испания, къде­то собственикът на разградчани Кирил Домусчиев проведе приятелски разговор с Мойс.
 
„Орлите" се възползваха от добри­те си отношения с шотландеца и не про­пуснаха възможността да му изпратят поз­дравителна телеграма за назначението му в Юнайтед.
 
Мечтаната контрола обаче едва ли ще се състои скоро, тъй ка­то графикът на Ман­честър Юнайтед е за­пълнен поне за година-две напред, но от Лудогорец се надяват, че ще успеят да стиг­нат до среща с най-титулувания отбор във Висшата лига.
 


Амир Саюд отива в Турция, пише "Тема спорт"
 
Турски клубове проявяват сериозен интерес към халфа на Берое Амир Саюд, тръбят медиите в родината на игра­ча. Те отбелязват, че алжи­рецът е в основата на добро­то представяне на отбора през пролетта - класирането на финал и покачването във временното класиране.
 
23-годишният офанзивен полузащитник пристигна в отбора по време на зимната пауза. Той подписа договор с клуба за 1,5 години. За него не платиха трансферна сума, тъй като Саюд бе свободен агент - за последно бе носил фланелката на египетския Ал Ахли. 
 
Амир е Висок едва 164 см, а като юноша е играл за Наср Ел Феджидж, Рапид Гуелма, ЕС Гуелма и ЕС Сетиф. От 2008 до 2012 г. е бил част от Ал Ахли, като е иг­рал в 12 мача за тима и три пъти е бил преотстъпван. В тези периоди той е бил част от кувейтския Ал Араби, за който има един гол в шест срещи и има участие във фи­нала за Купата на принца. През септември 2011 г. пре­минава под наем в египетс­кия Исмаили, където влиза в игра само веднъж, а завършва сезона в МС Алжер с пет ма­ча и едно попадение. Саюд има 8 срещи с националния отбор на Алжир до 23 години. Той е играл за Купата на Африканските нации go 23 години В Мароко през 2011 г.
 
Той прави много силна пролет за старозагорци. Вече има 10 мача в А група, отбелязал е и два гола. Пос­ледният бе при успеха с 2:1 над Литекс в Ловеч. Именно срещу оранжевите е бил следен от скаути на различни турски клубове и е хванал окото им. През лятото е възможно да се стигне до трансфер.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки