Пламен Николов: Мъри не ме вика, за да ме продадат

Защитникът на Литекс и националния отбор на България Пламен Николов заяви в интервю за "Тема Спорт", че Станимир Стоилов не му праща повиквателни, за да си осигури трансфер в чужбина. Николов ще е треньор в световната квалификация срещу Кипър в събота.

Пламен Николов: Мъри не ме вика, за да ме продадат

Защитникът на Литекс и националния отбор на България Пламен Николов заяви в интервю за "Тема Спорт", че Станимир Стоилов не му праща повиквателни, за да си осигури трансфер в чужбина. Николов ще е треньор в световната квалификация срещу Кипър в събота.

- Пламене, минорно ли е настроението В националния отбор, след като шансовете ни за класиране са нищожни?
- Не е приятно, като знаем, че нещата не зависят от нас и че трябва да чакаме другите отбори да ни свършат работата. Въпреки това ние сме длъжни да победим Кипър и Грузия. Трябва да го направим най-вече за честта на България, за феновете и за самочувствието си.

- Вярваш ли, че може да стане чудо и Ейре да не спечели двата си мача?
- Всички на това се надяваме. Дано чудото стане, аз поне вярвам 6 него. Ще бъде повече от добре за българския футбол.

- Готов ли си за титулярно място в националния отбор?
- Да, щом съм тук, значи треньорът е преценил, че мога да помогна. За себе си мисля, че съм готов. Ако ми даде шанс, ще се постарая да го оправдая по най-добрия начин.

- Какво си говорите в отбора, изгубили ли сте надежда, че може да играете на бараж?
- Не. Пак казвам, че с оглед лошата ситуация, в която сме в момента, а именно, че сме трети в групата на пет точки от втория Ейре, поскоро смятам, че атмосферата е приповдигната. Мисля, че не направихме лоши квалификации, но изпуснахме леки точки Много ме е яд за загубата от Италия. Според мен не заслужавахме да паднем.

- Какво става с Литекс, какво е положението в тима след трудния старт на сезона и след смяната на Станимир Стоилов?
-Да, неприятно е, че го смениха. Не тръгнаха по най-добрия начин нещата. Сега обаче направихме четири поредни победи и един "хикс" срещу пряк конкурент. Това постабилизира положените. От трудни ситуации се излиза с победи.

- Явно ще е трудно да се борите за титлата през този сезон или шансовете още не са загубени?
- Има още много мачове до края на сезона. Според мен първенството е доста равностойно и всеки един от отборите в челото може да загуби от всеки. Ние играем мач за мач и накрая ще ти кажа дали ще станем шампиони (смее се).

- Как приемаш твърденията, че Стоилов те вика в националния отбор, за да може по-лесно да те продадат в чужбина?
- За мен това идва от хора, които гледат злобно на тези неща. Все пак кой треньор би извикал футболист, който няма да му върши работа, и да си залага имиджа за един играч. За мен това е повече от несериозно.

- Мислиш ли, че вече ти е време да излезеш да играеш навън?

- На такава възраст съм, че вече трябва да ходя в чужбина, но първо трябва да го заслужа с игра. Мечтите ми са Високи и искам да отида в добър отбор. Доколкото зная, за мен е имало, запитвания от чужбина но повече конкретика може да 8и даде ръководството на Литекс. Иначе в България бих играл само в Литекс.

- Какво е усещането да си близо до Бербатов, Стилян Петров, Мартин Петров, които вие, играчите от родния шампионат, можете да видите предимно в мачовете им по телевизията?
- Супер е. Виждаш играчи, които са преуспели във футбола, гледаш тяхното поведение и се учиш. Това може да е само от полза за нас, младите, които все още сме далеч от тяхното ниво.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки